Voi kauheeta
Kolmas puukuva. Ei mitään eroa eiliseen mutta mahdollisesti pieni ero maanantaiseen kuvaan verrattuna. Mahdollisesti. Kaikkeen sitä pitää ryhtyä.

Mies ja pojat lähtevät. Katson tv:n aamu-uutisia ja kudon samalla sukkaa. Jotakin on kudottava koko ajan. Mihin minä nämä käteni muuten panisin.

Jossakin päin Ranskaa löydetään naisen ruumis. Sen epäillään olevan kuusi viikkoa sitten kadonnut hiukan yli nelikymppinen lenkkeilijä. Sanon ääneen ”voi kauheeta” vaikka olen yksin. Puikot kilisevät, hörppään kahvia. Tunnen liittyväni mutkattomasti maailmanlaajuiseen käsiään vääntelevien vanhojen akkojen rinkiin. ”Voi kauheeta”.

Mainokset

31 comments on “Voi kauheeta

 1. Nimetön sanoo:

  Naurattaa… voi kauheeta… Itsekseni täällä kikattelen. Kateellisena katson noita vihreitä lehtiä, vaikkei ne nyt silmissä auki räjähdäkään on siellä sentään vihreää!!! Minä teen valituksen tästä jonnekin. Lapsetkin jo ehdottivat muuttoa Afrikkaan.

 2. Liina sanoo:

  Maailmanlaajuinen käsiään vääntelevien vanhojen akkojen rinki! Hep, kuulun kööriin. Voi kauheeta!

 3. maijanmaja sanoo:

  Voi kyllä, tuohon sakkiin kuulun minäkin. Muutama vuosi sitten heräsin siihen tietoisuuteen, että puhun ylipäätään ääneen itsekseni. Silloin, melko harvoin, kun olen yksikseni, en nähtävästi osaa enää ajatella hiljaa mielessäni. Sanon ääneen ”taidanpa keittää teet” ym. Tekis varmaan hyvää mennä johonkin hiljaisuuden retriittiin joskus..
  Kohta joudun menemään pienten kanssa takapihalle. He leikkivät, minä seisoskelen. Harmittelen, ettei vieläkään (!!) tarkene neuloa ulkona. Nätit raidat muuten sun sukassa.
  Ja on tottavie kauhea se uutinenkin josta kerroit.

 4. Violet sanoo:

  Nimetön; juu ei nuo silmille räjähdä mutta tuottavat tuollaisenaan kyllä jo kovasti iloa.

  Liina; kun ONHAN se kauheeta (se ruumisjuttu, muun muassa) mutta kun suustani pääsee tuommoisia tyhjäntäytisiä huokailuja niin käännyn itsekin katsomaan että kuka puhuu. Ai mää vai? Jaa.
  (Voi kauheeta.)

 5. Violet sanoo:

  maijanmaja; kun muutin Ranskaan -97 havahduin siihen että ”kaikki” puhuvat itsekseen vähän joka paikassa. Se oli jotakin aivan uutta minulle, sen huomasi heti. Ei Suomessa sellaista juurikaan tapahdu, tai ne jotka puhuvat ovat hiukan ”heihei”, näin ajatellaan. Ja kaikki yrittävät hillitä itsään, rajoittaa ja olla ”niin kuin pitää” julkisilla paikoilla ainakin.

  Mutta seura tekee kaltaisekseen. Ranskassa puhuttiin yksin ääneen, Hollannissa samoin, sama homma täällä. Eikä se olekaan hullun merkki!
  Huomaan että teen sitä itsekin, niin kotona kuin julkisestikin.

 6. Merja sanoo:

  Sain aamun hekotukset tästä, kiitos! Mutta et sää kyllä mikään vanha akka vielä ole.

  Minä en puhu ääneen niinkään mutta laulan kyllä. Ja kädet, ne leikkaa ja ompelee. Omat huvinsa kullakin, meillä akoilla.

 7. Violet sanoo:

  Merja; hyvä jos nauratti. Niin minuakin aivan saakelisti. Itsensä tarkkailu on loputon huvi. Pitää vaan toivoa ettei kuole nauruunsa joku päivä.

  Niih, vakavasti ottaen: en toki ole vanha akka enkä sellaiseksi itseäni tunne…mutta sitten tulee tyhjästä näitä ”ennakkomerkkejä”;-)
  Ja määkin laulan! Muutenkin kuin Teletappien tunnusta roska-auton mölyn suojissa.

 8. Marjatta sanoo:

  Ei mikään ihme, että kauhistelet uutista.

  Enemmän on ihme, että ajatteletkin liittyväsi vanhojen akkojen rinkiin. Ei vielä, tuskin Sinä koskaan.
  Olen myöskin ääneen puhuja ja käsille pitää olla tekemistä, työn alla nuken villatakki.

 9. Violet sanoo:

  Marjatta; ei ole ihme niin. Olen seurannut sitä asiaa siitä asti kun nainen ilmoitettiin kadonneeksi. Se oli joku joka lenkkeili joka aamu hyvin aikaisin, viiden nurkilla, aina samaa reittiä.
  Mutta sitten että suusta tulee vain voikauheeta on minulle jotenkin ihan vierasta. Ei nyy ihan uuttakaan mutta melkein. Sanotaanko ettei se ole ollenkaan minun tapani reagoida. Se ”vanha-akkamaisuus” jota tarkoitan ei oikeastaan muuten liity edes ikään. Tai hetkinen, ehkä sittenkin…
  vai osaatteko ajatella että vaikka joku parikymppinen lyö kädet yhteen ja huudahtaa ”oi herra siunaa sentään” tai jotakin semmoista?

 10. sari sanoo:

  Minä puhun ääneen itsekseni, kotosalla, ulkosalla, kaupassa, kaikkialla. Myös kaikenlaisten koneitten mm. tietokoneen kanssa, ja ompelukoneenkin. Laulankin kovasti, kun ei ole puhuttavaa. Joskus itse asiassa meillä on niin hyvä meininki, että en edes kuule kun oveen koputetaan.

  Tuo uutinen rävähti silmille täälläkin, kun aukaisin koneen – voi kauheeta sanon myös.

 11. sari sanoo:

  Olenko siis ranskalaistunut ;)

 12. Uusi Aamu sanoo:

  Mun pitäisi siis muutta sinne. Olen ollut ehkä pahin itsekseni puhuja ja naureskelija kuin kukaan tuntemani, aina. Ja varsinkin yksin kotona :)
  Tosin taidan muutenkin voida liittyä rinkiin. Olen asioiden kauhistelija, eikä ”sussiunakkoo” (en tiedä miten se oikeasti pitäisi kirjoittaa, noin se tulee ulos suusta) taida ennen kuulematon olla mun suusta :) …hmm…olikohan tämä fiksu veto paljastaa ;)

 13. NiinaK sanoo:

  Ja melkein samaan aikaan löytyi Helsingissä vanhan ”ruttopuiston” suunnalta kaksi 1800- luvun aikaista pääkalloa vesijohtokaivauksissa. Ja niiden vuoksi nyt sitten ihan poliisitutkintaa hosutaan. Meidän kotikylän suurin uutinen lieni rattijuopon törmääminen sähköpylvääseen.. siitäs sai! Rattijuoppo ei pylväs. Pylväs oli käsittääkseni syytön. ;D

 14. minjo sanoo:

  On se puu hiukan vihreämpi kuin edellisessä kuvassa. Kauhea juttuhan se on, se lenkkeilijänaisen löytö.

  Älä välitä, mä puhun myös jatkuvasti itsekseni. Välillä väittelenkin ihan kiukkuisen näköisenä, kun tiukka paikka tulee. No, siinä lähinnä käyn läpi jotakin tilannetta etu- tai jälkikäteen, mutta kuitenkin oman pään sisällä ne jutut enimmäkseen menee… En kuitenkaan itseni kanssa riitele – ihan tasapainossa olen noin niinkuin yleisesti, täytyy se sanoa selvennykseksi. Nolottaa joskus kadulla, että ilmeeni ilmeisesti vaihtuvat ajatusten mukana, kun joskus olen huomannut joiden katsovan hiukan huvittuneena.

  En ole tuota huomannut, että itsekseen puhuminen olisi noloa vain Suomessa. Jos niin on, niin sitten lakkaan nolostelemasta ihan kokonaan. Suomalainen ottaa itsensä muutenkin ihan liian vakavasti. Ihan niinkuin aina kuuluisikin olla hillitty ja asiallinen. Ja muutenkin, miksi jollakin toisella ihmisellä olisi oikeus määritellä minun hulluuteni. Määritelköön jokainen omansa, eiköhän siinä liene tarpeeksi tekemistä kaikille… ;-)

  Ai niin, huono juttu on se, että joskus noihin omiin juttuihinsa uppoutuu niin, että menee jotakin todellista live-keskustelua ohi. Se on hiukan harmillista, mutta kukapa sitä montaa keskustelua pystyisi ylläpitämään yhtä aikaa.

 15. Liivia sanoo:

  Yksi vanha akka täällä lisää. Ja sukkapuikot heiluu. Sun sukasta tulossa kiva.

  Pitäisköhän munkin alkaa päivittäinen kuvallinen lumiensulantaseuranta. No en ala.

 16. Linnea sanoo:

  Aikaisemmin akka- tai tätikööriin kuuluminen oli kaunistuttava ajatus. Nyt, yli nelikymppisenä, kuulun mielelläni tähän remmiin, jolla on jo elämänkokemusta, taitoa, näkemystä ja kuitenkin paljon, paljon vielä edessä.
  Onnellinen täti siis…
  Terveisiä sinne kukkivan puun juurelle. :-)

 17. Violet sanoo:

  Sari; ”se on sen mies” sanoi omani (siis liittye tähän lenkkeilijän kuolemaan.)

  Uusiaamu; sussiunakkoo on hyvä ja tehokas kun pitää huolen että se purkautuu tarpeeksi kovalla voimalla.

  NiinaK: pääkalloja nyt on paikat väärällään, antaisivat olla…

  minjo; en itseksenipuhumisesta välitäkään. Sitä sen sijaan ihmettelen etten parempaan pysty muka kuin että voikauhee.
  Ei minustakaan itsekseen puhuminen julkisesti ole noloa VAIN Suomessa mutta se on varma että siellä se on.

  Liivia; mää justiin kirosin että aika karmea lanka, kelpaa vain sukiksi;-)

  Linnea; kiistattomiin totuuksiin (että ikäni kasvaa koko ajan, että on tiettyjä ulkoisestikin havaittavia muutoksia) en yritäkään väittää vastaan. Mitäs noista, asiat ovat niin. Sen sijaan en hyvä luoja sentään millään voi ajatella itseäni tädiksi, en sanan missään merkityksessä (kun ei ole sisaruksiakaan, he), eikä semmoinen päivittelypuhe nyt vaan ole minun tapaistani, noin yleensä. Mutta niinhän se on ettei se edes ikään kuulu. Jotkut ovat sellaisia jo heti yläasteelta päästyään, noin kärjistettynä.

 18. katriina sanoo:

  On ollut kamalaa huomata sanovansa aitoon mummotyyliin milloin mistäkin: VOIHYVÄNENAIKA!

 19. Kirsi sanoo:

  Voi kauheeta kun oli nopeeta. Kiitos kirjoista. Ihmettelin kun tuli Belgiasta kirje. Muisti on niin huono…Olivat
  kauniita ja ihania.
  Aurinko paistaa ja puut hohtivat aamulla puhtaasta lumesta. Lumihana on jäänyt täällä päälle.

 20. vilijonkka sanoo:

  Mä olen kyllä ihan tuppisuu. Voi kauheeta. Paitsi kun kuljen portaita ylös alas ja haluan kotiapulaisen tietävän meneväni, mutta sehän meneekin jo kommunikoinnin puolelle eikä enää lasketa.

  Ns. ikääntymisen merkkejä on hauskaa seurata. Kuinka ihminen liukuu tavallaan ryhmästä toiseen. Juuri nyt en oikein tiedä mihin rymään kuulun ja se on yksinäistä.

 21. outi sanoo:

  Mihinhän pervojen rinkiin minä kuulun, kun juttusi naurattaa vatsan pohjassa asti? Juttu, jossa yhdistyvät neulominen, ikä ja ruumis?

 22. Birgitta sanoo:

  Kukkivia puita ja lehdellisiä puita ja kukkivat metsät, kyllä teillä on kaunista =)

  Ja kyllähän sitä tulee itsekseen juteltua, joo itsekseen, vastailla televisiolle tai radiolle.

  ”Hyvää iltaa sullekin”, vastaan. Ja sitten juuri kuin sinä tuolle uutiselle: ”Voi kauheeta”.

  Mutta en osaa kutoa tai neuloakaan, se olis tosi kiva taito =)

 23. Kirjailijatar sanoo:

  Ei ollenkaan kauheeta. Minä niin välillä toivoisin, että voisin kuulua tuollaiseen kööriin, muttei sinne minua kukaan huolisi, kun ei puikot pysy kädessä. Paitsi ne syömäpuikot.

 24. maria hyle sanoo:

  Sus siunatkoon:D miten nappiin osuit!
  Mä puhun yksin -silloin saa mieluisia (ainakin useinmiten) vastauksia-paitsi joskus tulee riitaa kun ei älyä lopettaa ajoissa…
  en osaa kutoa .Mutta kivaa katsella kun toinen osaa.Puukuvia lisää kiitos!Niin ikävä vihreää ulos.
  Ja kiitos taas tästä täällä.Tänään niin kökkö päivä että tämä vihdoin piristi.

 25. pikkujutut sanoo:

  Minä puhun kahdessa paikassa keittiössä ja tänään sadattelin ääneen kylpyhuoneessa kun sain vaatteille klooria…

  Päätin juuri, että opettelen neulomaan.Se olisi varmasti rentoututtavaa.

 26. Clarissa sanoo:

  Tänne pitää näköjään tulla, jos on vähän huonolla tuulella. Kyllä olen taas nauranut tällekin jutulle ja kaiken lisäksi, voi kauheeta, oma päivän postaukseni alkaa toteamuksella HYVÄNEN AIKA! Oikein näen itseni siinä lyövän käsiä yhteen ja päivitteleväni tätä kurjaa säätä, siis sekin vielä! Mutta, sussiunakkoon, ei ole tullut mieleen, että minähän olen jo vanha täti. En kiukkuinen ja tyytymätön, vaan sellainen, jolla on jalat tukevasti maassa, joka saa ihan rauhassa vastata tv:n uutisten lukijalle hyvää iltaa ja höpistä muutenkin itsekseen. Sitäpaitsi nyt on trendikästäkin olla täti ja jaella näitä tätiviisauksiaan. Oi herra siunaa sentään näitä nuoria:)
  Joo, on mulla kudin kädessä. Teen samanlaisen vahvistetun kantapään kuin sinä.

 27. iiris sanoo:

  Ihan niin kuin muutama muukin kommentoija, minäkin vastaan uutistenlukijalle. Ja jos on lapsista joku käymässä, ne sanovat (vähän valittavalla ja opettavaisella äänellä) ”Äitiii, ei telkkarille tartte vastata..” Mutta olenkin yli 50v., joten lienen jo ihan virallisesti vanha täti.

 28. No nyt töö puu mun silmissä vihertyi, mut eilen se näytti ihan taantuneen! Kai puillakin voi olla BadLeafDay?

  Sukkakin on kuin kevät: vähän vihreää, eninmäkseen runkoa ja muutama lumipälvi.

 29. Linnea sanoo:

  :-D Minä taas olen ehdottomasti henkisesti (mutta ehdottoman positiivisesti ja letkeästi) täti. Ja ihan virallisestikin olen sekä täti että isotäti.

 30. Violet sanoo:

  Katriina; onhan se yllätys – itselle ehkä eniten. On saattanut jauhaa samaa jo pitkään ja muut ovat tottuneet.

  Kirsi; Nyt jo??? Joskus posti on ilmiömäisen nopea. Toisinaan aivan samaan tapaan lähettetty samantyyppinen juttu viipyy kymmenenkin päivää.
  Lumihana;-) Sille sanon nyt ison voikauheen.

  Vilijonkka; olen viime aikoina huomannut samaa tuosta ryhmään kuulumisesta. Aika usein huomaan ymmärtäväni paremmin itseäni nuorempia kuin suurinta osaa ikätovereistani. Mikä ei tietysti tarkoita että jotenkin ”kuuluisin” mihinkään teinien ryhmiin.
  Sitten kun on vielä ulkomaalainen niin siinä on ryhmäänkuulumiset hakusessa.

  Outi; luultavasti aivan samaan tämän postauksen tekijän kanssa. Ruumiit yhdistyy vaivatta mihin hyvänsä.

  Birgitta; on kaunista, tänään kaunista ja hyvin märkää mutta luonto tarvitsee sen joten antaa mennä.

  Kirjailijatar; en määkään kutomiseni puolesta mihinkään kööriin kuuluu. Osaisinkohan edes liikuttaa puikkoja jossakin kutojien kokoontumisajoissa???

  Maria; joo, se on nyt tämän viikon teema nämä puukuvat;-)
  Ilo kuulla että Piilomaja onnistui tasoittamaan kököt.

  pikkujutut; hah käsitöiden rentouttavuudelle! Pahimmillaan ne ovat suunnilleen yhtä rentouttavia kuin minigolf joka ei ole ollenkaan rentouttavaa vaan kiristää päätä aivan s….nasti. Kysy vaikka yhdeltä ystävältäni, hän tietää ja muistaa erään pelimme ikuisesti.

  No mutta vakavasti: kyllä tuo kutominen ainakin niin toimii että ajatukset lepää.

  Clarissa; jaa tänne tullaan vaan nauramaan???;-)
  Mun mies muuten lyö kädet yhteen (tai polviin) joskus niin että hyppään vaikken pienestä hätkähdä. Hän saattaa tehdä sen vaikka jonkun elokuvan erityisen hauskassa kohdassa. Iskee kätensä yhteen ja nauraa kovaa.

  Ja noi vahvistetut kantapäät; mietin että piruako määkin semmoisia aina teen kun sukat ovat kuitenkin aina mulla hajonneet aivan muualta kuin kantapäästä (vaikka olisivat ilman vahvistusta.) Mummojen kotkotuksia tuommoset.

  Iiris; ai sää olet niin KAUHEEN VANHA, no sitten…;-)
  Minä sanoisin niille lapsille että tukkikaahan turpanne senkin huumorintajuttomat vauvelit.

  eilentänäänhuomenna; kohta tulee taas uusi pöökuva.

  Linnea; juu kyllä niinkin voi olla. Tai siis semmoinen. Ei se täti mikään haukkumasana olekaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s