Nuo kaksiTämä päivä on ollut sellainen että sen parasta antia on ollut rautakauppakäynti aamulla. Tosin sekään ei mennyt aivan nappiin koska etsimiäni nauloja ei ollut. Muuten oli viihtyisää ja mielenkiintoista.

Säälittävä on sellainen jonka päivän paras heti on rautakaupassa. Niinpä katselen päivää tarkemmin ja huomaan että sekin oli hyvä juttu että passionhedelmät olivat halvennuksessa.

Jos joku kertoo vielä kuinka jaksaisi paremmin vastustaa takaisin kun kakarat hakevat rajoja…Välillä mietin miten helppoa olisi antaa mennä vaan, antaa noiden kahden tehdä juuri niin kuin haluavat. Vaan ei sentään. Olen tyhmä ja tiukkapipo kuten ne sanovat sillä se on minun työni.

Mainokset

15 comments on “Nuo kaksi

 1. iiris sanoo:

  Minä olen syönyt passion-hedelmiä ihan urakalla viime aikoina. (Granadilloja, kuten täällä sanotaan.) Aamupalaksi pilkon papaijan lautaselle ja kaavin muutamasta granadillasta sisukset siihen päälle, nam!
  PS. Tiukkapipona olo ON tylsää, mutta pakkohan jonkun on sekin homma hoitaa.

 2. Violet sanoo:

  Iiris; voi siellä ne ovat varmasti aivan erilaisia ja hintatasonkin luulen olevan ”vähän” eri;-)
  Täällä saa etsiä ensinnäkin että saa kypsiä.
  Joo, aattele millainen paska tänäänkin olin: en edes ole antanut esikoisen olla KOKO päivää tietokoneella!Olen niiiiiin tyhmä.

 3. maria.hyle sanoo:

  Me aloitettiin tänään Lehtikotilon innoittamana:D netitön lauantai -ja yllätys oli että poikanen nauttinut ja ollut eniten tarkka siitä että tietsa on ollut kiinni tänään-nyt kun nukkuvat karkasin itse tänne hetkeksi.
  Pitää jaksaa olla paska äiti-sillä sitten kun nuo on 22v (kuten esikoisenikin )ne sanoo kiitos kun olit kelju:DD
  Lämpöisin terveisin
  maria

 4. Merja sanoo:

  Hei sää sentään pääsit rautakauppaan. Mää en ole nenää pistänyt ulos koko päivänä ja olen rapannut vessanpyttyjä.

  Oikeasti kyllä välillä tuntuu minustakin että päivän kohokohta on se kun pääsee YKSIN käymään kaupassa. Pieni hetki ettei tarvitse kuunnella kinasteluja.

 5. Uusi Aamu sanoo:

  Musta tuo ei ole ollenkaan säälittävää. Rautakaupassa olen monet kerrat ihmetellyt, miten siitä on niin tylsä mielikuva kun siellä kuitenkin on vaikka mitä!
  Säälittävää taas on, että itsellä oli monen päivän kohokohtana joko se, että sai syötyä vaaleaa leipää ilman päällyksiä. Ja se vasta kohokohta olikin kun sai vietyä roskat. Se vasta on säälittävää.
  Mutta siitäkin taas toivottavasti on noustu ja nyt on jo säälittävää miten vähän on voimia jäljellä :)
  Noihin vastaan taisteluihin mulla ei ole vastausta. Itselläni sentään pystyn jättämään ne taistelut töihin. Voin vain sanoa, että kyllä se kannattaa jaksaa vastata niihin taistoihin, kyllä ne myöhemmin ymmärtävät :)

 6. Sooloilija sanoo:

  Hauska kirjoitus elävästä elämästä, paitsi minäkään en ole käynyt rautakaupoissa aikoihin, enkä oikein koskaan syö passionhedelmiäkään, en tiedä miksi, ehkä siksi, että näillä pakkasilla olen vieraillut vain lähisiwassa ja siellä niitä ei ole..

  Teini-ikäiset lapset ovat myös aika hyviä laukomaan, että äiti on sitä ja tätä.. Mutta en ota henkilökohtaisesti, sillä kuten sanoit, tämä on meidän työtä.

 7. Liivia sanoo:

  Sulla sentään ON rautakauppa! Olisin niin iloinen, jos olisi edes joku kauppa tai edes yksi kahvila tai mikä tahansa muu mesta kuin K-market tai Lidl tai R-kioski. Siinä mun valinnat, jos tahdon lähteä johonkin ilman että maksan lähtemisestä 15 e.
  Olen siis kököttänyt kotona, kuten aina:)

  Kuri pitää oleman!

 8. maijanmaja sanoo:

  Meillä on kans kolmosen kanssa nuo kasvatusasiat nyt niin pinnalla, että ihan uuvuttaa. Armollista on se, että yleensä pahin ”piikki” osuu vain yhteen lapseen kerralla.. Ehkä toiset huomaavat, että nyt ei kannata kenkkuilla, ei tuolla ole aikaa mun kanssa sählätä..
  Tsemppiä meille kaikille ja toivotaan, että lopussa kiitos seisoo.
  Päivän kohokohdista sen verran, että kun pääsin pari viikkoa sitten yksinäni Helsingin keskustaan sunnuntaiksi elokuviin, kahvilaan ja muuten vaan hillumaan, niin tuntui kuin olisin ollut ulkomailla, ja humalassa. Epätodellista.

 9. NiinaK sanoo:

  Jos löydät sen viisautta lapsen uhman kestämiseen jakavan gurun niin jaathan neuvot sitten myös mun kanssa.. nimimerkillä ”Mä tahdon sen vanhan kivan ja kiltin äidin takaisin!!” tytön äitee. Ja ei se ole yhtään paha juttu jos se päivän paras hetki löytyy rautakaupasta, täällä se on joskus löytynyt molokeilta roskia viedessä.

 10. Linnea sanoo:

  Mikä olisi kamalinta, mitä voisi tapahtua, jos antaisit niiden tehdä niin kuin tykkäävät…?

  Mies kysyi minulta kerran tämän. Mietin pitkään ja sillä kertaa annoin niiden kakaroitten olla ja mennä mielensä mukaan.

 11. Violet sanoo:

  maria; joo, ehkä ne tosiaan joskus sanoo..tai vaikkei sanoisikaan niin teemme näin vaikka viimeiset voimat menisi. Ei jumaliste koti ole mikään skeittirata (esimerkiksi) ja puutun asiaan vaikka 100 kertaa päivässä kun pitää erottaa lapsi tietokoneesta tms.

  Merja; Mää olen aika paljon kotona. huomaan sen oikeastaan vasta silloin kun en ole;-)

  Uusi aamu; roskien vieminen ei olekaan mitään herkkuruokaa, ai saamari sentään;-)
  Mua ottaa toisinaan kovaa päähän kun täällä on vaan ne tietyt roskapäivät ja jos pönttö sitä ennen täyttyy niin siinähän olet haisevien roskiesi kanssa.

  Sooloilija; en ota todellakaan henkilökohtaisesti> Jos kuulen jotakin liian pahaa niin siihen tartun.

  Liivia; juu, siitä ei ole kyse ettei olisi ”pakopaikkoja”. Harmittaa vaan kun joskus mennään siihen että pitää lähteä ”omia lapsiaan pakoon”. tai oikeastaan siis pakoon omaa hermostumistaan.

  maijanmaja; olen tyytyväinen siitä että lapset mullikoivat vastaan. Olisin huolestuneempi jos minulla olisi ”kyllä äiti” -lapsia. Siis jos he eivät koskaan kyseenalaistaisi mitään.
  Mää kyllä pääsen tästä melkein koska vaan mihin vaan, huomasin vaan että hassusti eilen siellä naulahyllyillä oli oikein viihtyisää.

  NiinaK; mää kerron jos tapaan!
  Molokeilta? En tajua mikä se on.

  Linnea; ymmärrän tuon kysymyksenasettelun ja käytän sitä usein itse itselleni.
  Niin, pahinta olisi;
  esikoinen ei peseytyisi ikinä, olisi tietokoneella kaiken hereilläoloaikansa. Ja tämä on otettava kirjaimellisesti.
  Minusta se on sen verran paha että asiaan on puututtava.

  Sallimme paljon, verrattuna moniin muihin perheisiin> Ei perustu vain luuloon;-)
  Sitten on asioita joista pitää vääntää ja aiomme vääntää kans koska tunnemme että se on lapselle paras niin.

 12. vilijonkka sanoo:

  Passionhedelmiä en ole nähnyt kolmeen vuoteen, enkä ole oikeastaan kaivannutkaan. Mutta viikunoita, oi niiden perään haikailen.

  Karkasimme miehen kanssa eilen muutamaksi tunniksi pois kotoa, jätimme lapset ”heitteille” tekemään mitä tyhmää nyt sunnuntai aamuna lystäävät (tappelua, pelaamista, kirkumista jne). Palattuamme emme edes kysyneet miten oli mennyt. Taisi olla vastustusenergiat hetkellisesti vähissä! Tsemppiä sinullekin!

 13. Violet sanoo:

  Vilijonkka; oikein hyvä ratkaisu tuo.
  Eilen selitimme taas miksi ei käy että eräs istuisi tietokoneen edessä klo 8-22. On se tietysti niinkin ettei meillä ole mitään velvollisuutta selittää, mutta yritän kuitenkin vetää siitä narusta että lapsi tajuaisi itse.
  (Vaan kun ei tajua eli pakkoja ja rajoituksia on käytettävä).

 14. NiinaK sanoo:

  Hih, Molokit on sellaisia isoja maahan kaivettuja max 5m syvyisiä ja noin 2m leveitä roska-astioita joita täällä suomessa nykyään suositaan etenkin kerrostalojen pihoissa ja jätteenlajittelupisteissä. Ne näyttää sellaisilta jättikokoisilta lyijykynänpäiltä missä on musta pyöreähkö kiinteä kumiosa mukana.

 15. Violet sanoo:

  NiinaK: jaa niin kun teillä on niin hianoo kaikki siellä…meillä on vaan valkoiset muovisäkit tavallisille roskille, keltaiset paperiroskille, siniset purkeille ja tölkeille…ja sitten ne pannaan kahdesti viikossa tohon kadulle ja vips, joku hakee ne;-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s