BasicYksinkertainen on usein vaikeinta. Kuten esimerkiksi valkoisen, lyhythihaisen t-paidan löytäminen. Sellaisen, missä ei ole kuvaa eikä tekstiä eikä mielellään edes valmistajan pikkuruista nimeä kuin korkeintaan niskassa sisäpuolella. Ja sen otan saksilla pois kuten kaikki muutkin laput.

Muoto on tärkeä. Paita ei saa lörpöttää muttei kiristääkään. Hihojen pituus pitää olla just eikä melkein oikea. Leveys samoin. Paita ei saa liian pitkä muttei liioin mikään napamallikaan. Entäs kaula-aukko sitten: ei kireä muttei liian laajakaan. Siinä ei saa olla mitään naisellisia rypytyksiä tai muutakaan. V-aukko sallitaan joissakin tilanteissa mutta v-tyyleissäkin on eroja.

Ja materiaali se vasta tärkeä onkin! Paita ei saa olla liian läpinäkyvä muttei mitään itsestään seisova jäykkiskään. Kaikista mieluiten 100 % puuvillaa.
Jää vielä hinta ja valmistusmaa. Jos kaikki em. ehdot olisivatkin täyttyneet niin tähän viimeistään tyssää: en jumankaut maksa neljääkymppiä Kiinassa tehdystä (selkeästi vielä huonolaatuisesta) t-paidasta!

Minä halusin sen valkoisen t-paidan. Usein keväällä tunnen että haluan. Jouduin tinkimään monesta. Minulla on nyt Turkissa valmistettu paita jossa on pari prosenttia elastaania. Muoto ok, hinta samoin. Ostin mustan myös vaikken täysin tyytyväinen olekaan. Milloin olisinkaan….

Mainokset

16 comments on “Basic

 1. vilijonkka sanoo:

  Sinäpä sen sanoit, jälleen kerran.

 2. Violet sanoo:

  Vilijonkka; mietin siellä että olenko jotenkin maailman vaikein t-paita-asiakas mutta kuten sanottu, kyllä on kunnollinen tarjonta vähissä kun hakee jotakin aivan yksinkertaista.

 3. Linnea sanoo:

  Vaikea ja vaativa, tarpeensa tunteva ovat kaksi IHAN eri asiaa.
  En ole ostanut farkkuja kolmeen vuoteen. Syyt ovat samankaltaisia kuin sinulla valkoisen paidan kanssa. Kohta on pakko: viimeiset mustat kiiltävät jo ikävästi kevätauringossa.

 4. NiinaK sanoo:

  Täällä meidän kulmilla myy yksi ”halpakartano” valkoisia T-paitoja neljä kympillä, mutta niiden laatu on täyttä shittiä. Ei meinaan ekan pesun jäljiltä ainoatakaan kiertämätöntä saumaa ja helma pakenee usein kainaloihin. Ja niissäkin lukee joku made in malaysia tms..

 5. Mirva sanoo:

  Tiedän tismalleen mistä puhut! Minusta tuntuu että vaatimustasoni vain kasvaa mitä kauemmin elän, se lienee ihan luonnollistakin, kun oppi tuntemaan tyylinsä ja tunnustamaan kehonsa.

  Pari vuotta sitten löysin yhden täydellisen valkoisen, voi miten hyvin se istui, ei näkynyt läpi, ei hiostanut vaikka tiukahko olikin. Tai on se vieläkin, siinä vain on etumuksessa yksi aika iso puklitahra, joka ei tunnu lähtevän vaikka miten pesee — ja pesty on, monta kertaa, viimeisen puolentoista vuoden aikana.

 6. Nimetön sanoo:

  Tuo elastaani on hyvän t-paidan salaisuus mielestäni. T-paita sinällään ei mielestäni minulle sovi, mutta neuleen tai muun alla ne ovat käteviä. Minullakin käy usein niin, että tiedän liian hyvin mitä haluan… eihän sitä sitten löydä…

 7. vilijonkka sanoo:

  Nykyään joka riepuun laitetaan printtiä, pitsilisukkeita ja ”kivaa” jota jaksaa ehkä kaksi käyttökertaa. Ongelma on vielä suurempi lastenvaatteissa. Onneksi on sentään Degathlon, josta olemme hankineet lasten t-paitoja sekä Ranskassa että täällä, yksinkertaista ja kohtuulaatua.

  Pukeutumisen ja sisustuksen yksinkertaisuus on minulle tärkeää. Ympärillä on niin paljon sekavuutta, leikkien sotkua, askartelusälää, että minua vaivaa ikuinen kaipuu yksinkertaisuuteen.

 8. Violet sanoo:

  Linnea; juu tämä löytämättömyys voi liittyä moneen muuhunkin juttuun.
  Ihmeen usein asioihin joita LUULISI helposti löytävänsä.
  Mutta ehkä yksinkertainen onkin jo niin luksusta ja harvinaista. Kaikenmaailman hilavitkuttimia vaan hyllyt notkuu.

  NiinaK; tulee pitkän päälle kalliiksi nuo;-)
  Sama juttu sellaisten sukkien kanssa joita saattaa saada vuorellisen kympillä mutta….

  Mirva; on ihan hyvä vaan että vaatimustaso kasvaa. Monessakin mielessä se on hyvä.

  Nimetön; on ja ei. Minä en tykkää siitä miltä vaate – mikä hyvänsä vaate – tuntuu ihoa vasten jos siinä on hiukankin elastaania. Minä tunnen sen kyllä. Mutta niin, muodon vuoksi se voi olla hyvä.

  Vilijonkka; kah niinpä pannaan. En tykkää. Lasten t-paidat on melkein järjestäin kaikki nimenomaan Decathlonista, itselleni en sieltä oikein muuhun kuin urheilukäyttöön ole löytänyt semmosia ”ei löpsähtäviä”.
  Vaikka mulla tulee ja menee jotain muutakin niin mun perusperustyylini vaatteissa on kyllä ehdottomasti se että kaikkea on mahdollisimman vähän.

 9. Kirsi sanoo:

  Kysymys ei ole välttämättä vaativuudesta, sillä nykyään vaan myydään niin paljon huonolaatuista tavaraa. Liian usein saa pettyä, vaikka luuleekin saavansa laatua maksaessaan hieman enemmän. Tosin myös halvalla ostaessaan voi joskus yllättyä positiivisesti. Ja just näiden basic-juttujen tuleekin olla kuosissaan ja istuvia, sillä nehän muodostavat rungon koko pukeutumiselle.

 10. Herranterttu sanoo:

  Minusta tuntuu, että nykyiset valmisvaatteet on tehty parimetrisille naisille kokoa 34 ja joiden kädet ulottuvat yli polvien ! Missähän niitä liikkuu ?

 11. Helena sanoo:

  Tulin tästä postauksesta, edellisestäkin, hyvälle tuulelle. Luin kahdesti ja olen ihan samaa mieltä. Minäkin leikkaan tai ratkon logot ja merkit aina irti, koska `tyhjiä` ei usein löydykään. Onnea T-paita retkelle!

 12. iiris sanoo:

  Niin totta! Pitää tuntua omalta päällä, ei saa olla lepsu, eikä liian tiukka.
  J asia, mistä en voi tinkiä yhtään: pääntien pitää olla tarpeeksi iso. En kestä, jos tulee tunne, että paita kuristaa. Ja iso osa peruspaidoista on juuri sellaisia, kaulaa kuristavia.
  Mutta ei valkoista minulle – en voi edes kuvitella itseäni valkoisessa, se on jotenkin ihan väärin. Mulla peruspaidan perusväri on musta. Mutta eipä niitä ole sen helpompi löytää.

 13. KatriA sanoo:

  Ovatko r-collectionin paidat sinulle tuttuja? Tiedän, ettet usein täällä käy, mutta jos joku pystyisi sinulle niitä lähettämään.. En tiedä, toimittavatko tilauksia muualle..

  Meillä mies käyttää kyseisiä t-paitoja ja olemme olleet tyytyväisiä.

 14. Violet sanoo:

  Kirsi; olin miehen kanssa ostamassa hänelle kenkiä lauantaina. Voi jestas niitä mitä kengiksi kutsutaan siinäkin kaupassa…kun eivät olleet edes halpoja ja aivan kamalaa laatua. Sanoin että osta nyt hyvä ihminen jostakin oikeat kunnolliset kengät, sellaiset joita voi korjauttaakin. Osti jotkut ihme livarit mutta sanoi kyllä palaavansa asiaan. Hän jos joku on ihminen joka pitää vaatteistaan huolen ja voi käyttää samoja vuosikausia – jos ne vain kestävät. Siksi kannattaisi panostaa kunnollisiiin.

  Herranterttu; kokoasiat on sitten vielä yksi juttu, niin. En mää paljon niitä kokonumeroita kattele kyllä, kokeiltava se on joka tapauksessa. Että joo, kaapissa on xs – xl -kokoisia vaatteita ja kaikki kuitenkin suunnilleen samaa kokoa. Himmeetä.

  Helena; onpa hauska kuulla. Ilahdun niin monesti sinun luonasi.

  Iiris; mullakin musta on se perus mutta huomasin tossa joku aika sitten että perhana, valkoinen totta vie tekee ihmeitä toisinaan!

  KatriA; eivät muuten ole, kiitos vinkistä! Mulla on niiden anorakki, ollut monen monen monta vuotta ja se oli hiihtolomareissullakin taas mukana. Hyvä laatu. Kiitos kun muistutit.

 15. Verna sanoo:

  Pitkästä aikaa täällä. Niellyt monet kommentit ja sitten tällaiseen saa aikaiseksi kirjoittaa. Jo on.
  Mutta asiaan. Parahin perustee ikinä on minulle ollut Petit Bateaun musta ja valkoinen perusmalli. Just sopiva materiaali ja malli ja kaula-aukko. Sama malli näytti nettisivuiltansa löytyvän edelleen, vaikka omien ostosta on jo viisitoista vuotta.

 16. Violet sanoo:

  Verna; voi miksi olet niellyt?
  Nii-i. Ne on hyviä kyllä. Mulla on semmonen kokoa 18 vee ollut ja kauan olikin. Nyt huomaan että olin tämän vaihtoehdon täysin unohtanut. Kiitos sinulle muistutuksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s