Oikeanlaista
Kävin kaupungilla divareissa. Siellä oli aivan vääränlaista. Oli liian aurinkoista eikä se sopinut päänsisäiseen tunnelmaani yhtään. Oli liikaa turisteja liian vähissä vaatteissa eikä divareissa ollut mitään minulle.
Tulin takaisin ja kuljin hetken katutason tyhjässä asunnossa. Tiesin jo ennestään että siellä on oikeanlaista ja nyt kun asunto on melkein tyhjä se synkkaa täysin päänsisäiseni kanssa.
Tilasin itselleni Sylvia Plathin The Bell Jar -kirjan mutta turha luulla että olen jotenkin masentunut. En vain ole lukenut sitä.

Mainokset

8 comments on “Oikeanlaista

 1. Sissi sanoo:

  The Bell Jar on mielestäni kyllä hyvä, tosin en voi lukea sitä saamatta mieltäni mustaksi… Sama Nick Caven kanssa, häntä ei voi kuunnella kuin masentuneena tai sitten, outoa kyllä, päinvastaisessa mielentilassa, umpirakastuneena.

 2. Satu sanoo:

  Sä se osaat luoda kuviin tunnelman. Mahtavia!

 3. pikkujutut sanoo:

  Samoissa tiloissa ollaan näemmä oltu, oma päänsisäiseni on ollut eri kuin todellisuus ympärillä. Mutta en olisi tuoda sitä esillä sinun tavoin.

 4. Ansku sanoo:

  Minä olisin voinut vaihtaa säätä kanssasi. Olimme pitkästä aikaa mökillä, ja suurimman osan ajasta satoi ja tuuli. Vaikkei sekään kyllä haitannut, kun seura oli oikea.

  Tykkään tuon asunnon katosta!

 5. Violet sanoo:

  Sissi: olen elämäni aikana kuullut The Bell Jar:ista niin paljon että oikeastaan minusta tuntuu että olen sen jo lukenut. Alakuloa voimakkaampaa matalaa mieltä en ole kokenut enkä sitä että ”masentavat” tekstit sellaista aiheuttaisivat. Tavallaan nautin sellaisista ”kliinisesti”, tarkkailen vain.

  Satu: kiitos. Nyt se ilahduttaa erityisesti kun joudun vahvistamaan että Canonin objektiivi (se jota normaalisti melkein aina kÿtän) on sökönä. Olen puhelimen ja pokkarin varassa (tai no, on pitkä objektiivi muttei sillä paljon sisätiloissa kuvailla).

  pikkujutut: minulla oli sisälläni sellainen varhaisen syksyn päivän jolloin valo tulisi jo hiukan alhaalta ja olisi ehkä hiukan hytisyttävää. En tiedä mihin se perustuu, sellainen vain oli kun heräsin.

  Ansku: silloin harmittaa kun menee vaikka justiin jonnekin mökille ja kun tietää millaista siellä parhaimmillaan on, ja sitten onkin koleaa tai ynseetä. Mutta hyvä seura saa unohtamaan ainakin osittain.

 6. aurinko ja kuu sanoo:

  Minäkin pidän tyhjistä asunnoista ja taloista. Käyn katsomassa alueemme myytäviä aina kun mahdollista… Ne ovat niin täynnä historiaa (siis lähi) ja mahdollisuuksia.

 7. Kirjailijatar sanoo:

  Se on raskasta, jos ulkomaailma ei ole synkässä sisäisen maailman kanssa. Enkä nyt tarkoita, että se olisi aina kamalan raskasta. Joskus voi sisällä olla kuplivaa ja ulkona surullista, se on hämmentävää.

 8. Violet sanoo:

  aurinko ja kuu; en mää kyllä tuota tekisi. Siis jos ymmärrän että käyt katsomassa vuokrattavia/myytäviä asuntoja. Ne on sliipattu eikä saa olla yksin;-)

  Kirjailijatar; no ei, ei raskasta ainakaan tämä mistä kirjoitin. Pikemminkin epätodellisen tuntuista. Niin juu, hämmentävää, sinähän sen sanoit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s