Cannes yllätti (taas)Ehkä olette jo kyllästynyt lukemaan tätä mutta taas on se aika jolloin sanon miehelle: mitä, joko taas filmijuhlat alkavat? Hän sanoo: kyllä vaan, onpa vuosi mennyt nopeasti.
Sitten sanomme tänä vuonna pyrkivämme seuraamaan niin paljon kuin mahdollista. Kun filmijuhlat ovat ohitse huomaamme nähneemme ne lyhyet pätkät punaiselta matolta jotka näytetään iltauutisten lopussa sekä mahdollisesti yhden haastattelun (yleensä joka vuosi Woody Allen).

Mutta siellä ne nyt sitten ovat, filmijuhlat. Katselin sivuilta trailereita ja monta kiinnostavaa filmiä on niin kilpailussa kuin muutenkin esillä. Esimerkiksi Lars von Trierin Melancholia joka näyttää suorastaan vilisevän kasvoja joista pidän (mm. Charlotte Rampling ja hänen upeat silmänsä, John Hurt, Charlotte Gainsbourg, Stellan ja Alexander Skarsgard…suokaa anteeksi, en löydä ruotsalaista oo:ta…).
Myös esim. Labrador (out of Bounds) kiinnostaa kovasti. Ja okei, ehkä se Allenin Midnight in Paris myös (muttei siksi että siinä vilahtaa Carla Bruni, makuni on mennyt häneen aivan joka saralla). Niin ja Restless (Gus van Santenin) kiinnostaa myös. Ja We need to talk about Kevin. En ole koskaan uskaltanut lukea sitä kirjaa. (Muokkaus: katsoin sivuilta kaikki filmin trailerit ja siihen liittyvät haastattelut ja kiinnostaa entistä enemmän.)

Yleensä siihen aikaan kun on Cannes meillä on pioneja maljakossa. Jotenkin jo ihan liitän nämä yhteen. Tänä vuonna olen nähnyt vain surkean surkeita, pieniä ujoja palloja jotka maksavat liikaa. En minä sellaisia.

Minun valokuvani ovat tahattomia ”taidekuvia” tyynystäni. Kamera renkkaa eikä ihan vähän renkkaakaan. Se huolestuttaa minua. Se pikku paska, että pitikin.

Mainokset

11 comments on “Cannes yllätti (taas)

 1. Pandice sanoo:

  Paljonko maksoivat ujot pallot Brysselissä? Ostin tänään paikallisesta puutarhamyymälästä viisi vaaleanpunaista pionia, jotka maksoivat 7,5 euroa. Kaksi on aukeamatta ja tuoksu on ihana, hieman pistävä kuten pioneilla toisinaan.

 2. Violet sanoo:

  Pandice: tossa mun ruokakaupassani jossa yleensä käyn on 4 vai 5 ja hinta 5 euroa. Ja ovat surkean pieniä.
  Aikaisempina vuosina on ollut samaan hintaan aivan todella suuria ja reheviä. Kukkakaupoissa olisi varmasti. En ole saanut aikaiseksi mennä.

 3. Kirjailijatar sanoo:

  Lars von Trier kiinnostaa minuakin todella ja Allenkin. Olen lukenut tuon Kevinin ja se oli…no järkyttävä tietysti. Minä en olekaan käynyt leffassa muutamaan viikkoon ja nyt siellä pyörii parikin mielenkiintoista, mm. Julian Schnabelin uusin, se Miral. Haluaisin nähdä sen, koska Perhonen lasikuvussa oli minulle todellinen elämys.

 4. Violet sanoo:

  Kirjailijatar; Toi Kevin- juttu…siinä on Tilda Swinton ja senKIN takia haluan nähdä, vaikka järkytyinkin kun katsoin trailerit ja ekassa näin hiukan liikaa yhteyksiä omaan elämääni.

 5. Kirjailijatar sanoo:

  Tilda Swinton sopiikin siihen osaan varmasti loistavasti, nyt menen katsomaan trailerin.

 6. Pia sanoo:

  Poikani Kevin oli kyllä ihan järisyttävä kirja, luin sen joitakin vuosia sitten ja edelleen se tulee välillä mieleen. Kannattaa lukea. Täytyypä etsiä leffan traileri.

 7. maijanmaja sanoo:

  Meillä käy samalla lailla Pori Jazzien kanssa. Innoissamme aina katsotaan esiintyjälistaa, mutta emme koskaan pääse paikan päälle.. Tosin ei siellä taida juurikaan enää jazzia kuulla.
  Lars von Trierin elokuvan haluaisin nähdä jo hänen itsensä takia. Mikä Brunissa tökkii? Laulaako muuten vielä?

 8. Maria sanoo:

  ”We need to talk about Kevin”…Tulee vähän muutakin mieleen…Jos muistat?! Onks toi siis siitä kirjasta,suom.Poikani Kevin? Kirja oli järisyttävä! Mitenkähän lienee filminä,hui.

 9. Maria sanoo:

  Niin, ja viä se, että hauskaa toi ”onko taas Cannes..” Mäkin ajattelen jo niin ja just Piilomajan takia ja sun ja J:n ihmettelyn!

 10. Violet sanoo:

  Pia; olen monen kuullut kehuvan.

  maijanmaja; kai siellä jazzeilla ny sentään vähän jazziakin on mutta paljon muuta, tiedän. Mun vanhempani menee esim. Tom JOnesia katsoon.
  Bruni on vaan jotenkin alkanut mua tökkiin. Ei voi mitään. Kun sen olemista katselee tv:ssä (enhän mää muuten sitä voi katsellakaan) niin siinä on jotain niin perhanan pingottunutta ja sievistelevää ja teennäistä ja, ja, ja…En tiedä lauleluista. Nyt odottaa kuulemma lasta.

  Maria; juu, kyllä muistan Kevinin jo siksi että hän sanoi minun olevan ”maailman toisteksi hauskin ihminen” ja ettei hän ole hauskinta vielä tavannut. VAi mahtoiko se olla sittenkin naurettava???
  Joo, on siitä kirjasta.

 11. Pilvitarha sanoo:

  Olen kovasti vältellyt ahdistavia lukukokemuksia viime vuodet, mutta uteliaisuus kyllä heräsi tuon Kevinin kohdalla. Aina sama juttu. Kai mää voisin sen lukea kun muutkin…

  Tyhmä pieni kamera, ne menee kans aina rikki väärään aikaan. Tai milloinpa sitä sitten olis oikea aika mennä rikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s