Bretagne – sekalaisten asioiden listaus


Ja olihan siellä päivä jolloin pojat pääsivät ajamaan karting-autoilla mutta tuskin se teitä sen kummemmin kiinnostaa….ja oli päivä jolloin kävimme eläintarhassa ja se oli eläintarha kuten niin moni muukin (paitsi että näin maailman suloisimman vatsallaan nukkuvan pikkupandan). Kun matkustan jonnekin katselen itse mieluiten juttuja joita ei voi muualla nähdä. Olen silti sitä mieltä ettei kaikkia voi pakottaa pitämään samasta – ja silloin voi siis mennä vaikka sinne eläintarhaan.

Mutta kyllä sellainen puolittain pakotettukin lapsi tykkää aika monesta asiasta. Alkaa esimerkiksi ihmetellä että miten tuulimylly oikeastaan toimii…


..tai onkohan tuon luostarin raunioissa filmattu Harry Potter kun on niin saman näköistä…

….tai että miten joku on osannut tehdä noin hienon laivan…

….ja mikä kumma katkoo patsaitten päät???

Ja kun taivaalta leijuu hiljakseen miehiä on siinä ihmettelemistä hiukan isommillakin.

Mainokset

8 comments on “Bretagne – sekalaisten asioiden listaus

 1. Sanne sanoo:

  Tässä Bretagne sarjassa oli kauniit värit; sellaiset ”alkuvärit”. Nautin kovasti, kiitos.

 2. aurinko ja kuu sanoo:

  Ah, mahtavaa… tekisi mieli matkustaa jonnekin… mutta juuri nyt Suomessa on hyvä. Lämmin, pehmeä, valoisa…pehmeät illat ja rauhaisaa. Hieman olemisen sietämätöntä keveyttäkin.

 3. outi sanoo:

  Minä olen muuten miettinyt ihan samaa. Että mihin ihmeeseen ne patsaiden päät aina katoavat. Kerran jouduin tilanteeseen, jossa ihminen ihmetteli sitä, miksi ennen vanhaan patsaat tehtiin päättömiksi ja joskus kädettömiksikin. Sitten minä ihmettelin itsekseni sitä ihmistä.

 4. Violet sanoo:

  Sanne: ole hyvä, olen iloinen jos tykätään.

  aurinko ja kuu: kuulostaa hyvältä. Toivottavasti tilanne ei kovin paljon muuttuisi sitten kun on meidän vuoro tulla.

  outi: ainakin vallankumouksen aikana katkottiin patsaiden päitä. Sitten tietysti se että päät ja etenkin patsaiden kädet ovat varmaan herkimmin katkeavat kohdat niissä…että aikakin rikkoo.

 5. Kirjailijatar sanoo:

  Mekin olemme vieneet puolittain pakotettuja lapsia joka paikkaan. Onhan niitä matkoja sitten joskus höystetty jollain puuhamaaeläintarhalinnanmäki-hulinoilla, mutta lapset ovat oikeasti mielestäni oppineet nauttimaan siitä samasta erilaisuuden ihmettelystä kuin me aikuisetkin.

  Tämä oli ihana ihana matka kanssasi, kiitos että otit mukaan :)

 6. Riikka sanoo:

  Just oikein. Samasta aiheesta tässä juuri keskusteltiin kun jotkut ovat sitä mieltä ettei lapsia kannata viedä muihin kuin puuhalandioihin ja rannoille uimaan, ”ei ne jaksa jotain raunioita tuijotella”. Kyllä kannattaa, ja niistä jää lapsille yhtä hienoja muistoja kuin aikuisillekin. Muakin on viety pelkkiin aikuisten paikkoihin ja muistan tykänneeni enimmäkseen, samoin olen poikaani vienyt mm. raunioille ja se oli aivan innoissaan. Tietysti matkustaminen kannattaa sunnitella niin että lapsillekin on jotain omaa. Vähän jokaiselle jotakin.

  Eikös noita patsaiden päitä joskus historiassa katkottu? Kuten Egyptissä sfinksien nenät.

 7. Violet sanoo:

  Kirjailijatar: joo, toki voi tarpeen mukaan panna höystöä sekaan mutta uskon vanhempien antamaan esimerkkiin ja siihen että lapset oppivat näkemään jos heille annetaan mahdollisuus. Oli mukava että olitte kaikki mukana!

  Riikka; ei hyvänen aika, jo ihan oman mielenterveyteni vuoksi en ikimaailmassa tekisi niin että vaan niitä ”lasten kohteita” tai ylipäätään kaikkea maksullista, usein ryöstöhintaista….

  Muistan juuri nyt tuolla matkalla esim. sodan aikana seulaksi ammutun talon rauniot. Se oli aivan mikä hyvänsä talo, mutta siihen oli liitetty selostus mitä on tapahtunut, miksi rauniot on jätetty. Tarkoitus oli vain ”ohimennen katsoa” -mutta pojista se oli niin kiinnostava että viivyimme yli tunnin. Siis ihan vaan katsomassa tuhottua taloa.
  Mutta se olikin kiinnostava, minustakin.

  Kun tuli se yksi hiukan sateisempi ja ankea päivä sanoimme: nyt voisitte sitten päästä ajamaan karting-autoilla. Näimme semmoisen paikan siellä ja vaikka kotonakin on lähellä emme ole koskaan vieneet poikia vaikka aina pyysivät…niin että nyt tuntui olevan hyvä hetki. Ja voi että se oli heistä hauskaa ja juuri sitä ”heidän omaa”.

 8. No joskus kyllä ihmettelen, että oma pääni on pysynyt mukana vauhdissa tuon ohuen kaulan varassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s