Asiaa liikkuvasta kuvasta


Olen sen verran seurannut Cannes’n filmijuhlia että olen saanut napsittua itseäni kiinnostavia elokuvia muistiin. Charlotte Ramplingista kertova The Look vaikuttaa ehdottomasti mielenkiintoiselta. Tässä ensimmäisessä pätkässä valokuvaaja joutuu itse kuvattavaksi….

Elokuva on oikeastaan dokumentti, missä Rampling puhuu elämästään. Rakkaudesta, sisarensa traagisesta kuolemasta, vanhenemisesta, vähän kaikesta. Ihailen tuota 65-vuotiasta naista monestakin syystä ja vakaa aikomukseni on katsoa tämä elokuva.

Sitten olisi Aki Kaurismäen Le Havre joka on Cannes’ssa kilpailusarjassa. 22. päivä selviää miten käy, mutta ranskalaislehdistö vaikuttaa nettiselvitysteni perusteella kehuvan uusinta Kaurismäkeä kovasti.

Elokuvassa näyttää olevan tutut kaurismäkeläiset valot ja varjot, musiikinkäyttö ja ikuinen tupakointi.

Elokuva on filmattu Le Havressa ja suurin osa sen näyttelijöistä on ranskalaisia. Mukana myös mm. Kati Outinen ja Elina Salo – ei varmaan suurena yllätyksenä kumpikaan. Tässä elokuvassa ilmeisesti puhutaan hiukan enemmän kuin Kaurismäen filmeissä yleensä. Ehkä se johtuu siitä että hiljaisuus ranskaksi ei ole ihan yhtä helppoa ja tavanomaista kuin suomeksi. Kuka tietää…

Filmin tarina noin ympäripyöreästi: eräs mies yrittää auttaa afrikkalaista lapsipakolaista Le Havren satamakaupungissa. Oma kommenttini: Le Havre on ainakin erityisen kaurismäkeläinen kaupunki! Siellä on sopivaa ankeutta, paljon työttömyyttä ja ränsistyneitä taloja. Kaurismäki oli ensin suunnitellut kuvaavansa Marseillessa mutta muutti mielensä.
Tässä vielä Akin haastattelu:

Mainokset

8 comments on “Asiaa liikkuvasta kuvasta

 1. Nimetön sanoo:

  Kiitos kivasta yhteenvedosta, moni on täälläkin ”to-see” listalla.
  Harmitti kyllä hiukan, että tämän päivän Le Soir oli hienosti kirjoittanut Kaurismäen nimen oikein, ylisti elokuvaa ja oli kehittänyt vielä nimestä adjektiivin (”…la note kaurismakienne…”), MUTTA artikkelin mukaan Kaurismäki on tanskalainen!

 2. Liivia sanoo:

  Hyvä Aki!!!

 3. Violet sanoo:

  Nimetön;tuleekohan vielä päivä että kaikki tiedot menisi oikein?;-)

  Liivia; ihan justiin niin. Toivon ihan kauheasti että filminsä pärjäisi.

 4. Sooloilija sanoo:

  Molmmat kiinnostavat. Rampling on mielenkiintoinen ihminen ja on jännä nähdä ’ranskalainen’ Kaurismäki-elokuva.

 5. Violet sanoo:

  Sooloilija: samat ajatukset. Näin haastattelun jossa elokuvan pääosassa oleva ranskalaisnäyttelijä kehui Akia ihan mahottomasti. Näyttivät tulevan hyvin juttuun vaikka Aki sanoikin ettei puhu sanaakaan ranskaa eikä edes juuri ymmärrä.

 6. Marjatta sanoo:

  Kaurismäestä on uutisoitu useaan kertaan TV:ssä. Hyvä Aki ja kumppanit. Helsingin Snomien (18.5.) haastattelussa Kaurismäki kertoo aikovansa tehdä satamakaupunki trilogian. Kahta tulevaa kaupunkia ei vielä suostu paljastamaan.

  Mielenkiintoisia elokuvia, niin Le Havre kuin Yhe Look, tulossa teattereihin.

 7. Maija sanoo:

  Kaurismäki tuntuu tosiaan olleen nyt täälläkin aika paljon mediassa esillä. Minua kiinnostaa myös tuo Le Havre, vaikka en siitä kaurismäkeläisyydestä ole aiemmin niin saanut otetta. Lars von Trierin Melancholian tahdon nähdä myös (kaverini kehui sitä kovasti), samoin sen uuden Woody Allenin pätkän.

  Pisti silmään painovirhepaholainen: Kati Outinen, ei Uotinen :)

 8. Violet sanoo:

  Marjatta: ahaa, trilogia mielessä. Jos Ranskassa pysyy niin Marseille voisi olla yksi. Tai tietysti moni muu.
  Suomesta mieleen tulee Kotka!

  Maija; no huppista, kiitos kun korjasit, Outinenhan se.
  Musta tuntuu että tämä Kaurismäen filmi saattaa kiinnostaa ja miellyttää sellaisiakin jotka eivät ole niin kovin olleet ennen innoissaan. Saa nähdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s