Pelle PelotonAnoppi kertoi että jo pienenä poikani mieheni aukaisi kaiken. Tutki miten asiat on tehty, korjasi ja yritti korja, hajotti atomeihin ja kasasi uudelleen. Myös ihan muuten vaan. Sisarukset vahvistivat äitinsä sanat.

Jos minun pitäisi luonnehtia miestäni lyhyesti niin sanoisin näin: tutkija, keksijä, kokeilija, pitkäjännitteinen puurtaja, lannistumaton yrittäjä.

Ihmeekseni aika usein onnistuu. Kannettava tietokoneemme esimerkiksi toimii taas. Vanhan pesukoneen hän korjasi varmaan kymmeneen kertaan. Tietokoneissa on aina jotakin pientä lisäiltävää ja/tai korjattavaa. Yhden radion hän on rakentanut itse ja kummastuksekseni siitä kuuluu ääni ja kanavia voi vaihtaa.

Aina ei toki voi onnistua, mutta se menee sitten harrastuksen piikkiin. Toiset nyt vaan ovat kiinnostuneita tällaisesta. Sitäpaitsi mieheni tunnuslause on että aina kannattaa kuitenkin edes yrittää.

Mainokset

10 comments on “Pelle Peloton

 1. Pilvitarha sanoo:

  Tuota en ymmärrä, että joku avaa radion ja näkee mitä sille pitää tehdä. Mulla on samanlainen mies täällä, se kolvaa kovalevyjä uusiksi ja jos on liian ohuita virtapiirejä (tai niitä sellaisia ohuita viivan näköisiä reittejä…) niin se pistää koko roskan uuniin, tiettyyn lämpötilaan, tietyksi ajaksi – ja taas toimii!

  En vaan käsitä. Minulle ne on vaan johtoja ja viivoja, täysin harmaata aluetta.

 2. Ansku sanoo:

  Meillä on eräs ystävä, johon kuvauksesi sopii varsin hyvin. Korjaa ja näpertää mitä vain, sekä keksii pulmatilanteissa ratkaisun lähes mihin tahansa ongelmaan. Lisäksi hän hamstraa kaikkea ”tarpeellista” – jos olemme heittämässä jotain pois, hän ottaa sen mieluummin itselleen. Nuo tavarat saattavat lojua hänen varastoissaan vuosia, kunnes yhtäkkiä tulee tilanne, johon ne sopivat kuin nakutettu.

  Erittäin kätevää, kun on lähipiirissä tuollainen henkilö! :)

 3. Ansku sanoo:

  Minun mieheni on juuri tuollainen, ilmankos on tekniselle alalla päätynyt. Yleensä hän saa minkä vaan hajonneen esineen korjattua, tosin lopputulos ei aina ole esteettinen. Mutta ihan sama sille, pääasia, että vanha kone sai taas hieman lisää elinaikaa. Itse en ymmärrä koneista juuri mitään, eikä oppimiseen ole mitään kiinnostusta :).

 4. Violet sanoo:

  Pilvitarha: en tajua minäkään. Ja siis hän on nuorempana itse rakentanut radion osista joita oli keräillyt sieltä täältä, yhdistellen.
  Uunijutussa on jotakin kovin tuttua…

  Ansku: keksin itsekin usein ratkaisun pulmatilanteisiin – paitsi teknisiin:-)
  Meillä (miehellä) on nimenomaan varastoissa tuollaista kaikkea. Ihmeekseni aika paljon on ollut oikeasti tarpeellista. Hän on nuuka eikä osta mitään osaa jos sellaisen voi tehdä itse/löytää jostakin.

  toinen Ansku: juu, lisää elinaikaa on todella annettu monille vehkeille!
  Mies tekisi tätä kyllä varmaan joka tapauksessa. Tällainen kiinnostus on selvästi tapa elää ja kun seuraan hänen isäänsä niin ymmärrän ainakin osittain mistä se on tullut…tosin appi on vielä enemmÄn teoreettinen eikä niiin herkästi mene toteutukseen asti. Samaa tutkijatyppiä ja pitkäjännitteisyyttä kuitenkin havaittavissa.

 5. MaaMaa sanoo:

  Ihmemies McGyver! Käteviä nuo tuollaiset ;)
  Veljeni ja miehenikin myös tuollaisia nikkareita. Osaavat korjata ja ”parannella” kaikennäköiset laitteet. Hani vaihtelee kaapeleita ja bitteja, ja ratkoo tekniset ongelmat:)

  Pienenä en uskaltanut antaa mitään omaani veljelleni ”katsottavaksi” koska han laittoi kaiken aina osiin; kynät, soittimet, lelut ja vehkeet. Kaiken. Useimmiten kyllä sai takaisin ennalleen kaiken, mutta ei miellyttänyt pikkusiskoa nähdä upouudet korvalappustereot palasina ennenkuin yhtäkään laulua oli ehtinyt kuunnella …

 6. maijanmaja sanoo:

  Heh, samaa löytyy täältäkin. Mun mieheni kyllä vissiin lapsena enimmäkseen vaan hajotti osiin kaikenlaisia (jo valmiiksi rikkinäisiä) laitteita. Mutta monta teknistä vempainta on tässä avioliittommekin aikana jo korjannut (wii-pelikone ja sähköpiano nyt tulee ekana mieleen). Rakastan tuota omassa miehessänikin olevaa asennetta ja kärsivällisyyttä: aina kannattaa yrittää. Kyllä tässä perheessä olis monen jutun suhteen jo luovutettu jos mua vaan kuunneltais..

 7. Nimetön sanoo:

  no nyt tarvittais sun miestä tänne ja heti, mulla hajosi pyykinpesukone! :)

 8. Halvaks tulee elämä kun on tuollainen mies talossa. Ja maailma pelastuu. On inhottavaa kun asioiden korjauttaminen maksaa enemmän kuin uusi vekotin!

 9. Elisa sanoo:

  Ihana mies sulla! Kesäiloa koko perheelle! Nimimerkki laitteet hajoaa käsiin eikä kukaan korjaan niitä =)

 10. Violet sanoo:

  maamaa: ”katsottavaksi”, heh…;-)

  maijanmaja; se osiin hajottaminen taitaa olla hyvää harjoitusta kuitenkin.

  nimetön; perhana, kysyn voiko kaukoparannuksena suorittaa!

  eilentänäänhuomenna; jossakin mielessä tulee halvaksi mutta…kun ajatellaan asian toista puolta eli sitä että tekniikasta kiinnostunut ihminen usein haalii kaikenlaista..tekniikkaa…
  Mutta toi on totta että monessa kohdin korjaaminen maksaisi enemmän kuin uusi enkä voi hyväksyä sitä joten meillä joko mies korjaa ja ellei osaa niin uusi sitten, tai ei ollenkaan.

  Elisa; sen kyllä sanon että ilman häntä olisi joko vähemmän laitteita tai sitten paljon rikkinäisiä….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s