Hyvää päivänjatkoa!

Eilen löysin en-muista-mitä-kautta tällaisen sivun. Aivan sivuston alareunassa selvitetään mistä projektissa on kysymys. Ajattelin että onpa siinä viitseliäisyyttä, onpa oikeastaan aika hauska idea – jonkun toisen toteutettavaksi.

Kun tulin poikien kanssa koulusta postilaatikossa oli kortti. Naapureillakin oli, tiedän sen koska postilaatikkomme ovat avonaiset.

Meidän kortissamme luki: Äiti ymmärtää sen mitä lapsi ei sano. (Naapureilla oli muita tekstejä, samaa tyyliä kuitenkin ja kukkatarroja ja kiiltokuvia)

Toinen puoli oli tällainen:

Kääntöpuolella kerrotaan että kortin on tehnyt 92-vuotias rouva joka toivoo näin tuottavansa iloa. Lopuksi hän toivottaa hyvää päivänjatkoa.

No, ilahduinko?
(Ensimmäinen huomio: luettuani muutaman sanan kääntöpuolelta tuli mieleeni heti että mitähän tässä pyydetään. Tähän on tultu muttei se ole ihme kun ajattelee mitä kaikkea postilaatikkoon tulee.)

Myönnän että täysin tuntemattoman tervehdys ei sinänsä herätä suuria tunteita, mutta ilahduin kun ajattelin että kortin tekijä on tekemisestään tainnut saada sitä jotakin. Että on ottanut tehdäkseen jotakin tavallisuudesta poikkeavaa, että on käyttänyt aikansa ajatellen muita. Huomaan että olen ajatellut korttia aika paljonkin. Mietin miten noista ehkä keskustellaan meidän kadullamme, arvaillaan kuka on ne lähettänyt. Ajattelen myös että tuosta voisi kirjoittaa tarinan ja tavallaan jatkaa asiaa. Erityiskiitos tekijälle siitä etteivät nuo olleet mitään säälikortteja (92-vuotias sokea, kuuro ja kädetön on viimeisillä voimillaan tehnyt kortin jotta juuri sinä ilahtuisit ja näkisit elämän kauneuden kun hän ei enää voi).

Mainokset

14 comments on “Hyvää päivänjatkoa!

 1. minjo sanoo:

  Aika jännä. Meillä oli kans joku käsinkirjoitettu lappunen tuntemattomalta äskettäin auton tuulilasissa. Muissakin lähelle parkkeeratuissa näytti olevan. En yleensä innostu tuollaisesta juurikaan, mutta ehkä tosiaan kuten sanoit, kirjoittajalle se on ollut erityinen asia enemmänkin kuin saajalle. Hyvä perspektiivi.

 2. Violet sanoo:

  minjo; onhan sitä monenlaista lappua nähty juu, paljon riippuu tietysti sävystä miten niihin suhtautuu. Tämä eilinen on ehdottomasti ns. harmiton ja mukava asia, ei mikään minkä vuoksi pitäisi alkaa kyräillä epäluuloisesti naapureita tms.;-)
  Niin, olisi mielestäni hurskastelua väittää että tuo kortti ’pelasti päiväni’ tai jotain sellaista, mutta kuten sanottu, asiassa on kaksi puolta, lähettäjä ja saaja ja lähettäjälle tämä on voinut olla kovinkin piristävää.

 3. Heljä sanoo:

  Aivan uskomaton sattumuksien päivä tuo web sivu ja sitten kortti.
  Tuossa on jotain samaa kuin neulegraffiteissa, joihin olen joissain blogeissa törmännyt. Salaa ilahduttaminen. Se hykerryttävä tunne tekijälle / antajalle ja pohdinta saajalle.

  Voisin kuvitella itseni tekemässä jotain samaa; yön pimeinä tunteina kävellä ympäri asuinaluettani (ei kerrostaloja) ja hiiren hiljaa pudotella viesteja postiluukuista. Kuka huomaisi, ettei olekaan huijarifirman ”antakaa kaikki vaatteet köyhille” keräyksestä?

  Itseasiassa yli ysikymppinen isotätini ilahdutti vielä viimeisinä vuosinaan sukulaisiaan yllättävillä korteilla ja kirjeillä.

  Kiitos tästä hyvänmielen postauksesta.

 4. Ilse sanoo:

  92-vuotias. Voi.

  Jotenkin tulee mieleen se, kun kerran Italiassa katsoin varmaan tunnin, kun ikivanha nainen viereisen talon alempana olevalla parvekkeella piirsi vesilasia ja siihen osuvaa valoa. Lyijykynällä, hitaasti ja nautiskellen. Ihailin silloin kovasti. Hän ilahdutti tietämättään, tuo sinun korttisi tekijä tietäen. Niinkin voi tehdä.

  Ja ihana käsiala hänellä on.

 5. Violet sanoo:

  Heljä; joo, aamupäivällä katselin sitä salaperäisten kirjeiden juttua ja kun illalla palatessa tuo kortti oli lootassa oli kieltämättä ihan pienen aavistuksen epätodellinen olo.

  Minäkin tavallaan voisin kuvitella itseni tekemässä. Se mitä en voi kuvitella on se linkittämäni blogin projektin LAAJUUS. Siis hattu korkealle, on siinä ollut käsin kirjoittamista.

  Niin, sen kortin välittämä idea voi levitä näinkin! Blogista eteenpäin ihan toiseen maahan.

  Ilse: Hieno tilanne tuo mitä olet seurannut. Ymmärrän ihailusi. Ja nyt juuri mulle tuli mieleen tilanne Pariisissa kun olin Liivian kanssa matkassa. Näimme päivällä ensin kadulla vanhan naisen jota molemmat käännyimme ihaillen katsomaan. Illalla hän esiintyi kadunkulmassa ja se oli jotain niin ihanaa että mun oli pakko mennä se hänelle sanomaan. Muistan että melkein pakahduin siitä kun sain katsella ihmistä joka tekee jotakin mistä pitää.

 6. Uusi Aamu sanoo:

  Jotenkin herttaista kyllä tuolta mummolta. Niinkuin tuon linkin takaakin löytyvä projekti. Mä kyllä varmaan ilahtuisin yllättävästä kirjeestä, koska tykkään kaikenlaisista yllätyksistä muutenkin. Ja voisin toisaalta myöskin (ainakin aloittaa) samanmoista projektia…toisaalta jos nyt ensin alottaisi omista ystävistä ja perheestä ja muistaisi heitä perinteisin kirjein :)

 7. Nimetön sanoo:

  lisää herkkyyttä ja empatiaa!

 8. aurinkojakuu sanoo:

  Voi että. Hyvää päivänjatkoa vaan hänellekin! En tiedä… minä taitaisin voida tehdä jotain tuollaista vanhana. Kun on oivaltanut jotain elämästä… ehkäpä hän on kerännyt noita viisaita lauseita muistikirjaan koko eläkeikänsä puiston penkillä istuessaan…

 9. Maija sanoo:

  Aika hauska yllätyskortti, ja jännä yhteensattuma, että olit juuri löytänyt tuon nettisivun mysteerikirjeistä.

  Kotipaikkakuntani harrastajateatterilla/kulttuuriosuuskunnalla on ollut muutamana vuonna sellainen joulukalenteri, jonka jokainen kalenteriluukku tarjoaa jotakin jännää kaupunkilaisille, performanssin torilla, lauluesityksen tms. Viime joulukuussa yksi kalenteriluukku oli sellainen, että he olivat askarrelleet joulukortteja ja valikoineet puhelinluettelosta sattumanvaraiset osoitteet. Lähettivät siis joulutervehdykset muutamille tuntemattomille paikkakuntalaisille. Se oli minusta aika hauska juttu, samalla tavalla kuin tämäkin.

 10. Maijja sanoo:

  Hmmhmm, mysteerinen tuo yhteys tapahtumien välillä. Ja tosiaan mikä huimaava laajuus kirjeprojektissa! Pidän siitä, että taide on sosiaalista ja että sille annetaan tila ilmetä ilman näkyvää materiaalista merkkiä. Julkiseen taidekeskusteluun/kontekstiin tuotuna se vastaa mun taidekäsitystäni.

  Tutkailin itseäni, olisinko _minä_ ilahtunut jos olisin saanut jne, ja totesin: olisin! Varmaan aika kovastikin olisin ilahtunut, ja iso osa siitä juuri tuota sun mainitsemaa iloa siitä, että joku on tehnyt jotain ihan kickseissä.

  Tosi kiva tuo Maijan mainitsema joulukorttijuttu! Minuun tuollaiset toimii.

 11. Violet sanoo:

  Uusi Aamu: minua ilahduttaisi/ilahduttaa toki enemmän viestit ihmisiltä jotka tunnen. Tässä taas oli se ”mysteeripuoli” joka ilahdutti.

  Niin, koskas viimeksi itse lähetin ystäville jotakin….

  Nimetön: itse kullekin!

  aurinkojakuu: niin, sitä en tiedâ mistä oli tekstit napannut mutta sehän se ei ole tärkeintä. Mutta eikö ole hieno käsiala!

  Maija: kävikö niistä joulukorteista jotenkin ilmi miksi ja kuka? Ajattelen niitä ressukoita jotka menevät ihan tolaltaan kun miettivät kuka kumma, miksi juuri minulle jne.

  Maijja: kuten tossa aiemmin kommentoin niin osaan ilahtua enemmän tutun ihmisen posteista, niin se on, ei voi mitään mutta tässä oli jotain jännää ja sai ajateltavaa niin että ilahduttihan tämäkin;
  Ja äsken kun tulin kotiin huomasin ajattelevani: onkohan tullut taas kortti? Tuleekohan niitä vielä?

 12. Heljä sanoo:

  siis vasta nyt luin kunnolla tuon web sivun. Siis tuo alkuperäinen paikkahan (Cushendall) on tällä saarella muutaman tunnin ajomatkan päässä meiltä! Onkohan tämä nyt ”merkki” …

 13. Violet sanoo:

  Heljä; IHANKO TOTTA? Nyt vasta on mielenkiintoista. Otahan enemmän selvää, tuo ON merkki;-)

 14. Maija sanoo:

  Siitä joulukorttiasiasta: oletan, että niihin kortteihin oli kirjoitettu joulutoivotukset kulttuuriosuuskunnalta tms. Eli lähettäjä kerrottiin, veikkaisin, mutta ihan varma en ole.

  Joulukortteja lähetetään niin paljon, että tuollainen yllätyskortti saattaisi jäädä ihan huomaamatta, jos siihen ei olisi selvästi kirjoitettu lähettäjää. :) Muuten sitä varmaan luulisi, että tämä nyt on joltain sukulaiselta, joka on unohtanut laittaa nimensä korttiin. Sitäkin varmaan tapahtuu joulukorttirumbassa aika paljon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s