Olkapään kautta


Se valmistui perjantaina enkä ole sen jälkeen ottanut sitä päältäni. Tai no yöksi otin.

Ensinhän langasta piti tuolla tämä. Sitten päädyin toiseen malliin.

Viime viikolla neule oli olkasaumojen päättelyä vaille valmis. Hihatkin olin jo huolellisesti päätellyt ja kainalot ja kaikki mitä nyt voi. Sitten (riivattua!) huomasin etten ole lukenut yhtä riviä ohjeesta – enkä liioin käyttänyt järkeäni. Olkapäät tehty päin kuusikkoa. Olin jo niin rutinoitunut purkaja ettei hihojen keriminen takaisin palloksi tehnyt mitään. Ja sitten kudoin ne uudelleen.
Olen semmoinen puupää että minun on tehtävä monet asiat olkapään kautta. Niin opin näemmä parhaiten.

Mainokset

23 comments on “Olkapään kautta

 1. maijanmaja sanoo:

  Sinnikkyytesi palkittiin, onnittelut!
  Väriähän jo kehuin aiemmin ja mallikin pääsee minusta paremmin oikeuksiinsa tässä värissä kuin keltaisessa.

 2. Marjatta sanoo:

  Ihailen puseroasi, paksuja hiuksiasi sekä kauniita kasvojasi. Hauska tuo Käsityökoulu -postaus, kokemusta on asiasta.

 3. minjo sanoo:

  Tosi kivan näköinen neule! Ihana värikin! Sopii sulla kauniisti. Sulla on hyvät malliset hartiat tuon malliseen kaula-aukkoon. Varmaan sopivat muuhunkin, :) mutta tuo tuli mieleen, kun itselleni ei tuollaiset kaula-aukot käy ollenkaan epätoivoisten olkapäideni vuoksi.

  Mulle käy tumpelointeja myös, varsinkin silloin kun olen niin innoissani tekemisestä, etten malta pysähtyä katsomaan ja mallailemaan kesken kaiken… (En viitsi flowta keskeyttää ja sitten menee purkamiseksi.) Selitän sen silti niin, että käsintekeminen, ja just se flow, on yhtä tärkeää kuin lopputulos, siksi purkaminenkin ja uudelleen yrittäminen ovat sallittuja. No, ei sillä, että sitä nyt ikinä riemusta kiljuisi, kun saa purkaa. Lopulta silti on upea tunne, kun asia innosti niin, että purkaminenkaan ei aiheuttanut sen kummempaa häikkää kuin vain ylimääräistä ajankulua.

 4. Violet sanoo:

  maijanmaja; palkittiin, kuule! Ihan tanssituttaa nyt.

  Marjatta; voi kiitos Marjatta. Mitä tulee tukkaan niin voi ihme: loppukesällä multa lähti niin kauheasti tukkaa ettei ole ennen lähtenyt vaikka toki on ollut katokausia ennenkin. Nyt en ole pannut mitään värejä lokakuun alun jälkeen (minkä voi huomatakin varmaan rajakohdassa) kun huomasin että ensinnäkin mulle on kasvanut aivan valtavasti lisää tukkaa ja nro 2, siinä on paljon hienoja hopeisia lankoja mukana;-) Ohutta tavaraa tuo tukka edelleen on mutta ainakin hiuksia on syksyyn verrattuna enemmän!

  minjo; tuli semmonen jonka heittää päälleen ja siinä se sitten istuu. Ei tarvitse ajatella. Tuntuu hyvältä päällä ts. ei tunnu. Lanka on ihanan pehmeää, pidän paljaalla iholla.
  Venekaula-aukko ei ole suursuosikkini mutta tällaisena se on ok (eli kun ei ole aivan suora vaan hiukan 0:n muotoinen kuitenkin).

 5. Liina sanoo:

  Neuleesta tuli upea ja muuten voin olla vain samaa mieltä kuin Marjatta. Kasvosi ovat kuin ”vanhasta maailmasta”, jos ymmärrät mitä yritän sanoa. Se on siis kohteliaisuus.

 6. Tuija sanoo:

  Kiva malli, mahtava lanka, kaunis toteutus (+ sinnikäs, kaikkine vaiheinensa)!

 7. vilijonkka sanoo:

  Upea! Puupäästäsi en tiedä, mutta sinnikkyyttä näyttää ainakin löytyvän.

 8. petra sanoo:

  Minä tein vasta neuletakin aivan ohjeen mukaan ja oikeasta langasta. Valmiiksi asti ja ompelin kasaan. Laitoin päälle ja totesin että ikävä lanka, malli ei istu ja värikin on väärä. Purin koko laitoksen takaisin kerälle ja laitoin kaapin perälle piiloon.
  Mutta ei se minua harmittanut. Tekeleeni ovat usein aivan jotain muuta kuin mielikuvani, joten olen tottunut tähän epäonneen. Tekeminen on se tärkein. Että jotain syntyy siinä ihan vain istuessa.
  Mutta tuota sinun tekemääsi mallia olen tiiraillut jo pitkään. Ja noista ohjeista tulee sitä mitä pitääkin. Taidan hankkia siihen jonkun ihanan värisen laatulangan ja ryhtyä toimeen. kiitos inspiraatiosta, jälleen!

 9. Elisabeth sanoo:

  Upea, kerta kaikkiaan!

 10. Mult ois jäänyt tekemättä!

  En ole kutonut mitään ohjeesta sitten ala-asteen villasukan. En taitaisi osata tai kärsivällisyys ei ehkä riitä. Tarvitsen sellaista vapautta, että päästäni vaan teen ja mihin ei sieltä neuvoja löydy jää tekemättä. Mutta ne sukat ajattelin vielä opetella, oikein vahvistetulla kantapäällä!

 11. Katja sanoo:

  Kiva paita, pidän väristäkin.

  Eniten silmät osuivat noihin farkkuihin. Olen tuonoloiset käyttänyt haaleiksi ja liki rikki, kävin hakemassa uutta paria ja myyjä sanoi, ettei tummansinisinä ole, haalistettuina vain. En tykkää! Aiempaa paria ostaessani sanottiin, että näitä riittää hamaan ikuisuuteen, ajaton malli ja väri, ei tarvi hamstrata. Täytynee alkaa tilata jostakin maailmalta. Oikeasti pieni ongelma, mutta minulle farkut ovat toinen iho. Pitää olla just eikä melkein.

 12. Anioni sanoo:

  Upea! Ja tosiaan, näytät hyvältä tuossakin värissä, kuten aina :)

 13. Violet sanoo:

  Liina; voi ymmärrän kyllä mitä haluat sanoa ja olen aivan kauhean, kauhean otettu. Olen oikein mieluusti vanhasta maailmasta. Makustelen tätä nyt;-)

  Tuija; toi oli kuin käsityönopettajan arvio, kiitos!

  Vilijonkka; joo, kunnon pers edellä puuhun -mentaliteettia kans.

  petra; mua harmittaa tuollaiset jutut aivan silmittömästi. Mun on saatava kokea onnistuminen jos olen itse langat ostanut ja työn tehnyt.
  Veeran ohjeilla on kyllä tullut mitä pitikin – kunhan siis lukee ne ohjeet…

  Elisabeth; kiitos vaan, tykkään kyllä kovin.

  eilentänäänhuomenna; villasukka kannattaakin tehdä kantapään kautta! Oikein vahvistetusti;-)

  Katja; Ymmärrän että pitää olla just eikä melkein. Minulla samoin. Ilokseni löysin nämä kirpparilta. Ovat Zaran farkut joita en olisi kaupasta varmaan ikinä ostanut. Mulla on kova ennakkoluulo Zaran laatuun mutta nämä näyttävät olevan aikan ok. Ainakin kun ottaa huomioon että maksoin niistä 5 euroa;-)

  Anioni; no kiitos! Toi on väri josta olen kauan tykännyt muttei mulla oikein mitään tuon váristä ole ollut. Lanka on jännä, ihan kuin se ”loistaisi” vaikkei ole kiiltävä. Tulee kai tuosta värityksestä.

 14. Pilvitarha sanoo:

  Huh miten tyynesti otat purkamisen. Tai siis siltä vaikuttaisi, eikö yhtään ärsyttänyt tehdä uusiksi?
  Itsellä olisi ehkä mennyt paita sekä hihat jonnekin kaaapin perukoille arestiin :)

 15. Violet sanoo:

  Pilvitarha; ärsytti kyllä mutten jää makaamaan sen ärsytyksen kanssa vaan teen mahdollisimman nopeasti kaikkeni ettei enää ärsytä huonosti tehty juttu.

 16. iiris sanoo:

  Tuo pääntie on upea (heh – siinä minäkin voisin hengittää!) ja pusero muutenkin kaunis.
  Minä en ole kutonut vuosiin juuri muuta kuin sukkia ja joskus ’pilkkimiehen lapasia’. Siis niitä, joista näkyy sormet. Ne ovat käteviä täällä, kun sisälämpötila on (talvella) reilusti alle +20 ja pitäisi saada tekstiä aikasiksi tietokoneella. Mutta ehkä vielä joskus uskallan kokeilla jotain monimutkaisempaa kuin sukat…

 17. Violet sanoo:

  Iiris; juu, tuo on oikein ”hengittävä” pääntie. Ei uskoisi että paita on edestä ja takaa täsmälleen samanlainen. Siitä huolimatta se istuu hyvin, vaikka meistä kukaan ei kuitenkaan ole samanlainen molemmin puolin.
  Sukissahan on jo aika monta eri kohtaa, ajattele niitä kaikkia mitä jo osaat mutta hiukan suuremmassa mittakaavassa. Silloin voisi syntyä jo joku hiukan isompi työ.

 18. Nimetön sanoo:

  Kyllä, niin oppii parhaiten ja pettymyksen kautta asia jotenkin syöpyy mieleen… Kadehdin sitä, kun teet noin kauniita, ohuita, tiiviitä, täydellisiä villapuseroita joita voi oikeasti käyttää…

 19. Pirkko sanoo:

  Kelpo neule ja sisukas neuloja!
  Pari myöhäistä kommenttia edellisiin postauksiisi:
  Cv kovasti kelpo, mutta yksi paha virhe; kuule, se paras ikä on varmaan vasta tulossa.
  Valkoisista t-paidoista olen löytänyt ehdottomasti parhaat Filippa K:lta. Hinnasta en uskalla sanoa mitään koska omani ovat jo vuosia sitten ostettuja ja aina vaan melkein kuin uusia. Jopa mustat pitävät värinsä, kaikki pitävät muotonsa.

 20. Violet sanoo:

  Nimetön; Ihmettelen kuule itsekin että teen puseroita joita oikeasti voi käyttää ja joiden päällepukemisesta iloitsen. Jos olisit sanonut tämän minulle pari vuotta sitten en olisi uskonut.

  Pirkko; ikäjuttu voi hyvinkin olla totta! Merkit on ilmassa ainakin.
  Filippa K;n uusia tuotoksia olen kuullut toisaalta kovasti kehuttavan mutta yhtä kovasti morkattavan. Erityisesti t-paitoja on moitittu mm. siitä että saumat vetää kieroon ja vaikka mitä.
  Jos omasi ovat vanhempia niin olisiko taika juuri siinä; ne on tehty vielä kunnolla.
  Tietynlainen Benetton -efekti, nääs. Vuosia sitten heidän tuotteensa olivat Made in Italy ja erittäin laadukkaita. Nyt kiinalaisia pääosin ja aivan paskaa.

 21. Olina sanoo:

  Ihailen niin kovasti tällaista piirrettä ihmisissä. Että epäonnistumisen jälkeen puretaan ja tehdään uusiksi. Minä teen vaan kokonaan uuden, ne epäonnistuneet jäävät homehtumaan niille sijoilleen. Tuon suunapäänä hommaan kun innostus iskee -meiningin tunnistan hyvin:D

  Lopputulos on kaunis, sopii sinulle. Ja mikä ettei, kun on sinun sinulle tekemä!

 22. Susanna sanoo:

  Neule on todella kaunis ja väri upea. Sopii sinulle erinomaisesti! Saattaisin rohjeta tuollaista koittamaan, mutta haluaisin ehdottomasti juuri tuota samaa lankaa ja ohjeet suomeksi. Veeran ohjeet taitavat olla vain englanniksi?

 23. Violet sanoo:

  Olina; en mää aina ole tämmöiseen pystynyt mutta vuosi vuodelta kehityn sen suhteen etten heti heitä nurkkaan.

  Susanna; kiitos vaan. Veeran ohjeet ovat englanniksi mutta kannustan yrittämään silti vaikka ”englanniksi tekeminen” pelottaisikin.
  Kunhan selvittää ennen aloittamista kaiken sanaston niin siinä se on. Netti on täynnä neulesanaston käännöksiä ja kuvallisia ohjeita ja videoita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s