Vaivan arvoista






Meidän ns. keittiössä ei mahdu tekemään ns. mitään. Ruokahuone siinä vieressä tulee apuun. Pöydät voi pestä, lattian voi imuroida tai lakaista. Hyvä mieli tekemisestä ja aina loppuu kesken.

Advertisements

19 comments on “Vaivan arvoista

  1. Tiina sanoo:

    Itsetehty pasta on kyllä aikamoista herkkua. Meillä vain ei ole kotona konetta, eikä käsin kauliten oikein saa tarpeeksi ohutta.

    Minä leivon aina olohuoneen ruokapyödällä, kun keittiöön ei kunnolla mahdu. Sitten on kaikki paikat jauhoissa.

  2. Uusi Aamu sanoo:

    Haluisin ja! Sekä sen laitteen millä tehdä mutta myös sen tilan missä tehdä! :) Herkun näköistä!

  3. minjo sanoo:

    Varmasti hyvää. Tuota pitäisi kokeilla. Konetta tarvittaisiin täälläkin. Luulen, että meillä syötäisiin kasvot innosta loistaen. Spätzle/Knöpfle-nuudeleita olen tehnyt, mutta niiden taikinat ovat niin tahmaisia, että koko keittiö on roiskeita täynnä. Sinun taikina näyttää kivemmalta käsiteltävältä. Minkä kanssa syötte tuon pastan??? Uteliaisuutta vain, kun pastakastikkeisiin aina etsin vaihtoehtoja…

  4. Violet sanoo:

    Tiina: juu en mää ilman konetta alkaisi. Tuo on ollut niin hyvä vehje kyllä. Mies osti sen Ebaystä joltakin tyypiltä Saksasta muutama vuosi sitten. Vitosella.

    Uusi aamu: kun me muutettiin tähän (mietittiin että tähän vai yhteen toiseen asuntoon) niin muistan että mies sanoi että huomaa sitten tämä keittiön pieni tila…Oli vähän sitä mieltä että isompi olisi parempi. Sanoin että kun kerran kaikkea ei voi saada ja jos minulta kysyt niin mieluummin asun tässä missä on terassi ja onneton keittiö kuin siinä toisessa missä olisi ollut suuri keittiö muttei edes parveketta.
    Aina jossakin ollaan mahduttu kokkailemaan.

    minjo: tuon taikinan kÄsittelyssä ei ole mitäÄn ongelmaa. Se ei tartu mihinkään kiinni tms. Jauhoja tietty menee kaikkialle muttei se ole paha.
    Lapsista toinen ei syö pastaa ikinä, toinen syö nimenomaan tätä itsetehtyÄ leveää sellaisenaan, ei kastiketta vaikka muuten tykkäâ esim. tomaattisesta jauhelihasoosista, minä ja mies syödään tätä peston kanssa tai vain parmasaaniraasteen ja oliiviöljyn kanssa, tai sitten teen sellaista yhtä missä on kukkakaalia, tomaattia, cayennepippuria, valkosipulia jne.

  5. eve sanoo:

    Ensin makaroni ja nyt tuorepasta. Mitä seuraavaksi? ;D

    Mä en ole koskaan tehnyt, on varmasti älyhyvää.

  6. NiinaK sanoo:

    Voi nam! En tuohon herkkuun osaa enää muuta sanoa. :)

  7. Mei sanoo:

    Nam! Tuo kone on kyllä meidän talouden paras kodinkone, ja vielä anoppilasta lahjaksi saatu ikivanha. Sitä ennen itsetehdyt lasagnelevyt jäi kamaliksi pihvin paksuisiksi levyiksi :D. Lapset rakastaa veivata taikinaa tuolla koneella. Meillä tulee nykyään harvemmin tehtyä enää tagliatellea, kun kaikki vaatii täytettyjä. Taikinassa en itse ole ekspertti, kun työnjako on aina suosinut miestä. Mies tekee sellaista, missä on hirveästi kananmunan keltuaisia.. näyttää keltaisemmalta. Mä voisin tehdä tuollaista vaaleampaa (ei tartu ehkä niin helposti?).

  8. Tanja sanoo:

    Tuttu vehje minullekin. Ohan siinä työ ja pölinä, mutta se on hauskaa ja en minä muutenkaan laske tunteja, jos hyvää ruokaa aion laittaa. Vesi kielellä täällä. Minusta tuollaisen herkullisen tuorepastan kanssa on hyvää mahdollisimman simppeli kastike ja kastiketta vain vähän kuin mausteeksi.

  9. Violet sanoo:

    eve: myönnän että aika pastamaisia aiheita on ollut…

    NiinaK: nam riittää!

    Mei: mää teen taikinan niin että 100 g jauhoja per muna, mutta koska munat eivät ole koskaan tasakokoisia niin tuntuman mukaan hiukan vettä ja oliivi¨ljyä mukaan. Ja konevaiheessa runsaasti jauhoja. Jauhoina käytän aina De Cecco:n näitä: http://www.dececco.it/EN/flours-and-semolina/farina-di-grano-duro/?Prodotto=70

    Kolmen, neljän hlön satsiin siis 300 g jauhoja ja kolme munaa.

    Tanja: samaa mieltä kastikkeesta.
    Oliiviöljyssä kuullostettu raastettu valkosipuli, mustapippuri ja suola ja parmesan päälle riittää oikein.

    Ajankulu ja vaiva on vähän suhteellista kanssa. EN mää nyt kellosta katsele nÄiden tekoon menevää aikaa mutta jos arvioin niin sanotaan että taikinaan väännän hyvään kuntoon viidessÄ minuutissa, sitten panen sen jääkaappiin. Kun alan tehda pastaa laitan suuren vesikattilan tulelle. Kun vesi on kiehuvaa on pasta yleensä keittovalmiissa kunnossa. Etten mää pahana pidä.

  10. Iina Kraak sanoo:

    Nyt kun näin tämän, muistin, että näin viime yönä unta, jossa kaulitsin pastataikinaa. Mitähän tämä uni mahtaa viestittää?

    Mutta ihanan näköistä, nam! Kelpaisi minullekin. :)

  11. Merruli sanoo:

    Slurps, omatekoisen pastan voisikin laittaa seuraavaksi kokeiltavien listalle – no, oikeastaan se on tainnut olla siellä listalla jo useamman vuoden, mutta kun tuo pastahärveli puuttuu.

  12. Tanja sanoo:

    Minulla on pastakokkailusta aivan erilainen mieliuva, mutta olenkin tehnyt sitä viimeksi edellisessä parisuhteessa, jossa niin moni asia tuntui ikuisuudelta. Pitänee tarkistaa asia, ja alkaa vääntämään uudella innolla :)

  13. Liivia sanoo:

    Tykkään kyllä syödä, mutten jaksa tehdä ruokia joihin menee kauan aikaa, eritoten välineiden esiinottamiseen.
    Nälkä tässä tuli, kun tokavipaa katselee!

  14. Violet sanoo:

    Iina Kraak: pastaunia! Jaa-a, tulkintaa??

    Merruli: ota jo listalta ja laita sinne jotakin uutta muhimaan;-)

    Tanja: totta kai kaikki riippuu tekijän temperamentista ja yleisestä tekemisen vauhdista mutta en mää kyllä noin pienen annoksen vääntämiseen saisi millään kovin kauan menemään. Koitas uudelleen miten nyt menisi.

    Liivia: en ala väittää vastaan mutta puolustelen silti hiukan: tuon vehkeen esilleotamiseen menee aivan sama aika kuin paistipannun esilleottoon.

  15. Mei sanoo:

    Kiitos paljon reseptistä, kokeilen pikimmiten. Mutta miksi meidän lähikaupassa on vain tätä jauhoa: http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/tuotteet/jauhot/durumvehnajauho/
    -pakkauskin paljon ankeampi ;)

  16. Violet sanoo:

    Mei: ei siinä kaunista pakkausta tarvita, tuo toimii varmasti aivan ok. tärkeää on ettei jauho tee sitkoa eli on tarpeeksi karheaa.

  17. Kirjailijatar sanoo:

    En ole koskaan uskaltanut yrittää tuota…

  18. Liivia sanoo:

    Heh, riippuu siis kenen keittiöstä ottaa. Meillä vempain (mikäli hakisin sen äidiltäni) pitäisi sulloa hyvin hyvin vaikeasti johonkin (vinttiin?), sillä tilaa sille ei löytyisi keittiöstä.

  19. Violet sanoo:

    Kirjailijatar; ehkä joskus mutta pussistahan saa hyvää kyllä kans.

    Liivia; kurjuuden maksimointia: meillä se on pahvilaatikossaan keittiön lattialla koska ei kaappeihin mahdu. Kätevää ja nopeaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s