A very good trip
Kuten ehkä muistatte hain tätäkin kautta itselleni vanhaa filmikameraa. Sain muutamia tarjouksia (kiitos jokaiselle!) mutta mikään ei ollut ihan se mitä etsin. Ja myönnettäköön että oikeastaan vasta etsintöjen edetessä kohde kirkastui itsellenikin. Yhtäkkiä oli aivan selvää että nyt tarvitaan Olympus Trip 35 – juuri sellainen mikä perheellämmekin oli aikaisemmin ja jota sain lainata.

Luulin olevani ”ainut hullu” joka sellaisen perään hinkuaa. Miten väärässä olin! Flikr:ssä on esimerkiksi Olympus trip -intoilijoiden ryhmä ja yli kolmetuhatta jäsentä ja ylipäätään netti on täynnään asiaa tuosta viehkosta pikku kamerasta.

Näitä valmistettiin (lähes) samalla mallilla 1967-1984. Sain selvitettyä oman kamerani syntymähetken ja se on heinäkuussa -82. Kamera on metallikuorinen, suhteellisen pienestä koostaan ”jämäkän” tuntuinen ja jotenkin niin kovin tuttu käteen. Muistan ihan täsmälleen nuo kaikki symbolit ja sen punainen lätkän joka tuli etsimeen jos valo ei riittänyt…Kamera ei tarvitse paristoja.

Olen aivan tavattoman innoissani. Olen kaivannut tätä, monessakin mielessä. Meille tulee vielä hyvät ajat yhdessä.

Tähän loppuun Olympus Trip 35 -mainos 70-luvulta. Siinä esiintyy englantilainen valokuvaaja David Bailey.

Mainokset

8 comments on “A very good trip

 1. Bluesea sanoo:

  Kameroista en ymmärrä juuri mitään, mutta tuo mainos on loistava!

  Bluesea

 2. Hannele sanoo:

  Olen niin iloinen puolestasi! Miten ihanaa onkaan tajuta mitä etsii ja vielä löytää etsimänsä. Ja ymmärrän mitä tarkoitat kameran tuttuudella. Mulla on edelleen hakusessa oikea lapsuudenajan suljinääni.

  Mulla on jo ihan liian monta vanhaa kameraa, mutta Polaroidia olen tässä vähän kuikuillut. Et sellaisiin ole törmännyt?

 3. Violet sanoo:

  Bluesea; eiks olekin;-)

  Hannele; muistan tämän suljinäänen myös. Ja jotenkin sen kaiken ”tunnun”. Mutta ei se ole ainut syy. Tällä kameralla saa myös kunnollisia kuvia.
  Kovastikin olen törmännyt Polaroideihin!
  Ostin itse omani ennen joulua. Sen ostin Etsyn kautta Amerikasta. Ebayssä (esim. uk ) on aika paljon.
  Filmiähän Polaroideihin (niin 600 kuin 70 -sarjaankin) saa taas, kiitos Impossible -projectin, mutta pakko sanoa ettei mulla ole juuri varaa kuvata sillä. On se sen verran kallista lystiä.

 4. minjo sanoo:

  Ahaa, se oli siis kamera. Kyllä filmikamerassa jotakin oli, mitä ei digikamerat anna… Muistan, että mietin aina jokaista kuvaa tarkemmin, kun piti aina filmiä säästää. No, kerran ala-asteelaisena otin silti kokonaisen filmirullan täyteen studioposeerauskuvia niin että lakana viriteltiin taustaksi. Vajaa tunti taisi mennä ja filmi oli ihan täynnä. Vanhemmillani riitti huumori, niin että jopa kehuivatkin joitakin kuvia, kun ne oli kehitetty. En vaan muista sainko kovin nopeasti uutta filmiä kameraan. ;D Kuvasin muuten samalla kameralla aikuiseksi asti. Se oli ihan perusmallia, en vaan muista mikä. Siinä pystyi säätämään aukon ja valotuksen. Sillä sai niin laadukkaita kuvia, että en kaivannut parempaa kameraa, kunnes sitten ajat muuttuivat ja filmijärkkâritkin muuttuivat automaattisimmiksi. Mutta hyvät muistot on siitä vanhasta kamerasta.

 5. Anne sanoo:

  Kiitos mainoksesta, Mainio! Tykkään!
  Tämä blogisi on niin monipuolinen ja aina yllätys mitä kivaa tänä aamuna tuleekaan ja
  nyt mainio mainos!

 6. maijanmaja sanoo:

  Ei sitten muuta kuin hyviä kuvaussessioita ja -reissuja! Mukavaa, että löysit etsimäsi tai että kamera löysi sut, miten päin se nyt menikään..
  Ihailtavaa paneutumista ja viitseliäisyyttä, että jaksat tänä päivänä pelata tuon kanssa!

 7. leena sanoo:

  Onnittelut kamerasta ja ihana mainos, mistä löysitkin :)
  Joskus haikailen filmikuvia, mutta en varmaan itse ryhdy niitä enää kuvaamaan. Minut on vienyt digin helppous mennessään.

 8. Violet sanoo:

  Anne; hauska kuulla että miellyttää. Juu, toi mainos on kyllä kiva. Kun sen katsoo tulee mieleen monia sen ajan mainoksia, suomalaisiakin.

  maijanmaja; kiitos kiitos. Niin, löysin tämän Ebaystä. (mitäpä sieltä ei muuten löytäisi, noin sivumennen sanottuna). Mutta hei, ihailu sikseen. Ei tuon kanssa juuri pelata tarvitse. (tai sitten ei tiedä mitä tarkoitat, että mikä vaatii viitseliäisyyttä.)
  Minä halusin itselleni nyt paitsi vehkeen jolla saada kuvia, myös jotakin johon (uudelleen) paneutua.

  leena; filmi löytyi jonkun englantilaisen Olympus-harrastajan sivujen kautta.
  En usko että täysin alkaisin kuvata vain filmille. Saa nähdä miten paljon. Mutta vähän kyseenalaistan digin ”helppouttta” tai oikeastaan filmikuvauksen ”vaikeutta”. Täällä kun ei kehityskään ole ongelma eikä kallista.
  Vai tarkoitatko sinänsä kameran toimintaa?
  Tuolla voi kuvata automatiikalla eikä mikään voi olla helpompaa. Voi myös kuvata manuaalisäädöin ja saa kamerastaan vielä enemmän irti. Minusta on aika ihme miten monella on nykyään kalliit ja monipuoliset (digi-)kamerat joiden toiminnasta he eivät tunne oikeastaan mitään. Ts. automaattiasetuksin koko ajan.
  Jokaisen omia valintoja mutta minusta on ensinnäkin tosi mielenkiintoista tajuta miksi ja miten esim. valotusajan muuttuminen vaikuttaa. Ja niin edelleen ja niin edelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s