Kevätmuotia


Tässä teille vappumuotia kahdenkymmenen viiden vuoden takaa. Olen tuossa siis 18 jos osaan oikein laskea. Miksi mun poplarin malli on Kongo???

Mitä vaan kunhan ei noita toisen mallin housuja tarvitse….

Ylioppilaalle sitten tällainen nuorekas blazer. Niin ja valkoinen kravatti.

Mulla on tuossa kai sitten ”jakkupuku, pun.” Kuvasta voisi luulla että joku musta poplari!

Tuhannella markalla olisi saanut noin hienon yhdistelmän. Kyllä siinä ovenkarmit rytisee kun astuu aittaan tämä blazer päällä.

Poplari on selvästi ollut kevään juttu. Ihme sekalainen seurakunta, muuten. Mitä me kolme nuorta tehdään kahden vanhemman miehen kanssa? Onko ne niinku meidän isät?

Ei silloin mitään stylistejä ollut mutta muistan että joku sähläsi pitkään tuon mun huivini kanssa.

Tässä minä muodikkaassa ryppypuuvillaisessa poplarissa isän (?)/miesystävän (?) kanssa.

Mainokset

56 comments on “Kevätmuotia

 1. Maria sanoo:

  Hei KÄÄK! Nää on mennyt multa aivan ohi!! Toi mies vikassa kuvassa sun vas.puolella on jotenkin tuttu.Veikkaan että ”haastava” asiakas jossain… Mut sähän oot siis ihan malli!! Mahtava tyyli oli todellakin tuolloin ja ikääntyvät miehetkin on osattu hyödyntää.. ; )

 2. Niina sanoo:

  Hihii,ihan mahtavaa! Kiitos aamupiristyksestä!! Repesin erityisesti tuolle ”oven karmit rytisee” kohdalle..:) Tai no,oikeastaan ihan joka kohdalle!
  Ja hmm,jos noi miehet on sitten olevinaan teidän isejä? Setiä? Tuon toisen naisen hiusmalli on myös aika..hmm,miten sen nyt sanoisi..vakuuttava.

 3. Kati sanoo:

  Mallihan siis on oikeinkin nätti ja raikas, mutta noi 80-luvun loppupuolen vaatteet… A p u a! Olkatoppaukset ja mikään ei saanut istua kauniisti päälle. Kas kun tuo jättimäisiin takkeihin perustuva tyyli ei palannut kasarikuumen myötä. Tsih.. Mun jollain tuttavallani muuten taisi olla just tuollainen nuorekas kukkableiseri. . :D Itse olin sellainen kamala erilainen nuori eli vältin moiset rikokset muodin nimissä. ;)

 4. Peanut sanoo:

  Voihan tutto bene, mua naurattaa niin, että jenkat soi :D

 5. Pilvitarha sanoo:

  En saa silmiäni irti tuosta Ken-tukkaisen pojan Ken-tukasta.
  Kamalan ihania kuvia! Ja niin epänuorekkaita asuja, voihan tripla-olkatoppaus sentään :D

 6. Merja sanoo:

  Täälläkin revetään noille bleisereille…

  Mutta sää olit kyllä niin kaunis, ja noin blondikin?? Mikä hymy!

 7. Violet sanoo:

  Maria: eipä olisi uskonut että sullakin on vielä aukkoja tiedoissa mitä tulee mun ”villiin” nuoruuteen;-)
  Joo kato mää kävin oikein ammattimallikurssin ja tein jonkun verran töitä, muotinäytöksiä ja kuvauksia. Sitten huomasin miten saakelin tyhmää se on…

  Niina; Niin mää luulen että sinne oli vaan haalittu vähän kaikkia. Tuo toinen nainen (tai tyttó, samaa ikää oli kuin minä) oli meidän mallikurssilta, mutta ainakin toinen miehistä oli mielestäni tuolta mistä vaatteetkin. VArmaan tuo isohko tukkakin oli tosi makee, korvakorut myös!

  Kati: sitten oli vielä se että suurin osa vaatteista oli mulle väärää kokoa. Olivat pyytäneet kuvien perusteella toimistolta kaksi naista ja vaikka olivat tietoisia mitoista niin vaatteet mitkä odotti olivat liian isoja. Suurin osa.

  Peanut; tutto bene!

 8. Violet sanoo:

  Pilvitarha; poika oli mallikoulusta myös. Muistelen että tukkansa oli värjätty. Aika Ken kyllä! Mitähän hänelle kuuluu nykyään? Jos joku tunnistaa aviomiehensä niin sanokaa hep!

  Merja: no kiitos vaan, väri tuli purkista. Mulla oli kausi kun pistin jotain ”hiekanvaaleaa”;-))

 9. Allu sanoo:

  Ilmeisesti toi mainos toimi silloin hyvin, sillä mä kävin ostamassa poplarin Koisosta.

 10. mizyéna sanoo:

  Sä kyllä jaksat yllättää :))) Mahtavia muistoja ja kaunis malli. Mulla ei ole koskaan poplaria ollut mutta äidilläni oli joka välikausi beige tai harmaan pitkä poplari :)

 11. Linnea sanoo:

  NIIN i-ha-ni-a. Mulla oli 80-luvulla just samanlainen tukka kuin sullakin. Ja valkoinen bleiseri, joka näytti ylisuurelta lääkärintakilta. :-D
  Kiitos nostalgisesta piristyksestä!
  Rentoa viikonloppua!

 12. Sooloilija sanoo:

  Hauskoja muistoja. Ajatella, olet 18v. noissa kuvissa! Ja tosiaankin vanhoja ukkoja nuo miehet noissa muutamassa kuvassa. Muistan oikein hyvin nuo leveät olkatoppaukset. Vaatteet olivat muutenkin aika isoja ja peittäviä. Eivät ole enää. :D

 13. Violet sanoo:

  Allu: mainoksen uhriii!

  mizyena; heh joo, oon mää aika moneen juttuun sekaantunut. Kivoja kokemuksia ja muistoja. Äidillä oli myös aika usein poplari, muistelen.

  Linnea; ei mulla itselläni ihan tuollaista bleiseriä ollut, mutta mieleen tulee yksi pellavainen, raidallinen, tosi lyhyt ja isot olkapäät ja vajaat hihat. Mutta se oli jo pari vuotta ennen näitä kuvia.

  Sooloilija; niin, 18;-) Näytän ihan 27-vuotiaalta pankkivirkailijalta.

 14. kikka l. sanoo:

  Päivän paras! Eikä 25 vuotta niin kauhean kauan sitten ole. Äidilläni taitaa vielä olla tallessa noita bleisereitä, kun hän säästää kaiken ja ne voivat olla muotia joskus taas, että on lapsenlapsilla sitten retroa ja vintagea heti ylle.

  Asuin Tampereella vähän toista vuotta ja Koiso on ihan tuttu, mutta missä se sijaitsikaan? Hämeenkadulla?

 15. Pariisin Margarita sanoo:

  Oi oi mitä muotiluomuksia! Muistan, että itselläni oli lakkiaisjuhlissa mintunvihreä todella leveä bleiseri (juuri sellainen oviaukkoon jumittuva malli..), vuosi oli 1991, joten selkeitä jäänteitä vielä 80-luvulta. Kiitos aikamatkailusta, niin ja olet nätti malli!

 16. himalainen sanoo:

  Tää on huippu :) Kiitos että jaoit tämän meidän kanssa. Mun ystävä tais päästä samana vuonna ylioppilaaksi ja muistelisin, että hänellä oli myös vähän vastaavanlainen jakkupuku, hartiat ja kravatti kaulassa. Ehkä juuri nuo olkatoppausasiat on se, joka jotenkin puistattavasti kummastuttaa, ei oikein tiedä hymyilisikö vai itkisikö. Itsellänikin on ylioppilaskuvassa valtavat hartiat, pienellä tytöllä ;-)

 17. Suklaasydän sanoo:

  Tämä postaus sai kyllä hymyn huulille heti aamusta. :)

 18. vilijonkka sanoo:

  Sähän olet tosiaan monitaituri, malli kaiken muun lisäksi! Koskahan tuo hartiatoppausmuoti tulee takasin. Silloin kyllä muutan autiolle saarelle nakuilemaan muutamaksi vuodeksi, etten hurahda.

 19. Anioni sanoo:

  Siis mahtavaa! :D Repeilen ihan täysillä näille huomioille ;)

 20. Pandice sanoo:

  Ai että, nauroin ääneen noille kommenteille, ja tietysti ladonoviolkatoppauksille :DD Miehellä on vielä tallella oma yo-pukunsa eli juuri tuollainen puku, jossa on lyhyt vyötärölle ulottuva takki. Käskin säästää tuleville vävykokelaille :D

  Ajan hammas on niin armoton…

 21. Merruli sanoo:

  Kaunis sinä, mutta voi huh tuota muotia.

 22. Jaana sanoo:

  Wau! Innostuisikohan tytär tuollaisesta yo-asusta…

 23. anne sanoo:

  Mallinakin olet ollut! Ensin en tajunnut mutta kun oikein kuvaa katsoin niin hymystä sinut tunnistaa. Kuvia katsellessa tuntuu että aikaa on taaksepäin paljon enemmän kuin 20 vuotta ja aloin miettiä mitä kammotuksia itselläni tuolloin oli päällä. Vaikka kyllä nyt naurattaa ja sanotaan ”voi kauheeta minkä näköisiä” mutta silloin se oli suurinta muotia ja sitten joskus parin vuosikymmenen päästä näitä meidän nykyisiä vaatteita ja kampauksia nauretaan ja kummastellaan….silleen se menee. Ja eikös ne olkatoppaukset jo ole tulossa muotiin….mitä vanhemmaksi tulen sitä pidempi on se totutteluaika että olen aina muutaman vuoden jäljessä lahkeiden leveyksissä ja muussa.

 24. minja sanoo:

  Haaaahhaa :D Mahtavaa!!

  Mutta nuo vaatteet, tikahdun!

 25. Ppi sanoo:

  Voi Violet, repesin täysin! Ja olen töissä! Tuo alimmainen kuva, ei hyvänen aika: kaverilla on Arvotex AUTOTAKKI ja melkoinen tuijotus sinuun.

  Sinä olet kyllä kaunis herttaisine hymyineen, voi sinua :)

  tämä nyt iski niin nauruhermoo (arvotex autotakki), hei nyt ei lopu tämä hekotus ollenkaan :D

 26. Hillitöntä!

  Ehkä viesti on: älä sure jos olet 20 vuotta miestäsi nuorempi. Koison poplari tasaa ikäeron ja kaukaa ei uskoisi, että kyseessä on nuori nainen.

  Joka tapauksessa, sinä olit upea ja ihanat hymykuoppasi!

 27. Ppi sanoo:

  ”Varttuneen miehen autotakki, malli Lasse”

 28. Ilse sanoo:

  Eikä!!! Siis sulla on NÄIN synkkä menneisyys!!!

  Kiitos, ihan mahtavaa! Kyllä kuule ovenkarmit rytisi kirkossakin kun meitsi pääsi ripille. :D

 29. Mirva sanoo:

  Ohhoh, sinä kyllä osaat yllättää aivan yhtäkkiä jostain takavasemmalta! Kaunis ammattimalli! :)

  Mahtaakohan moista Koisoa enää täällä olla? Ois tarvetta poplarille.

 30. Riikka sanoo:

  Ahhhahhaaaa kiitos hauskasta lukuhetkestä. On vaan ollu niin tyylikästä että! Ja tosiaan ovenkarmit rytisee on sen verran toppausta olalla. En olisi ollenkaan sua tosta tunnistanut. Miks tuohon aikaan nuorten piti pukeutua noin vanhahtavasti, ja sama jatkui ysäriluvulla?? Nykyään ei varmaan 18-vuotias mitään blazeria pitäis!

 31. Ansku sanoo:

  Aivan loistavaa!! :D Pitäisikin melkein käydä poplarikaupoilla…

 32. Violet sanoo:

  Kikka L; se on ihan siinä Keskustorin tuntumassa Aleksis Kiven kadulla. Oikein kahdessa kerroksessa;-)

  Margarita; kannatti ilmeisesti myös esteettisistä syistä puuhailla ensin kaikkea muuta ja mennä sitten vasta iltalukioon…Niinpä saatoin saada lakki kuteissa jotka voisin panna vieläkin päälleni;-)

  himalainen; niin kyllä, juuri noin. Ei tiedä kallistuuko poruun vai nauruun.

  marika; eikö ole aika tyylikkäät kuteet!

  Suklaasydän; hauska kuulla. olen kuule itsekin niin nauranut ettei ole tosi. Kannattaa näköjään aina välillä kaivella arkistoja.

  Vilijonkka; mahtaako tulla koskaan…tai ei sitä tiedä. Ollaan sitä hulluksi tultu ennenkin.

  Anioni; ja mää nauran itsekin kun en ollut huomannut lukea noita kaikkia esittelytekstejä.

  Pandice; ajan hampaat on reikiä täynnä!

  Merruli; no kiitos. Niin, huh tosiaan. Muistan sen että kun piti kuvauksia varten noihin pukeutua niin ajattelin että olen ”jonkun toisen vaatteissa”, että eivät ole minua. Mutta kyllä ne varmaan minustakin tosi muodin mukaisia olivat!

  Jaana; pas kysästen;-)

  anne; joo, semmostakin olen tehnyt jonkun verran. 25 vuotta sitten;-)

  minja; mitä, eikö ala jo kiinnostaa nämä retrokuteet;-)?

  Ppi; miten en SAATTANUT huomata sitä tekstiä itse?? Hyvä ihme kun on kauhee;-)
  Autotakki;-))) (malli Lasse, se on tärkeä muistaa kun menee kaupoille).

  eilentänäänhuomenna; viesti saattoi olla myös että käytämme omaa henkilökuntaa ja tuttuja niin paljon kuin voidaan niin ei tarvi maksaa kuin parille mallille;-)

  Ilse; aika synkkää on ollut, myönnän.

  Mirva; Joo, tienestiä piti tuollakin tavalla kokeilla. Siellähän se Koiso, Aleksis Kiven kadulla, ihan Kauppahallin sivuoven tuntumassa, Keskustorin nurkilla. JA on kuulunut KAUAN Tampereen katukuvaan. Samoin Lasi-Koiso.

  Riikka; Olen aika iloinen ettet tunnistanut. Onhan tuo ihan sievä tyttö muttei tunnu itseltä. Nii-i, miksi piti, sano se?

 33. terhi sanoo:

  aijai, kylläpä pelasti ja piristi päivän :D

 34. Violet sanoo:

  Ansku; katso sitten tarkkaan ettei tule kovin isot olkapäät kaupan päälle!

  terhi: kaikki vaan nauraa, yhyyy;-D

  Semmonen juttu muuten tuli vielä mieleen kun muistelen noita aikoja että ajatelkaas, silloin kun tehtiin meille kurssilaisille mallikansiot (kuvat, mitat jne.) niin monen tytön kohdalla, minunkin, pantiin papereihin pari kiloa LISÄÄ kun olimme muuten liian laihoja. Ei taida nykypäivän mallimarkkinoilla olla sama ongelma;-)

  Sitten muistan että muotinäytöksissä käskettiin aina ennen kaikkea HYMYILLÄ. Nykyään ne on kaikki kuin….no, tiedätte kyllä.

 35. Martta sanoo:

  Eikä, ihan tikahduttavan mahtavaa, siis huivikin ihan aseteltu noin upeesti ja luonnollisesti että jes!

 36. Maria sanoo:

  Ja Kati:Lasi-Koiso meni konkkaan viime kuussa ;( Mutta tämä jo 80-luvulla ajan hermolla ollut vaateKoiso kyllä vielä porskuttaa… !
  Sä oot kyllä varmaan salannut ton mallikurssijutun tai sit mulla on alkava dementia.Tai sit mä vaan en kuuntele kaikkia sun juttuja ;))

 37. Violet sanoo:

  Martta; luonnollisesti, ennen kaikkea;-)

  Maria; jaa meni? No, vaateKoiso painaa sitten senkin edestä.
  Voi olla että oon hiukan ”salannutkin”…Se oli musta jotenkin kauheen noloo…pelkäsin että ihmiset miettii että mikä se luulee olevansa..jne. Ja aina kun oli jotain kuvia AL:ssä niin arvaat kun kaikki tutut sano ”sää olit taas lehdessä” (kuin en olisi tiennyt). Että joo, en paljon puhunut jutusta ja kaikki tää oli siihen aikaan kun me ei muutenkaan niin kauheesti oltu samoissa jutuissa…muisteles, sää olit 16-17, mää seurustelin J:n kanssa, se oli intissä tuohon aikaan.

 38. Katja sanoo:

  Ai jestas näitä. Nauran tekstejäsi ja kommentteja vedet silmissä, muistan nuo vaatteet ja olkatoppaukset. Kiitos! (Sinä olet klassisen kaunis noissa kuvissa, kun ei ole tukassa leijonanharjaksi kammattua permistä.)

 39. NiinaK sanoo:

  Hih, Rouva mallin poplari ja tutto bene!! Vähän nauratti! ;)

 40. Liina sanoo:

  Mikä vetävä lyyli! Ihana hymy! Muistan oman YO- mekkoni 80-luvun lopulta; ovista piti mennä sivuttain, mutta niin hienoja sitä oltiin.

 41. pia sanoo:

  olin selvasti liian pitkalla lomalla thaimaassa ja missasin monta hyvaa postausta. minusta nama kuvat hienoja ja olet todella kaunis:-) t.fani

 42. Violet sanoo:

  Onpa täällä muodinystäviä!Pitää varmaan panna muotiblogi pystyyn;-)

  KAtja; Kiitos suluissa olevasta. Muistelen että tukka oli tuommoinen vaaleana pitkään mutta oli se sitten tummakin. Ja oli niitä kiharoitakin joskus, en muista oliko se ennen vai jälkeen tuota aikaa. Taisi olla ennen.

  NiinaK: kyllä siinä on kuule kaikki tutto bene kun saa rouvapoplarin!

  Liina; KUten tuossa aikaisemmin kommentoin taisi olla esteettisistä(kin) syistä parempi mennä iltalukioon vasta myöhemmin….

  pia; nyt äkkiä lukemaan taaksepäin. Kiitos fani sanoistasi.

 43. Clarissa sanoo:

  Kuule, sinussahan on loistoainesta päivän asu-postauksille, vaikka olihan se päivän puukin ihan kiva;)
  Ja nyt selvisi sekin, miksi olet kuvissasi sellainen kuin olet. Ammattilainen!
  Olen muuten lukenut jostakin, että nuo ladonovitoppaukset ovat palaamassa.
  JTaidan mennä takaisin kuvia ihailemaan!

 44. Mei sanoo:

  Pitkästä aikaa kommentti. Pakko, kun oon vaan että: WAU! :D Mutta enpä olisi osannut vielä pari vuotta sitten uskoa, että Helsingin katukuvassa uudella tavalla yhdistetyt kasikytluvun hirvitykset näyttää joidenkin nuorten päällä jopa yllättävän hyviltä.. Asenne ratkaisee?

 45. maijanmaja sanoo:

  Tähän sopii jo OMG!!!

 46. Nimetön sanoo:

  Siis ihan huippua!!! Tosi muodikas meininki… Mut hei, kohtahan noi tosiaankin on ihan pop.

 47. Liivia sanoo:

  Olet suloisen näköinen noissa:)

  Muutama kuukausi sitten käytiin etsimässä miehelle paitaa Koisolta. Siellä siis todellakin seisovat myyjät kuin patsaat nurkissa odottamassa asiakasta, typötyhjässä liikkeessä. Kohteliasta oli palvelu ja ohjasivat jopa kilpailijan liikkeeseen, kun ei haluammamme tyylisiä kauluksia ollut valikoimassa (ei ollut kyllä kilpailijallakaan).

 48. Nina sanoo:

  Voi mainiota, kerrassaan mainiota! Mua naurattaa noi olkatoppaukset koska mulla oli joskus 80-luvulla aniliininpunainen 100000% acryylitakki jossa VALTAVAT olkatoppaukset…

 49. Lempi Sveitsistä sanoo:

  Hienot kuvat!

  Näähän sää pistät liitteeksi, jos joskus joudut CVtä väsäämään. ”Ai portfoliota? Juuu, kyllä löytyy nääs!”

 50. Violet sanoo:

  Clarissa; kiitos vaan, ammatilaisuudesta voidaan olla monta mieltä. Mutta kiva kokemus kaiken kaikkiaan!

  Mei; sanoisin että riippuu kantajasta ja siitäkin taitaa johtua että aikaa on kulunut. On ehtinyt toipua edellisestä järkytyksestä.

  maijanmaja; sopii, ihan!

  nimetön; hyvä muistaa että jos niin käy niin onneksi voi olla myös epämuodikas.

  Liivia; joo, suurella hellyydellä näitä katselen…
  JAa ei ollu kauluksia? Millaiset piti olla?

  Nina: se on ollut varmasti HURMAAVA;-)

  Lempi: sää sen sanot! Kyllä täältä folioo löytyy!

 51. Liivia sanoo:

  Sellaiset pidemmät suipot, mitä seitkytluvulla oli. Kun miehen pukukin on seitkytluvulta, hienoa tummanruskeaa samettia. Löysin sitten sellaisen paidan hälle Berliinistä:)

 52. Violet sanoo:

  Liivia: ahaa, olis voinut Koisolla jossakin hyllyllä olla vielä…Täällä kävin joskus yhdessä vanhoja vaatteita myyvässâ liikkeessä jossa on uusiakin. Tai siis ne ovat vanhoja mutta kÄyttämättômiä. Siellä oli justiin esim. miesten paitoja 70-luvulta ja naisten sukkanauhasukkia, kaikkea mitä on varmaan supervaikea löytää nykyään ainakaan hyvÄssä kunnossa.

 53. laurathena sanoo:

  Tosi ihana :) Löysin just vanhan artikkelin, jossa olin mukana ala-asteikäisenä… Ehkä tänne sitten se kuva, vieläkin tunnistaa :D

 54. MaaMaa sanoo:

  Nää oli aivan mahtavia! Kiitos kun laitoit näytille! :D

 55. Niina sanoo:

  :) Ihanaaaaa ! hihih, ihana ! :D
  Aivan karsee tuo pepitaruudullinen bleizeri tai mikä nyt onkaan, aaaargh :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s