5000 hehtaarin metsä


Minusta on kummallista että sanotaan että jokin ”meni metsään” silloin kun se jokin meni pieleen…

…kun metsä on kuitenkin ihan selvästi hyväksi ihmiselle, pienelle ja isolle.


Olen enemmän sinut näiden lehtimetsien kuin pimeiden kuusimetsien kanssa. Le forêt de Soignes on liki 5000 hehtaarin metsä jonka puista n. 80 prosenttia on pyökkejä. Minä tykkään!

Mainokset

9 comments on “5000 hehtaarin metsä

 1. himalainen sanoo:

  Tuosta alakuvasta pidän aivan erityisesti, siitä miten valo tulee korkeiden puiden lävitse ihan alas asti, löytää reittejä.
  Metsä tekee kyllä hyvää. Minulla on jotenkin sellainen olo, että etsin itselleni koko ajan ”omaa” metsää, tavallaan oli jo sellainen, mutta kunta päätti tuhota sen, en voi oikein edes katsoa sitä entistä kaunista metsää, vaikka vieressä asun, täytyisi löytää uusi.

 2. maria.hyle sanoo:

  Olet ollut metsätarinan sisällä.Upeat nuo rungot puissa!

 3. Olen tainnut olla samassa metsässä. Kävelin päämäärättömästi, tulin ulos yllättäen aivan toisella puolella kaupunkia ja matkasin metrolla takaisin. Kilpikonnia siellä oli, niin ja oravia. Ja oli se mäntymetsiin tottuneelle upeaa se mittakaava, ylöspäin.

 4. Kirjailijatar sanoo:

  Minäkin pidän erityisesti alakuvasta. Metsät ovat siellä niin erilaisia kun ei ole samanlaista aluskasvillisuutta. On jotenkin tilaa valolle. Sille että aurinko paistaa oksien välistä. Minulle kelpaa mikä vain metsä, se on parasta sielunhoitoa ja ennaltaehkäisevää terapiaa.

 5. pia sanoo:

  meilla metsa on vahan pelottavakin koska metsa on sademetsa. ihan tassa lahella viiden minuutin kavelymatkan paassa on puskaa. Sademetsassa olen nahnyt aamukavelylla todella vaarallisen nakoisia kaarmeita (;-)), apinoita, monitorliskoja jotka sahisevat pelottavasti. En koskaan uskalla menna yhtaan polulta pois jos olen yksin. Suomen lomilla metsassa kavely on melkein sita parasta antia. Voi menna ihan mihin suuntaan vaan ilman pelkoa.

 6. Violet sanoo:

  himalainen; ai on ”oma metsä” hakusessa. Laitahan lehteen etsitään -ilmoitus;-)

  maria; siltä se jotenkin tuntuikin. Sopivasti satuisalta.

  b. viuluntarkastaja; nyt emme nähneet kuin lintuja. Kyllä nekin kelpaa, mutta karvaeläimistä pidän enemmän.

  Kirjailijatar; pidän juuri siitä että on valoisaa.

  pia: sademetsää en osaa oikein kuvitellakaan. Suomen metsissä on muuten mukavaa mutta…ne hyttyset. Ja raapivat oksat jos on liian tiheää.

 7. minjo sanoo:

  Ihania kuvia! Minä pidän myös enemmän lehtimetsistä. Tykkään siitäkin, että on polkuja mitä kävellä. Suomessa metsät ovat minun makuuni liian metsää, sellaista, missä tulee helposti sellainen tunne, että siellä ei kukaan muu ole ikinä ollutkaan. En tykkää sellaisesta. Kivempi minusta on ”rämpiäkin” kuivien lehtien halki, kuin jossakin sammalmättäikössä tai saniaisten seassa. Jos saan valita, niin valitsisin aina valoisan lehtimetsän.

 8. Jyhkee metsä ja herkkäkin.

  Mä liitän tuon sanonnan autolla ajoon, ja onnettomuuteen, autolla kun ajelee, niin silloin ei halua, että karkaa ratti käsistä ja menee metsään.

 9. Violet sanoo:

  minjo; olettko muuten käyneet juuri tuolla? Jos ette niin painukaa pian. Siellä on paljon geokätköjäkin…nyt olimme vaan liian kaukana niistä.

  eilentänäänhuomenna; juu, niin minäkin liitän, piti nyvvaan vähän viisastella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s