Elämää Tampereen ulkopuolella

Suomi-lomani vietän yleensä visusti Tampereella mutta nyt ajoin myös bussilla Helsinkiin Tanjaa tapaamaan. Istuimme hänen kauniissa kodissaan, puhuimme toistemme päälle ja viihdyimme. Kartta kädessä etsimme Helsingin keskustasta kaksi taloa joissa isovanhempani ovat viime vuosisadan alkupuolella asuneet. Vilhonkatu 4 B:ssä oli enää vain toimistoja mutta uskon että askeleet kaikuivat samaan tapaan kuin silloin ennenkin. Iltapäivällä söimme herkullisesti turkkilaisessa ravintolassa ja sen jälkeen kuikuilimme kaupungilla aina bussini lähtöön asti. Kiitos Tanja seurasta.

Mainokset

12 comments on “Elämää Tampereen ulkopuolella

 1. Katja sanoo:

  Upea reissu sinulla! Mietin, miltä itsestäni olisi tuntunut päästä omien isovanhempieni miljööseen, löytää rakennus, avata ovi, kuunnella tarkkaan, haistella tuoksuja, kopistella samoja rappusia. Aika sanattomalta.

 2. Violet sanoo:

  Katja; juu, onneksi irtauduin hetkeksi Treeltakin. Kuvasin tuota rappua ja kuuntelin ulko-oven narinaa, kokeilin moneen kertaan miltä tuntuu astua kadulle, mitä näkee ensin missäkin suunnassa. Toki aika on toinen ja rakennuksetkin osittain mutta ei täysin.

 3. pikkujutut sanoo:

  Tästä tuli jotenkin mieleen biisi, jonka nyt voisi vääntää muotoon tamperelainen Helsingissä. Kuulostaa hienolta reissulta.
  Mutta jos en ole sanonut aiemmin, nuo sinun silmälasit ovat kertakaikkisen upeat. Etsin itselleni samantyyppisiä viime kesänä, en löytänyt, jouduin hankkimaan toisenlaiset mutta uskon, että läydän omani…joskus..

 4. Violet sanoo:

  pikkujutut; se biisi, oi kyllä. Kävelykeppi multa puuttui kyllä;-)
  LAseista tykkään itsekin edelleen. Kaksi (vai jo kolme?) vuotta olen niillä katsellut enkä yhtään kyllästynyt vielä. Mulla on elämässäni ennenkin ollut kahdet liki tuollaiset, tuntuvat että ovat minun naamaani hyvät.

 5. Tykkäsin videopätkästä, on aina hauskaa nähdä aivan erilaisen ihmisen elämää tai, no, kengänkärkiä. Harmittaa, etten ehtinyt aikanaan kuunnella tarinanlukujasi, niitä ei kai enää ole tallella?

 6. Violet sanoo:

  b.viuluntarkastaja; otin ne kokonaan pois, ne äänipostaukset. Alkoivat tuntua tyhmiltä. Ehkä joskus taas.

 7. Marjatta sanoo:

  Upea ja monipuolinen Suomi-loma Sinulla. Onneksi Vilhonkatu 4:n rakennus oli jäljellä ja pääsit tutustumaan isovanhempien kotipaikkaan.

  Edellisen postauksen lasimaalaus on herkkä ja kaunis!

 8. Kirjailijatar sanoo:

  Minäkin yritin juuri taannoisella lapsuudenkotikaupunkilomalla pyrkiä sisään taloon, jossa olen asunut ensimmäiset vuodet. Mutta ovi oli lukossa tietenkin. Eikä ollut edes summereita. Mietin, jäänkö odottamaan, että joku tulisi, mutten sitten jäänyt.

 9. Violet sanoo:

  Marjatta: tällä kerralla onnittelin itseäni siitä etten haalinut liikaa asioita. Näin, tein ja koin paljon mutta silti oli myös paljon sitä tärkeää aikaa jolloin ei tehdä mitään muuta kuin korkeintaan syödään mämmiä.

  Kirjailijatar; olin äimistynyt että tuo rappukäytävä oli auki. Olin jotenkin aivan valmistautunut siihen ettei olisi.

 10. vilijonkka sanoo:

  Hidastunut nettiyhteys on pitänyt huolen etten ole päässyt blogiasi viime aikoina kurkkimaan. Päätin kokeilla jospa ennen aamu kahdeksaa toimisi, ja näin täällä nyt sainkin lukea useita mukavia postauksiasi, jee!

  Suomi-lomasi kuulosti ja näytti hyvältä, aikuisen naisen matkalta, jossa nautitaan elämästä. Oman ajan voimalla jaksaa taas pitkään kotihässäkkää.

 11. Liivia sanoo:

  Tanjalla on kyllä hurjan kaunis koti!

 12. Violet sanoo:

  Vilijonkka; joo, nukuin paljon, viihdyin paljon, söin hyvin ja ulkoilin. Muun muassa. Kyllä se oli hyväksi se loma.

  Liivia; on kyllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s