Bensimon meets Mäntysuopa



Helluntaita! Huomennakin pyhäpäivä. Sopii minulle.

Pesen kumitossuni mäntysuovalla. Siinä on se kiva juttu että tuoksusta saa nauttia paitsi pestessä myös sitten kun käyttää puhtaita tossujaan.
Pienempi poika pakkaa innolla jo kassejaan vaikka lähtö leirikouluun on vasta tiistaina. Ei se mitään. Pidän innostuneista ihmisistä.

Maailman yksinkertaisin ja maukas piiras: lehtitaikina pohjalle (kaupan tai oma), levitä pohjalle pari ruokalusikallista Dijon-sinappia, sitten rutosti kypsiä, pehmeitä tomaatteja viipaleita. On hyvä puristella tomaateista suurimmat mehut ulos. Näin pohja pysyy rapeana eikä pinnalla lillu. Tomaattien päälle hiukan timjamia tai rosmariinia tai mistä nyt tykkää, suolaa ja aimo tujaus oliiviöljyä ja uuniin. Ajoista en osaa sanoa muuta kuin että käytä nenääsi, silmiäsi ja tarkkaile tilannetta. Lämpö vaikka 200.

Mainokset

17 comments on “Bensimon meets Mäntysuopa

  1. kerttu sanoo:

    Oi ,tuota piirasta täytyy kokeilla,olen tykännyt hurjasti muistakin antamistasi resepteistä.
    ja mäntysuovan tuoksun pystyn kyllä nyt haistamaan/muistamaan:-)

  2. aurinko ja kuu sanoo:

    Oi nam. Kuulostaa hyvältä. En ole tietääkseni ennen maistanutkaan tuollaista.

  3. outi sanoo:

    Minä käytän tuohon samaan ohjeeseen vielä juustoa tomaattien alla. Mutta näköjään ei tarvitsisi.

  4. Violet sanoo:

    kerttu; kokeile. Mutta tarkkana niiden tomaattien kanssa. Pitää olla kunnolla kypsiä, semmosia oikein punaisia ja pehmeitä. Muut ei juuri miltään maistu.

    aurinko ja kuu; nappasin ohjeen joskus Elle à Table -lehdestä. Maistuu etelältä;-)

    outi; miksei juustoakin, mutta se on sitten toisen tyyppinen juttu. Hyvät tomaatit maistuvat itsessään loistavilta. Samoin oliiviöljy. Kokeile joskus näin.

  5. sari sanoo:

    Meikäläisillä on niin raskas askel, että Bensimoneistakin kuluu pohja puhki ennenkuin pesua tulee ajatelleeksi, minulla ja tyttärellä. Ihme juttu, nahkaisetkin olivat päältäpäin kuin uudet – pohja puhki.

    Tänään voisikin olla hyvä päivä kokeilla tuota piirakkaa, monta vuotta olen ajatellut ;)

  6. Violet sanoo:

    Sari: OHO! Mulla ei ole noin käynyt. Toiset noistakin on neljä kesää jo menny ja on pohja toki kulunut muttei lähellekään puhki.
    Piirakka uuniin, on hyvää!

  7. sari sanoo:

    Valmista tuli, HERKKUA !!!

  8. sari sanoo:

    Ja tosiaan tyttärellä kestää Bensimonin balleriinat yhden kesän ja minulla nuo mokkaiset varrelliset alle vuoden.

  9. Liivia sanoo:

    minun bensimonit ovat saaneet tänä kesänä toistaiseksi vain levätä, on ollut ihan liian kuuma niille. piirakkakin tuntuu liian raskaalta ruualta. täällä on nyt kyllä niin kuuma, hiki valuu aamusta iltaan.

  10. Violet sanoo:

    Sari; kiva kuulla että tykkäsit! Kunhan ne tomaatit on kunnollisia niin ei oikein voi mennä pieleen.
    Kävelenköhän mää jotenkin ilmassa kun ei pohjat sentään noin kulu vaikka pidän tossuja paljon ja ”kausi” on pitkä kuten teilläkin???Joskus pidän pitkälle syksyyn.

    Liivia; täällä ei todellakaan ole hiki virrannut ainakaan viikkoon. Ei edes kahteen kymmeneen päästä.

  11. Voiko tuo olla totta? koitan makustella tomaattia ja sinappia mielikuvituksessani. En saa makuyhdistelmää päähäni. Voi olla että joudun testaamaan.

  12. Violet sanoo:

    eilentänäänhuomenna; tärkeää: niin hyvin kuin joku Turun sinappi passaakin johonkin muuhun niin tähän ei. Sinappi siis Dijonia tai sen tyyppistä ja sitä tulee sen verran ettei pohjaa näy. Pari ruokalusikallista.
    Toinen ehkä vielä tärkeämpi juttu; tomaattien pitää olla todella kypsiä ja pehmeitä ja punaisia ja tämä on SUomessa vaikeaa, olen huomannut. Tomaatit kaupoissa ovat yleensä kivikovia ja puoliraakoja, noin kärjistettynä ja sitten olen kuullut että moni säilyttää niitä vielä kylmässä/viileässä.

    Onhan nämä makuasioita mutta jos päädyt testaamaan niin tuloksena siis semmoinen pääasiassa suolainen/hapan piirakka jota tomaatit makeuttavat. Etelä-Ranskasta, päivää

  13. Violet sanoo:

    Ai juu ja HUOM HUOM, tomaattia kannattaa panna PALJON eikä vaan ohuita viipaleita pari sinne tänne;-)

  14. Huoli pois: jääkaapissa Dijon sinappia! Ja se tomaattijuttu. Se on perin turhauttavaa jos ravintolassa tai työpaikan ruokalassa saa kerta toisensa jälkeen jäätävän kylmiä raakoja kovia tomaatteja. Mistä edes löytävät niin raakoja? Jos ne on tukussa vielä vähän raakoja, niin mikseivät osta etukäteen ja kypsytä niitä huoneenlämmössä muutamaa päivää! Tää kuuluu varmaan samaan sarjaan kun se, että Suomessa ravintoloissa tarjotaan talvellakin hampaitakalisuttavaa jäävettä. No arvaat varmaan, että meidän pöytään pyydetää joka kerta vettä ilman jäätä.

  15. Birgitta sanoo:

    Vaikuttaa ihanan helpolta ja maistuvalta piirakalta. Löysin täältä aivan ihania makeita kirsikkaterttutomaatteja, taidan käyttää niitä =) Ja kun ei ole liian tiukkoja reseptejä, niin tulee kokeiltua enemmän.

  16. Pirkko sanoo:

    Aloin heti tuntea mäntysuovan tuoksun nenässäni, mutta vaikka kuinka yritän, en tunne tomaattipiiraan tuoksua. Täytyy siis ottaa resepti kokeiluun.

  17. Violet sanoo:

    eilentänäänjne. : nii-i, miksi myydään ja tarjotaan raakoja, emmää tiedä. Tomaatti on kaiken lisäksi mun mielestäni enemmänkin semmonen ”etelän hetelmä”. Ei se pääse oikein kukoistamaan pohjoisessa.

    Birgitta: sopivat varmaan hyvin. En tykkää prikulleen -resepteistä. Siksi jakelen mieluusti näitä muita.

    Pirkko; KOkeilehan. Ja laita hiukan niitä yrttejä. Jotain Procencen -sekoitusta tai pelkkää timjamia tai rosmariinia muttei pääosaan kuitenkaan.
    Uunista tuleva tuoksu on herkullinen sekoitus hiljalleen kypsyvää taikinaa, oliiviöljyä, tomaattien punaa, yrttejä ja sinapin tuikeutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s