ChamonixAsuimme tällä kertaa Chamonix:ssa. En malttanut käyttää kallisarvoista lasketteluaikaa kaduilla kuvaamiseen, vain kerran kuljin kameran kanssa yhden iltapäivän.


Chamonix on kaunis ja sitten taas ei ole. Se on kallis, suorastaan ylihintainen mutta toisaalta taas ei laisinkaan. Kuvasin sitä mistä itse pidin.
Näppärä pikku kylä. Ruokaostokset hoituvat helposti ja hyvään hintaan, ravintoloissa voi syödä edullisesti.

Toisaalta voi myös painua kasinolle ja syödä paikoissa joihin en varmaan pääsisi edes sisälle. Voi pukeutua turkiksiin ja hienoihin merkkeihin tai voi kuljeskella itsekudotuissa vermeissä, toppasaappaat jalassa. Voi näyttäytyä tai katsella vain. Kaduilla paljon englantilaisia, ruotsalaisia ja tietysti ranskalaisia.

Autolla ei Chamonix:ssa tee oikein mitään. Jalan pääsee kaikkialle ja ilmaiset yhteysbussit kuskaavat rinteisiin vähän joka suuntaan.

Mainokset

15 comments on “Chamonix

 1. Ansku sanoo:

  Kauniita kuvia olet ottanut Chamonix’stä! Asuimme ennen melko lähellä Nixiä ja siellä tuli käytyä kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja. Tarkoitus oli lähteä ensi viikoksi, joka on täällä talvilomaviikko, katsomaan tuttuja maisemia, mutta sepä jää muuton takia väliin. Harmittaa, mutta on tuolla kesäaikaankin tekemistä. Jos vaikka remotti antaisi myötä ja pääsisimme vaikka elokuussa moikkaamaan tuttuja :)!

 2. Maijja sanoo:

  Upeat nuo korkeudet, huh. En tunnista itsestäni sitä joka niitä nyt ihailee, en tavallaan ole koskaan ollut minkään alppipostikorttimaisemien perään! Etenkin tuo kolmanneksi alimmainen kuva sykähdyttää! Maastohan on melkein uhkaavan upea.

 3. Nimetön sanoo:

  Mielenkiintoinen kurkistus, sinne mistä aina kuulee vain puhuttavan… Yllättävän vanhoja kerrostaloja. Kauniita.

 4. NiinaK sanoo:

  On se vaan kaunis paikka.. Kiitos että jaoit. :)

 5. Martta sanoo:

  Oijoi. I-ha-naa. Vuoret. Mullakin oli lomaviikko ja harkitsin vakavasti vuorille painumista, mutta olin kai niin kauheassa shokissa tästä ilmiöstä nimeltä talvi silloin joulukuussa, että reissu-liput tuli varattua Espanjaan! Harmi että pääsiäinenkin on niin myöhään tänä vuonna, näyttää siis vahvasti siltä että paluu vuorille antaa odottaa itseään vielä ensi talveen.. Hyvä että joku pääsi, viikko taisi olla onnistunut!

 6. Henna sanoo:

  Kauniita kuvia, en ole minakaan ikina kaynyt. Nyt leimaudun taalla ihan taysin janishousuksi, mutta minua pelottaa ajatus noissa maisemissa laskettelussa. Minusta tuntuu etta minulle riittaa pienemmat maennyppylat jos joskus suksille viela nousen alaslasku mielessa. Mutta never say never, nalka tunnetusti kasvaa syodessa.

 7. Violet sanoo:

  Ansku; minä en ole ollut kesällä mutta miehen vanhemmat useinkin. Eivät tietysti kiipeile tai mitään sellaista mutta kävelyynkin on hienot puitteet – ja mitä kaikkea sitä onkaan.

  Maijja; itsestään voi löytää uusia puolia siis!

  Nimetön; joo, ei Chamonix ole uusi juttu ollenkaan. Siellä on tosiaan osittain hyvinkin vanhoja rakennuksia, mutta on sitten kyllä kahdeksankymmentäluvun kauhistuksiakin. Ei ihan keskustassa niin kovin.

  NiinaK: hyvä jos kelpaa. Mieluusti jaan. Ei leveilymielessä vaan siksi kun meinaan pakahtua muuten!

  Martta: ai pahus, shokissa varattu Espanjan-reissu;-) No, on silläkin puolensa, ihan varmasti.
  Viikko oli kyllä onnistunut. Suoraan sanottuna menisin kaikista mieluiten vain aikuisseurassa niin silloin saisi laskea enemmän sielläkin missä lasten kanssa ei vielä voi.

  Henna; ihan normaaliahan se jos pelottaa. Etenkin ellei ole koskaan laskenut tai jos siitä on paljon aikaa. Ja kaikille ei vaan käy kaikki.
  Minun nälkäni on kasvanut kyllä niin kovasti että tuollakin kaikista paras laskukokemus oli yksi tietty, pitkä musta rinne. Siitä myöhemmin….

 8. Mei sanoo:

  Ah ja voih! Voikos tulla lumilautailla? Oma poika ei ole innostunut laskettelusta, mutta varovaiseen tyyliinsä aloittelee lumilautailua ja muutama opetustunti vain vahvisti innostusta. Mä en osaa lasketella, vaikka nuorena sitä parina talvena tein pohjoisen pikku rinteissä. Mutta voi, noiden maisemien ja piiitkien rinteiden vuoksi lähtisin heti kun talous ym. antaa periksi.

 9. Violet sanoo:

  Mei: kyllä voi! Aika paljon on lautoja, muttei mitenkään fifty-fifty. Ihan kaikkialle niillä ei voi mennä (tai ei ainakaan mennä) mutta suurin osa alueista soveltuu laudoille oikein hyvin. toivottavasti pääsette matkaan.

 10. vilijonkka sanoo:

  Chamonix, tuttu nimi Pariisi ajoilta. Taisivat ruotsalaiset ravata siellä laskettelemassa. Me ajettiin aina rannikon pikkuisiin kaupunkeihin, sillä miehellä on vielä vaimo rinteeseen -aivopesuprojekti kesken. Mutta näinhän tämä Chamonixin kokeminen hoituu kätevästi sekä turvallisesti oman kirjoituspöydän ääressä! Kauniiltä näyttää.

 11. Tuija sanoo:

  Aah, unelmieni maisemia. Ei Chamonix sinänsä, mutta ne taustalla häämöttävät huiput. Olen vuorihullu, korkeus ja karuus huimaa ja houkuttelee. Kun pääsee ylös, sieltä on tosi vaikea tulla alas, siis en tahtoisi tulla alas. Yksi paha mutta on vaan se, että en osaa lasketella. Kai oppisin, jos tosissani lähtisin yrittämään, mutta toistaiseksi olen hessuhopoasteella. Murtsikkalaskupainopiste puskee pintaan ja sehän ei sovi lasketteluun alkuunkaan. Mutta viime kesän Marmolada-retken (Italiassa) jälkeen olen haaveillut pääsystä Mont Blancille ja köysirataretkikin kelpaisi. Mutta uskon, että laskettelemalla pääsee vielä ihan eri sfääreihin. Kiitos kuvista!

 12. Violet sanoo:

  Vilijonkkka; Heh, tuo aivopesuprojekti;-)
  Entä jos hän laskettelesi ja sinä vetäisit vaikka murtsikkaa? Tai kävelisit lumikengillä tai tekisit jotain kivaa alhaalla kylässä? Kylpyläviikko vaikka!

  Tuija; juu,ymmärrän. Ei haluaisi. Monesti pysähdyin kuuntelemaan vain sitä miten hiljaista on. (Ei tietysti kaikkialla).
  Murtsikkalaskupainopiste on tosiaankin väärä, mutta entäs telemark? Minua kiinnostaisi sekin oppia.
  En osaa kuvitella miten nuo paikat kokisin ellen laskettelisi, mutta uskon että niistä saisi kuitenkin paljon.

 13. Sooloilija sanoo:

  Huikeita maisemia! Minun silmiini nuo kaikki rakennukset ja luminen vuoristo näyttäytyvät kauniina.
  En pystyisi menemään noihin korkeuksiin, kun en koskaan laskettelekaan. Viimeksi hieman laskettelin Lapissa noin 15-vuotiaana ;D Siitä on siis jo aika kauan aikaa.

 14. MaaMaa sanoo:

  Nuo Alpit! Mahtavat!
  Mä olen ollut Chamonixissa kesällä 1982 :D
  En muista mitään muuta kuin että otettiin Kondoli-hissi ylös ja korviin sattui. Ja mun mielestä oli ihmeellistä että ’alhaalla’ oli ihan kesä ja ylhäällä ihan talvi.

 15. Violet sanoo:

  Sooloilija; on siitä aikaa sitten joo;-) Mää laskin paljonkin 11-25 -vuotiaana. Sitten tuli 15 vuoden tauko. Kiroiluttaa näin jälkikäteen mutta minkäs teet.
  Onneksi päätin aloittaa uudelleen. Ei ole liian myöhäistä ollenkaan.

  Maamaa; onhan se ihmeellistä. Chamonix oli lähes täysin lumeton ts. kadut aivan kuivat ja lämpötila plussan puolella melkein koko ajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s