MediumAamupäivällä puhumme rockfestareille menosta ja kuulustelemme englanninläksyjä. Pitkin päivää patistamme lapsia suihkuun, leikkaamaan kynsiään, syömään, pukemaan, riisumaan ja siksi me olemme aivan paskoja. Illalla katsomme miten pulut käyvät yöpuulle ja miten magnolia alkaa pudottaa lehtiään. Sunnuntai on samaan aikaan hyvin pitkä ja äärimmäisen lyhyt. Aika medium.

Mainokset

16 comments on “Medium

 1. Mirva sanoo:

  Meillä lapsi möksöttää kun emme enää jaksa leikkiä kiinni-leikkiä joka kerta kun pitää riisua, pukea, vaihtaa vaippa, harjata hiukset tai hampaat, laittaa ruokalappu jne. Tiedän että hän on niin pieni että hänelle kaikki on vielä leikkiä, mutta sitä vaan ei jaksa koko ajan kikattaa ja jahdata.

  Niin että symppaan paskaa vanhemmuutta. En uskalla kuvitellakaan miten paskoja me olemme sitten kun hän tulee tuohon ikään ja pakotamme kaikkiin asioihin, jotka nyt vaan on tehtävä.

  Kasvaisipa meilläkin ikkunan takana magnolia eikä parkkipaikka.

 2. Violet sanoo:

  Mirva; ei vaan jaksa, muistan kyllä.
  Ei jaksaisi tätäkään että nimenomaan näistä asioista jotka nyt vaan on tehtävä joutuu edelleen sanomaan koko ajan. Isommalle etenkin. Pienemmällä on enemmän sitä että hän tekee kun huomaa että tulee itsellekin parempi olo (esim. menee käskemättä nukkumaan kun on väsynyt).
  Sanon aina että onhan teillä oikeus ajatella että me ollaan paskoja mutta ei oikeutta jankuttaa sitä.

 3. maijanmaja sanoo:

  Jotkut lapset tarvitsee kuulemma tuhat toistoa, että jokin asia menee perille. Että siinä vaiheessa, kun itse toteaa, että ”mä oon sanonu tän sulle jo sata kertaa, että…”, niin alussa vasta ollaan…
  Se on väsyttävää. Mutta onneksi on niitäkin hetkiä, kun lapsi vie itse oma-aloitteisesti repun huoneeseensa koulun jälkeen, laittaa astiat koneeseen, muistaa huolehtia jumppavarusteistaan. Niistä teoista pitäisi myös muistaa mainita (minun ainakin), ei kiittää koska se kuuluu tehdä, vaan sanoa, että olipa kiva kun muistit.
  Magnolia…

 4. Violet sanoo:

  maijanmaja; muistan ehdottomasti mainita. Olen samaa mieltä, ei niistä kiitetä eikä mitään erityispalkintoja jaella. Huomaan että kun sanon vaikka ”hyvä homma kun pakkasit laukkusi jo eilen niin ei tarvi aamulla sählätä sen kanssa enää” niin aivan pakko noiden on sanoa jotain ”joojoojoo” semmosella ylikyllästyneellä äänellä – mutta naamalla näkyy hymy ja ilo ”oikein tekemisestä”. Se pitää vaan yrittää peittää äidiltä;-)

 5. Anioni sanoo:

  Mun 11-v on juuri samanlainen. Miljoona toistoa joka ikinen päivä, eikä mitään välttämättä silti tapahdu. Siis sellaista, joka pitäisi tapahtua. Paska en ole vielä ollut, mutta yleensä kuittaus on: ”sä et sanonut”, tai ”sä et muistuttanut” (jos en juuri samana päivänä ollutkaan sanonut asiasta). Puuh, ja syvä huokaus.

 6. Pandice sanoo:

  Meilläkään ei ole ”paskoittelua” :) esiintynyt mutta kyllä, samat fraasit pitää toistaa päivästä toiseen, arkena ja pyhänä.

  Magnoliat ovat niin upeita ettei niiden upeutta oikein pysty käsittämään!

 7. Ilona sanoo:

  Tuo on niin hieno lause, tuo joka päättyy ”ja siksi me olemme aivan paskoja”.

 8. vilijonkka sanoo:

  Mun muksut taatusti ajattelevat mun olevan paska, etenkin keskimmäinen jolle tulee jankutettua, kun on pakko, mutta ei ne uskalla ääneen sitä sanoa. Mä varmaan räjähtäisin. Enhän mäkään heitä sano paskaksi, vaikka joskus niin ajattelisinkin…hyi että mikä äiti!

  Mutta juu. onneksi on blogit joissa voidaan näitäkin ruotia, helpottaa vähän. Etenkin tönön kun olin varmaan ihan paska kuvismaikkakin, sillä laitoin yläasteikäisiä hommiin, vaikka se kyllä häiritsi heidän keskinäistä sosiaalista elämää kovastikin. Ihme mölisijöitä nuo 13-vuotiaat.

 9. isoinpapu sanoo:

  Mä tulen hulluksi, jos yksikään lapsiteini vielä kerran vastaa mulle nyrpeään savyyn :”joojoo, äiti”.

  Mä en kestä. Tarkottaisikin se joojoo, että asia oli jo hoidossa, aikomuksessa tehdä tms, mutta kun ei. Se on vaan semmonen. ”äiti on tyhmä (paska on aika hyvä ilmaus, menköön sulkeissa kun olen niin herkkähipiäinen) kun se aina jaksaa urputtaa”.

  Siis kun kyllä nyt ihmisen, olkoon lapsi tai teini, täytyy tehdä osansa huushollissa,jossa asuu 7 ihmistä. Varsionkin jos on jo aikuinen. HYVÄNEN AIKA:

  Mä en mielstäni ansaitse sitä joojoo-ta enää.

  semmonen ryöpsähduys.
  Toi pulu on söpö.

 10. Violet sanoo:

  Anioni; niin…”en voinut tietää kun et sanonut”…esimerkiksi että pitäisi laittaa pyjama….
  Joskus sitten annan isomman nukkua vaatteissaan ja aamulla vinoilen että no tuntuuko nyt hyvältä…ei kuulemma tunnu, kivampi pyjamassa.

  Pandice; nämä huutavat sitä paskaansa niin viattomasti että mua alkaa melkein naurattaa. Vähän kuin ujo seurakuntasisar sanoisi että voi kakka ja punastuisi heti. He tietävät että se on kiellettyä (vaikkei paska nyt musta todellakaan ole maailman pahin sana niin kuitenkin!) ja manattuaan kiiruhtavat jo korjaamaan että itselleen puhuvat, muka.

  Ilona; lause voisi meidän vanhempien kannalta päättyä..”ja siksi me olemme paskana.” Tuo kaikki nimittäin vie aivan valtavasti turhaa energiaa kaikilta.

  Vilijonkka; nää juuri ja juuri uskaltaa. Ja kyllä, lapsistaan ajattelee vääjäämättä toisinaan vaikka mitä enkä pidä sitä ollenkaan kummana.
  Mutta hyvä ihme miten kaamea opettaja sää olet! Panet lapset töihin!

  Vilijonkka; sanon aina noille että mulle on aivan turha sanoa joo (saati joojoo) ellei mitään tee tai edes aio. Että mieluummin sanoo vaikka eikä.
  Joskus mää syötän niille niiden omaa lääkettä. Onhan se ehkä vähän alhaista enkä ole varma että se liioin superopettavaista on mutta itseäni huvittaa kovin. Joku pyytää jotain ja mää vaan istun ja sanon kujeilevaan sävyyn että joojoo.

 11. vilijonkka sanoo:

  Joo, ihan kohta… on meidän lasten vakiolausahdus. Miehen mielestä ne ovat oppineet sen meiltä vanhemmilta. Mutta kun se tarkoittaa lasten sanomana ihan muuta kuin aikuisten sanomana. Minä tarkoitan, että paistan tämän letun loppuun tai luen kirjeen tai kastelen loputkin ruukkuni ja sitten tulen ja teen ja autan tms. Mutta lapsilla ei ole aikomustakaan toteuttaa sitä mitä lause antaa ymmärtää. Tai ehkä joskus seuraavana päivänä, tilanteen ollessa jo totaalisen ohi.

  Semmosia. varmaan ihan keskiverto tapauksia, kuten minäkin.

 12. mp sanoo:

  Lapsista en tiedä kun ei sellaisia ole, mutta tuo magnolia! Vuosikaudet olen haaveillut kukinnan näkeväni, mutta en ole koskaan osunut oikeaan paikkaan oikealla hetkellä. Ehkä vielä joskus :)

 13. Pirkko sanoo:

  Tuli mieleeni tilanne vuosien takaa. Silloisella kahdeksanvuotiaallani oli vieraanaan luokkakaveri. Tuli tilanne, jossa sanoin aika tiukasti, en nyt muista mistä. Kaveri totesi pojalleni että ai, sullakin on tollanen äiti, munkin äiti osaa komentaa. Poikani assosioi muistamalla, että se ja se opettajakin on hyvä kun osaa komentaa.

 14. Suklaasydän sanoo:

  Mitkäs festarit teillä on kiikarissa…?

  Minäkin joudun komentamaan, vaikka komennettava onkin vielä pieni. Hampaanjäljillä pilattu TV-taso on suurin ongelma tällä hetkellä. Leikkiähän se on. Poika oikein katsoo, että näkeekö äiti varmasti mitä teen ja alkaa hyppimään innosta kiellettäessä. Varmasti saan komentaa ja käskeä ja suostutella vielä monta pitkää vuotta. :)

 15. Violet sanoo:

  mp: kuule usein tuntuu etten tiedä minäkään lapsista yhtään mitään vaikka sellaisia onkin…
  Niin, magnolia. Se on hieno kyllä. Toivottavasti satut joskus näkemään kukassa.

  Pirkko; joo siis nuohan naureskelee ääneen kun näkee sellaisia äitejä tai isiä jotka eivät puutu ollenkaan tai jotka vaikuttavat olevan jotenkin alakynnessä.

  Suklaasydän; Olis semmonen kuin Main Square Festival heinäkuun alussa. Paikka Arras Ranskassa. Siellä on mun suursuosikkkini Elbow sunnuntaina ja aika paljon muutakin.

  Taitaa olla tosiaan vielä alussa sinun käskytyskautesi;-)
  Onneksi edes asiat muuttuvat. Harvaa 10-vuotiasta enää pitää kieltää puremasta tv-tasoa ainakaan!

 16. Suklaasydän sanoo:

  Ah, olenkin kuullut tuosta festarista. Joskus harkittiin sinne menoa. Pitääkin tsekata tämän vuoden esiintyjät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s