Poikain kanssa


Eilen ostin pienempäni kanssa jäätelöt italialaisesta puljusta joka palvelee jo vuodesta 1948 ja on sopivasti ruokakauppamme vieressä melkein. Keekoilimme aurinkoisella kadulla eikä totta vie tarvinnut olla yksin. Hetken aikaa näytti siltä että koko maailma söi jäätelöä samaan aikaan, samassa paikassa. Paluumatkalla lapsi veti ostoskärryä jotta minä saatoin paremmin hypellä ja roska-auton melun suojissa lauloin kovaa Tinky-Winky, Dipsy, Laa-laa, Po. Se oli ensimmäinen kappale mikä tuppasi päähän ja siitä olen aavistuksen verran huolissani. Kun roska-auto oli mennyt oli laulukin jo liuennut kuulumattomiin.

Illalla vääntelin sanoja isompani kanssa. Pojalla on hyvä taju sanojen eri vivahteista ja silmää aivan tietynlaiselle huumorille. Sellaiselle, joka syntyy sanojen monista merkityksistä, esimerkiksi. Sanoin että terota kynäsi, se on tylsä. Lapsi meinasi tikahtua nauruunsa siihen koulupöytänsä viereen. Hän kysyi että miksi noin sanot, miten niin kynä on ennuyeux?? Tai niin kuin että boring. My pencil is boring, Sir. Totesimme että voihan se noinkin olla ja että sellainen olisi ainakin kirjailijalle aika tylsää.

Mainokset

6 comments on “Poikain kanssa

 1. Ilona sanoo:

  ”Keekoilla” on hieno sana. Täytyykin muistaa käyttää sitä. Kirjoitan sen heti ylös muistikirjaani sille sivulle, johon kerään kauniita, hienoja tai hilpeitä sanoja.

  Sanoilla leikkiminen on yksi maailman parhaista jutuista.

 2. Uusi Aamu sanoo:

  Hauskoja hetkiä olet viettänyt, ilmeisen hauskojen herrojen seurassa :) Itse olen tänään nauttinut arkeen palaamisesta ja sen mukana pikkuihmisten hassuista jutuista ja lämpimistä haleista ja nauranut välillä ihan tikahtuakseni :)

 3. Riikka sanoo:

  Tylsähän se tylsällä on kirjoittaa. Ei mikää ihme että pojillasi on huumorintajua kun äidilläkin on. Kiva päivä teillä, odottelen todellakin ensimmäistä ulkojäätelöä.

 4. sari sanoo:

  Tykkään myös miettiä sanoja tuohon malliin.

  Olisi kiva tietää, mitä ilmaisua tuo edellisen postauksen näkijä käytti pää edellä = ”foncer la tête baissée” ?

  Huvittaa, kun sanoin tyttärelle hiljakkoin, että älä missään tapauksessa tee tuolla em. tavalla ;)

 5. vilijonkka sanoo:

  Siitä on jo vuosia kun meillä viimeksi telkkari lauloi tuota lallatusta, ja silti se aina välillä pulpahtaa mieleen. Varmaan vielä vuosikymmenenkin kuluttua.

 6. Mei sanoo:

  Ei ole totta! Juuri kyseisenä yönä näin unta, missä käytin sanaa keekoilla. Aamulla taivastelin, että olen unohtanut koko sanan olemassaolon. Nyt se tupsahti esiin myös täällä. :D
  Minunkin poikani osaa väännellä sanoja ihanasti. Ja on mukava huomata pojalla omanlaisensa hyvä huumorintaju.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s