Rokrok


84 päivää konserttiin, laskin ihan itse. Tarjolla sunnuntaina 3.7. Coldplay, PJ Harvey, Portishead ja mitä siellä nyt on ja sitten se minun kannaltani tärkein, ELBOW. Nyt kun liput on perstaskussa voin keskittyä odottamiseen.

Pienempi poika odottaa heinäkuun alkua vähintään yhtä paljon kuin minäkin. Hän ihastui Elbow:n Grounds for Divorce -biisiin heti sen kuultuaan (enkä ihmettele!) pari vuotta sitten. Siitä alkaen se on lempikappale jota pitää saada luukuttaa säännöllisesti. Ja meillä saa.

Mies ei ole pahemmin musiikki-ihmisiä mutta aivopesuni on toiminut. Elbow pidemmillä automatkoilla ja säännöllisesti esitellyt videot ovat vakuuttaneet hänet siitä että kyseessä on Kunnon Musiikki. Viimeistään silloin hän kiinnostui todenteolla kun uusimman levyn ilmestyttyä mainitsin että laulaja Guy Garver on turkasen sympaattisen oloinen heppu…Mies kiiruhti Youtubeen tarkistamaan että minkäs näköinen miekkonen on vaimon sydämen vienyt. Olemme yksimielisesti riemuissamme siitä että rocktähti voi olla hiukan mahallinen nallekarhu ja käyttää pukua menettämättä rahtuakaan uskottavuudesta.” Ja olla tämmöinen hiukan vanhempi.” (Mutta tässä meni pieleen: G. Garver on syntynyt 1974. Siis 1974, jum.laut.!!! Nykyään vauvat tekevät musiikkia.)

Esikoisemme pitää musiikista mutta ei piruuttaankaan näytä jos on innostunut jostakin. Konserttiinmenoakin pitää nyt harata vastaan. Vaan mentävä on. Onneksi serkkukin tulee mukaan ja korvatulppia on tarjolla jos ei rytmit miellytäkään.

Ja lopuksi (vaikkei näitä yleensä kukaan klikkaile) uusimman levyn aloitusraita The Birds. En tiedä miten kylliksi ylistää sitä. Pidän siitä alusta loppuun mutta eniten kohdasta jossa minun mielestäni linnut pyrähtävät lentoon. Täsmälleen siinä kohtaa kun biisiä on kulunut 5 minuuttia ja 8 sekuntia.

Mainokset

22 comments on “Rokrok

 1. Mirva sanoo:

  Voi vitsi että kuulostaa täydelliseltä festarilta esiintyjälistan perusteella! Mahtavaa että pääsette.

  Minä klikkasin, molemmat. Ihan miellyttävän kuuloinen saundi. Tuli jotenkin mieleen Blackfield tai Porcupine Tree, jälkimmäiseltä varsinkin levy Deadwing, joka on ehdoton suosikkini. Tosin ei ehkä jotenkin yhtä raffia rokkia kuin PT (eikä sekään kyllä mitenkään kovin heviä matskua ole). Totta tosiaan, laulaja on sympaattisen oloinen heppu. Näyttää kyllä ikäistään vanhemmalta, olisko ne ne kilot?

 2. Violet sanoo:

  Mirva; se olisi siis kolmen päivän festari mutta ei ole mitenkään varaa mennä kaikkina päivinä. VAlinta kohdistui siis sunnuntaille koska siellä oli ne kiinnostavat. Onhan tää taas jostakin muusta pois mutta olkoon sitten. Olen ihan innoissani kun päästään.

  Joo, ei raffia rockia ehkä kuten sanot mutta kuinka sanoisin…kaikki niiden levyt ja etenkin pari kolme viimeistä on mulle semmoisia joiden tiedän kestävän aikaa ja miljoonia kuunteluita.
  Ne kilot, ehkä. Ja parta. Mies on innoissaan ihanteestani koska hänellä on nuo molemmat myös;-)

 3. Liivia sanoo:

  Kivaa, että menette koko perhe!

 4. Katja sanoo:

  Kiitos! Löysin Elbown The River-biisin (ja youtubesta videon), joki-ihmisenä olen siitä hyvin, hyvin otettu, kauniit sanat. (– ja Coldplay! Talk on suosikkini.)

 5. Kilttejä ukkomiehiä, jotka on soittaneet sulassa sovussa yhdessä 90-luvun alusta asti muuttumatta soundiltaan tippaakaan. Ei kauhean rockia, mutta musta Elbowissa kuuluukin tasapainoisuus, onni ja varmuus.

 6. Violet sanoo:

  Liivia: olen samaa mieltä! Vaikka sanoin että tuonne menisin vaikka yksin niin olen iloinen että kaikki mennään. MEidän perhe ja miehen siskon perhe.
  JAettu ilo on suurempi. Sitä paitsi hyvä musiikki yhdistää vaikka minkä ikäisiä. Tiedän myös että tuo festari on sellainen minne voi lapset aivan hyvin viedä. Se ei ts. ole mikään käsi maassa -tapahtuma.

  Katja; siinä onkin. Totta.
  Ylipäätään minusta niillä on hyviä sanoituksia. Myös semmosta tietynlaista huumoria josta pidän. Että superkauniissa The night will always win -biisissä vaikka lauletaan kaihoisalla äänellä että:

  I miss your stupid face, I miss your bad advice.

  Pidän myös esim. High Ideals –biisin kohdasta:
  There’s a laddered tear in my high ideals, like I took a chair on the battle field. And any noble fire that was burning in my chest is acid in my belly at the very best…..

  b.viuluntarkastaja; hyvä tiivistelmä! Totta joka sana.
  (onko se kirje tullut…?)

 7. Pilvitarha sanoo:

  Ohoh, olipas varsin miellyttävää korville.
  Minulla ne (korvat) toimii niin että musiikki joko ärsyttää suunnattomasti, menee ohi huomaamatta, pistää lallattelemaan, saa höristämään että kuulisi paremmin tai ihan hivelee selkärankaa.
  Kyllä tämä jo tuohon höristys-kategoriaan menee ihan heittämällä.

  Ja mulla on kotona samanlainen ”vauva”, silläkin on kilot ja parta vaan ei tukkaa. Ja on se vuoden vanhempikin :)

 8. Violet sanoo:

  Pilvitarha; Ymmärrän kategoriasi! Mulla Elbow menee ihan kokovartaloeläytymisen puolelle. Monissa kappaleissa on kohtia jotka menee munuaisiin asti. Pidän kaikenlaistesta kilkutuksesta ja kolinasta jota voi löytää vaikka uskoo tuntevansa jonkun kappaleen täysin.
  Heh, vähissä se on tukka meidänkin ”vauvalla”…mut se onkin kaksi vuotta vanhempi kuin rocktähti!

 9. Sanne sanoo:

  Siis nyt kyllä kateudella ei ole äärtä ei määrää, Coldplay JA Elbow.
  EIIIII, elämä on epistä, miksei ne tuu tänne Lahteen!?!?!

 10. Violet sanoo:

  Sanne; voi, olen pahoillani…Sen sijaan omasta puolestani iloinen paitsi siitä että pääsen tuonne myös siitä että kaikki mitä haluan ehdottomasti nähdä on päälavalla…ettei meinaan tule sitä ongelmaa että kaksi suosikkia esiintyy tasan samaan aikaan mutta toinen päälavalla, toinen toisella…

 11. Tuija sanoo:

  Ai hyvänen aika, ottaa sydämestä… Siis että pääset näkemään ja kuulemaan ne livenä! Se on munkin unelmani, kuten varmaan muistat. Mulla nyt tärisyttää niin, että en taida pystyä sanomaan tämän jäkevämpää. Taidan painua tutkimaan kaikkia mahdollisia keikka- ja lippu- ja muitakin tilanteita… No sen verran vielä, että Elbow’n levy oli juuri ilmestynyt, kun olin maaliskuussa Dublinissa, ja siellä se oli levykaupoissa ja musiikkilehtien kansissa isosti esillä. Yhdessä levykaupassa mainostettiin myös lippuarvontaa Dublinin keikalle ja hyökkäsin heti kysymään, miten voi osallistua, mihin myyjä aika lakonisesti, alta kulmain, että köh, se on facebook-arvonta, mutta voihan sitä aina yrittää. No juu.

 12. Violet sanoo:

  Tuija; voi tiedän, tiedän. SInä pääset myös jossakin vaiheessa, olen varma. Kaikista mieluiten olisin mennyt johonkin saliin, ts. sisälle heitä katsomaan mutta sellaisia keikkoja ei nyt ole näköpiirissä joten festarit kelvatkoon. Uskon vaan että nimenomaan Elbow saattaisi olla jossakin salissa parempi. Tai tiedä häntä. Eiköhän se ole kaikkialla parempi.

 13. Töpsy sanoo:

  Hieno setti, totta tosiaan. Itse olen menossa katsomaan samat kokoonpanot edellisenä päivänä Belgian puolella, Werchterissä. Jännä vertailla noiden kahden festarin esiintyjiä, melkein samat!

 14. Nimetön sanoo:

  Kyllä mä sillointällöin kuuntelen ja nyt oli niin hyvä puhe, että oli pakko. Todella vakuuttavaa musaa… siis ihan tykästyin -oikeesti. Taidan soittaa muusikkomiehellekin, kunhan tulee kotiin ja se on jo jotain sillä hän on ärsyttävän nirso musiikin suhteen.
  Kiitos tästä tuttavuudesta. Ihanaa, että menette yhdessä ja kaikki tykkäätte…

 15. outi sanoo:

  Siis minä en tunne tätä elbovia, en ollenkaan. Mutta jos hän on se ”huippu” festareilla, joilla on myös pj harvey ja portishead, niin taivahan vallat. Ne nimittäin tunnen ja ah ja voih. Minä menen nyt kuuntelemaan noita sun youtube linkkejä.

 16. Violet sanoo:

  Nimetön; kerrohan sitten mitä nirso sanoi!

  Outi; Elbow on MULLE tuon festarin huippu mutta siis sunnuntaina päälavalla kuten PJHArvey, Coldplay, POrtishead, Rivar Sons, Charles Bradley (en tunne), Bruno Mars (en tunne).
  Toisella lavalla mua kiinnostaa ainakin Underworld.

 17. Sara sanoo:

  Hieno setti, totta tosiaan! Itse olen menossa katsomaan samat kokoonpanot edellisenä päivänä Belgian puolella, Werchterissä. Jännä vertailla noiden kahden festarin esiintyjiä, melkein samat!

 18. Violet sanoo:

  Sara; joo, huomasin saman että ovat tässä ihan lähellä ed.päivänä. Ei vaan ollut enää yhden päivän lippuja tyrkyllä, heräsin liian myöhään….

 19. Lempi Sveitsistä sanoo:

  Sara kommentti Werchterin festarista sai aikaan nostalgia-aallon..

  Mukavaa, että Piilomajan poppoo pääsee rokkaamaan. Eiks oo kiva, kun on joku konkreettinen juttu, jota kieli pitkällä odotella?

  Me suunnitellaan Lontoon- reissua. Kaikki saa valita ainakin yhden must kohteen. Nuorimmaisen toive jotenkin liikuttava – London Bridge. Niin ne lastenrenkutukset tekee tehtävänsä ”foooling da-un”. Minä vien revohkan Kew Gardeniin. Porukka nauroi kuin ilmoitin kohteen. Oon siis tunnettu siitä, että olkoon kasvi kuinka rehevä ja vehreä tahansa, mun hellässä huomassa se on kanttuvei viikon sisään. Mutta onhan sitä penkkiurheilijoitakin, miksei siis BBC- puutarhureita!

  Menikö vähän ohi ja vierestä? Menköön – ei täällä varmaan niin nokon nuukaa?

 20. Violet sanoo:

  Lempi: on kiva! VAikka ei sen puoleen; kyllä mää osaan odottaa innostuneena paljon pienempiäkin juttuja. Mutta tää on ny meille uutta. Mies menee Eka KErran elämässään festareille;-)

  Olet ymmärtänyt oikein. Täällä saa mennä vaikka syteen ja saveen kunhan puhutaan.

 21. […] ei tunnu kuitenkaan. En oikein hahmota koko juttua. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna on se kauan odotettu konsertti ja seuraavan varman asian tiedän vasta heinäkuun lopulle kun lähden poikien kanssa kahdeksi […]

 22. […] kiitän Piilomajaa, jonka blogista bongasin Elbow’n joskus alkuvuonna ja siitä lähtien se on ollut suuri suosikkini. Ihanaa menoa. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s