Bretagne – neljäs ja aika sekalainen päivä


Neljännen päivän aamun aloitin kuten kaikki muutkin aamut. Menin meren rantaan huikkaamaan sille huomenta kuin se olisi elävä olento. (Muistan ajatelleeni noin ja muistan katuneeni samantien. Meri nimenomaan on elävä, hyvinkin.)

Meille sattui aivan satumaiset säät. Pääsin yllättymään siitä että oli monta oikein aurinkoista päivää vaikken ollut valmistautunut yhteenkään. Sain yllättyä siitäkin että silloinkin kun oli harmaata oli lauhaa. Koin kaksi hollantilaistyyppistä sumutussadettakin. Se on sitä mallia että pisaroita ei näe mutta kastuu silti. Se on epäsadetta joka kosteuttaa ihon ja hiukset ja saa hymyilemään.


Minun piti sanoa lisää neljännestä päivästä mutta juutuin simpukoihin. Suursuosikikseni nousi seudulla hyvin yleinen kuppimalli.
Selaan muistiinpanojani ja huomaan että neljäs päivä oli jonkunlainen lepopäivä tai välipäivä. Oli ruokakauppa-asioita ja oli majapaikassa makoilua, sitä kaikkea sellaista joka on väistämätöntä ja tarpeellista myös.
Mutta haluan näyttää vielä vanhan elokuvateatterin jonka näin viereisessä Binic:in kylässä.Tuossa teatterissa ei valitettavasti pyöri enää kuin lokit katolla.

Mainokset

7 comments on “Bretagne – neljäs ja aika sekalainen päivä

 1. Kirjailijatar sanoo:

  Oi tuota elokuvateatteria.

  Erikoinen simpukka ja sumutussateen haluaisin kokea. Että joku sumuttaisi minuakin :) Nyt sumutan itseäni sen verran, että huijaan itseni töihin. Mukavaa päivää!

 2. Voi miten kaunis, kaunis talo. Alkaa ihan kutittaa. Meillä on miehen kanssa tämä kauhee talonpelastusvietti.

 3. Susanna sanoo:

  Taidan tietää, minne seuraava matkani suuntautuu! Ihania kuvia ja tunnelmia! Sielu oikein iloitsee ja laulaa mukana :) Kiitos tästä pienestä sohvamatkasta Bretagneen! Kertailin jo mielessäni hataraa ranskaani.

 4. Elenna sanoo:

  Tuli mieleen ihana elokuva – Cinema Paradiso. Sekin paloi.

 5. Violet sanoo:

  Kirjailijatar: sumutussateen yksi tärkeä tuntomerkki on ettei se tunnu vähääkään epämiellyttävältä (paitsi jos kestää liian pitkään…). Elokuvasade sen sijaan on kylmempi, satuttavakin, tulee toisinaan sivulta kovan tuulen kanssa.

  eilentänäänhuomenna: mulla oli sellainen olo taloa katsoessani että uskon sen seisovan noin vielä pitkään. Ainakaan en usko että pannaan maan tasalle.

  Susanna: olen iloinen jos joku innostuu kertomukseni ansiosta ihan oikeasti matkaan. LisäÄ kuvia vielä tulossa!

  Elenna: Tuo talo oli aitauksen takana, mietin miten kauan sitten palanut. Se oli kiehtova.

 6. Nää on ihan parhaita postauksia! Tykkään kuvista ja tarinoista tosi paljon :-)
  Sumutussateesta on paljonkin kokemusta. Töihin lähtiessä ei näytä satavan yhtään, kuitenkin 20 minuutin pyörämatkan jäljiltä on aivan märkä. Inhaa!

 7. Violet sanoo:

  Riitta; juuri noin. Mutta lomalla se ei ole inhaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s