HurmausmiesPikkuveljen poissaollessa olemme kulkeneet koulusta joka päivä ratikalla koska se on isoveljen toive. Eilenkin, vaikka tuli Esteristä ja laukku painoi. Olen leiponut leipää ja isoveli on syönyt sitä melkein suoraan uunista, tulikuumana. Olen hurmaantunut tämän 12-vuotiaani järjenjuoksusta ja siitä että hän rakastaa niin paljon kissoja ja puhuu siitä. Nautin siitä että hänen kanssaan voi jo puhua politiikkaa mutta myös silkkaa sontaa, ja huomata yhdessä ettei noiden välillä aina ole niin suurta eroakaan. Hän on aika hurmaava kun olosuhteet ovat oikeat.

Isomman hurmausmiehen kanssa katsoin yksi ilta King’s Speech -elokuvan ja pidimme molemmat. (Colin Firth on selkeästi myös hurmausmies.)

Iltalukemiseni koostuu nyt Bretagnea käsittelevistä jutuista. Olen niin iloinen siitä että suurin osa siitä kaikesta on vielä kokematta vaikka hiukan esimakua onkin. Lähtö kolmen viikon kuluttua. Pitää ostaa sadetakki, muistutan itseäni.

Mainokset

13 comments on “Hurmausmies

 1. leena sanoo:

  Oi Bretagne! Joskus nuorena olin siellä, pääsisinpä vielä.
  Kuulostaa tosi hyvältä tuo että väillä lapsi saa olla yksin vanhempien kanssa. Pitäisi varmaan yrittää toteuttaa meilläkin. Tosin en varmaan saisi järjestettyä koko viikkoa, mutta ehkä tekisi hyvää ihan yksikin päivä silloin tällöin.

 2. Violet sanoo:

  Leena: kiitos koulun meille on järjestyneet jo monena vuotena nämä ”yhden lapsen perheen” -viikot. Leirikoulut ovat olleet aina eri viikolla. Miehen kanssa olemme kyllä salaa toivoneet että jos olisikin sama viikko niin sitten me oltaisiin ihan kaksin/ Ei varmaan osattaisi olla edes;-)

 3. pikkujutut sanoo:

  Meillä nämä yhden lapsen päivät (ei viikkoa) ovat onnistuneet tänä vuonna lähinnä pikkumiehen kohdalla ja voi että ne ovat olleet mukavia päiviä. Jos saataisiin kokonainen viikko kaksin miehen kanssa , tarvittaisin varmaan toinen viikko siihen perään, sillä ensimmäisenä vikkona vain ihmeteltäisiin :)
  Mukavaa loman odotusta.

 4. jaana sanoo:

  Ihanaa, kaksi hurmausmiestä…toisen olen tavannut elokuvateatterissa ja olen samaa mieltä Toisesta uskon sinun sanaasi.

 5. mizyéna sanoo:

  Ihanaa, kun voi välillä nauttia laatuajasta vain yhden lapsen kanssa. Meillä sellaiset ovat aika vähissä ja vain lähinnä tunteja, ei koskaan päiviä.

 6. Violet sanoo:

  pikkujutut; ihan totta tuo mitä sanoit miehen kanssa olemisesta. Noin se olisi meilläkin varmasti.

  jaana; Colin on tuossakin elokuvassa niin hyvä. Kohta se yksi meidän hurmausmies tulee leiriltä kotiin, saas nähdä mitä hurmaavaa ovat tehneet!

  mizyena: se on niin ihanaa että sen pitäisi olla pakollista kaikissa perheissä joissa on enemmän kuin yksi lapsi.

 7. aurinko ja kuu sanoo:

  On tosiaan ihmeellistä että lapsesta huomaa joitakin ominaisuuksia vasta, kun hänen kanssaan saa olla rauhassa. Hänen ehdoillaan.

 8. minjo sanoo:

  Ihanasti kirjoitettu! Kuulostaa loistavalta viikolta!

  Me käytiin katsomassa se elokuva silloin kun se ilmestyi. Oli kyllä hyvä. Tykkâän Colin Firthistä muutenkin näyttelijänä, mutta se oli ihan käsittämättömän hyvä esitys. Tiesitkö, että hän kertoi jossakin haastattelussa, että oli mennyt jonkin aikaa kuvausten jälkeen ennenkuin pystyi taas puhumaan normaalisti?

 9. Satu sanoo:

  ”Hän on aika hurmaava, kun olosuhteet ovat oikeat”, allekirjoitan tuon lauseesi täysin jokaisen omanikin kohdalla :D Ovat niin erilaisia irrallisina yksilöinä, rauhassa, omillaan. Kun sitten taas yhdessä kokonaisuutena, ovat useimmiten…ehkä en käyttäisi sanaa hurmaava tässä kohtaa…pikemminkin hermoja raastavia. Nuo teidän yhden lapsen viikot jäävät taatusti poikien muistoihin hirmu tärkeinä.

 10. Kirjailijatar sanoo:

  Minustakin keskutelut lasten kanssa ovat usein tavattoman kiehtovia, mielenkiintoisia, uusia uria avaavia, mielikuvituksekkaita, ennakkoluulottomia. Kun vain aina malttaisi keskustella…usein saa itsensä kiinni turhasta kiireestä.

 11. maijanmaja sanoo:

  Tuo elokuva on ’pitää nähdä’ -listalla. Coliniin olen ihan retkahtanut.
  Niin, juuri nuo keskustelut jää tässä arjen sähellyksessä käymättä. Uskon samoin, että poikanne tulevat muistamaan viikot, kun saivat olla huomion keskipisteinä, tai ainakin keskipisteessä.

 12. Liina sanoo:

  Colin on kyllä ”something else”. *huokauksia silmät ylös luotuina*

  Olen huomannut omassa kahdeksanvuotiaassani samantapaista absurdin huumorin ymmärrystä, mitä itsessäkin (näin luulen) on. Hänen mielensä on nyt alkanut taittua sen harrastamiseen ja olemme käkätelleet yhdessä. Sitten olen havahtunut miettimään, jotta olen aikuinen ja kasvatusvastuussa – ja se on naurattanut entistä enemmän.
  Sinulle, jolla on kaksi erilaista poikaa, nuo privaattiviikot ovat varmasti olleet tarpeen ja tuottaneet iloa. Kuten pojille myös. Minua aivan liikuttaa poikasi kissainnostus.

 13. Violet sanoo:

  aurinko ja kuu; tiedän ettei se varmaan sellaista olisi jos olisi vain yksi lapsi. Silti aina välillä ajattelen; varmaan yhteen ehtii keskittyä paremmin.

  minjo; en ollut kuullut tuollaista mutta uskon! Musta se justiin oli hienoa elokuvassa ettei ollut olo että nyt se näyttelee ihmistä jolla on ulosantiongelmia. Tuntui että hänen oli aivan oikeasti vaikea puhua.

  Satu; pikemminkin, juuri noin. Tunnustan sen ääneen.

  Kirjailijatar; kiirettä en voi itse syyttää. Malttaisin kyllä. Useinmiten kaikki kaatuu vaan siihen yleiseen sählinkiin jota ei ole kun saa olla pikku porukalla.

  maijanmaja; no sinäpä sen sanoit mitä Kirjailijattarelle yritin juuri vastailla. Elokuvaa voin tosiaan suositella – eikä vain retkahtaneille.

  Liina; Colin on ”something else” minustakin, ja sellaisella tavalla että hän herättää sympatioita mieskatsojissakin. No, ainakin oma mieheni tykkää että on hyvä näyttelijä.
  Tiedän aivan täsmälleen mistä puhut (tämä absurdin huuumorin esimerkki)! Tuon kaksitoistavuotiaan kanssa voi räkättää jo aika monista jutuista. Hänellä leikkaa samaan tyyliin kuin minulla, on selkeästi samantyyppinen huumorintaju, jotakin mustaa ja kieroa, absurdia kuten sanot. Ja justiin tuolle viimeksi toissapäivänä naurettiin yhdessä että eihän äiti saisi sanoa näin, äidinhän pitäisi opettaa etttä blaa blaa…ja poika sanoi että mutta kun sää oletkin niin kaaaauhean tuhma äiti, semmoisella tietyllä äänenpainolla.
  Meidän nuorempi ei ole kielellisesti (kummallakaan kielellään) kovin vahvoilla joten hänen kanssaan seurustelu on toisenlaista.

  Kissainnostus on liikuttavaa. MOlemmat niin kissojen ihailijoita. Joka ikinen päivä koulun jälkeen niitä katsellaan matkan varrella, otetaan kuvia, puhutaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s