Muuttuu
Tämä kesä on ollut monella tapaa erikoinen, erilainen. Säiden puolesta jopa ihan kummallinen. Ensin niin kuuma kevät, sitten oikeastaan koko kesäkuu aivan surkea, sitten taas hiukan muuta, nyt yli viikon ankeahkoa. Yksikin päivä plus 12 ja pyöräilijä villamyssy päässä. Semmoista se on, kaikki muuttuu koko ajan eikä aina tiedä mihin suuntaan.

Koska olen kovin ”säillä käyvää” sorttia on välillä tuntunut ettei kesä selkeästi ole koskaan alkanutkaan, ettei sitä oikein ole ollut tai että toisaalta se on ollut jo puolen vuoden ajan. Ja olen tullut ajatelleeksi: mitä sen sitten on väliä onko kesä, syksy, talvi vai kevät – yhtä samaa elämää se kaikki on ja välillä on tuommoista ja sitten taas tämmöistä, ihan kaikilla elämänalueilla.

Mutta tämä on ollut erilainen kesä myös ajatellen päänsisäisiä juttuja. Olen miettinyt enemmän kuin vuosiin: nyt tai ei koskaan. Olen pitkin kevättä ja oikeastaan jo viime talvea seurannut merkkejä, punninnut asioita ja huomannut että nyt voisi olla oikea aika. Nyt on oikea aika.

Ja aivan oikeaan aikaan tuli haettavaksi aivan oikeanlainen paikka ja minä päätin hakea työtä. Minä kirjoitin hakemuksen – jotakin mitä en ole tehnyt vuosikausiin! – lähetin sen ja odotin luottavaisin mielin. Minut kutsuttiin haastatteluun ja tunsin jo silloin ”voittaneeni” vaikken paikkaa saisikaan. Minua haastateltiin vielä toistamiseen ja Bretagnen -loman aikana sain kuulla että minut valittiin hakemaani tehtävään. Aloitan työn elokuun puolenvälin nurkilla.

Kerron tästä teille ensinnäkin siksi että haluan rohkaista: älkää jättäkö yrittämättä jos uskotte ettei ”tällä iällä” voi enää päästä mihinkään tai jos edellisestä työkokemuksesta on aikaa. Toisekseen tietysti siksi, että tämä blogi tulee hiljenemään aivan takuulla. Sille ei yksinkertaisesti tule olemaan aikaa entiseen tapaan. Katsotaan millaiseksi tämä muotoutuu.

Mainokset

67 comments on “Muuttuu

 1. eve sanoo:

  No mikä susta tuli isona?

  Hurjasti onnea!! :)

 2. Kati sanoo:

  Onnea! :)

 3. maijanmaja sanoo:

  Mikä uutinen! Onnea työpaikasta! Ihan kohta kerrot mikä se on, eikö…?
  Ainut harmi tässä on blogisi hiljentyminen. Yritän kestää..

 4. Sissi sanoo:

  Onnea!

 5. Nimetön sanoo:

  Onnea, onnea. Aina kannatta yrittää!

  Työn myötä moni asia muuttuu, mutta asioilla on taipumus järjestyä. Onneksi!

 6. Marjatta sanoo:

  Onnea, onnea!

 7. maria hyle sanoo:

  Muutos on mahdollisuus. Paljon onnea rohkealle naiselle .Sinulle.
  Kaikkea hyvää pian alkavaan elokuuhun.

 8. Päivi sanoo:

  Onneksi olkoon! Loistojuttu!
  Harmillista, että päivitystahti hiljenee, mutta pääasia, ettet kokonaan lopeta. Piilomajassa on ilo käydä päivittäin!

 9. Anna sanoo:

  Ai kun kivaa :) Muutokset ovat aina niin kiinnostavia!

 10. Anna sanoo:

  Niin, onnea paljon tietenkin!

 11. outi sanoo:

  No sillä lailla! Onnea ihan kauhiasti! Ja rohkaisua tarvitaan, kiitos siitä. ”Tällä iällä”, kuten mainitsit, sitä kuvittelee todellakin olevansa jotenkin passé työnantajien silmissä. Eikä se rohkaise yrittämään, mutta pitäisi tietysti muistaa, että ongelma saattaakin olla omassa nuppilihaksessa eikä siten aina niin todellinen. Minulla meinaavat joskus nämä omat kuvitelmat kasvaa varsin suuriksi. Sulla on sitten jonkinlainen elämänmuutos edessä. Kivaa! Minä en usko (en halua) blogisi kovin hiipuvan. Ja jos niin käy, minä odottelen täällä kyllä.

 12. Violet sanoo:

  eve: palkansaaja;-) Kiitos onnitteluista!

  Kati: kiitos, kaima!

  maijanmaja: en usko että kerron vaikkei mistään salaisuudesta kyse olekaan.Mutta ajatelkaas nyt, aika harva kai sentään blogeissa kertoo että olen töissä siellä ja siellä, teen sitä ja sitä;-)
  Juu, hiljenee kyllä blogi, saa nähdä miten paljon.

  Siisi: kiitos Sissi!

  NImetön: ehdottomasti kannattaa, varsinkin kun on aivan realistisista mahdollisuuksista kyse eikä mistään utopiasta. Ne asiat joiden nyt pitää jÄrjestyä työhön menoni myötä ovat aika pieniä verrattuna asioihin jotka ovat moneen muuhun asiaan liittyen järjestyneet vuosien varrella.Eli kyllä, järjestyy.

  Marjatta: kiitos uskollisella lukijalleni!

  Maria: ajattelen noin myös. Rohkeasti eteenpäin vaan. Olen sentään vasta 43.

  Päivi: joo, kuten sanottu hiljenee, en tiedä millaiseksi sitten muuttuu mutta mitään painetta en aio asiasta ottaa.

  Anna: kiitos Anna, minustakin muutokset ovat paitsi hyvästä myös kiinnostavia.

 13. Violet sanoo:

  outi: aika moni taho valitettavasti tukee sitä ajatusta että nelikymppisiltä olisi jo kaikki ”loppu” työmarkkinoilla. ONHAN siinä tottakin takana, valitettavasti, mutta on siinä paljon sitäkin että kun jatkuvasti kuulee, lukee jne. miten vaikeaa on työllistyä ”enää” niin saattaa mennä usko ja rohkeus edes yrittää.
  Elämänmuutos, kyllä, ja se koskee koko perhettä. Olen niin iloinen siitä miten se on otettu vastaan. Kovasti on ablodeerattu ja kannustettu.

 14. junika sanoo:

  Ihan mahtavia uutisia Piilomajan Rouva!

  Ja juuri näin asiat sujuvat; ihminen alkaa kuuntelemaan itseään, haistelemaan tuulia ja katselemaan ympärilleen ja tarttuu tilaisuuteen, kun se tarjoillaan eteen! Todellakin, ei meiltä nelikymppisiltä ole suljettu mitään meille tärkeitä ovia ja teitä pois. Hienoa, että annat meille esimerkin.

  Olisi mukavaa kuulla, minkälaista työtä sinä teet (vaikka et kertoisikaan työpaikkaa tai tehtävänimikettä). Blogia voi päivitellä omaan tahtiinsa, se tässä harrastuksessa mukavinta onkin. Ja blogilla on lupa muuttua elämän tilanteiden muuttuessa. Sekin on mielenkiintoista! Minua ainakin kiinostaisi nähdä, miten arkesi muuttuu ja miten sinä koet elämäntilanteesi muuttumisen. Ehkä tuot sen tänne blogiin omalla pohtivaisella tavallasi?

  Paljon tsemppiä uuteen tilanteeseen!

 15. Uusi Aamu sanoo:

  Onnea vaan vallan hirmusti! Toivottavasti kuitenkin jatkat kirjoittelua, vaikka sitten vähän harvemminkin. Monenmoisia blogeja tässä on blogimaailmaan on tullut tutustuttua ja moneen on kyllästytty ja hylätty. Tämä Piilomaja vetää puoleensa joka kerta. Ja ihminen kun on luonteeltaan utelias, ts. tiedon haluinen, niin eipä ole ihme, että ihmisiä – minuakin – alkoi heti kiinnostaa millaista työtä pääset tekemään. Ihan jo pelkästään siksikin, että on mielenkiintoista kuulla miten erilailla ihmiset sijoittuvat, varsinkin ulkomailla. Se kuitenkin on sivuseikka, tärkeintä on, että olet omanlaisen paikan löytänyt, onnea vielä!

 16. Mirva sanoo:

  Voi, onnea ja iloa uusiin haasteisiin!

  (Käyn myös säillä, mutta se tuntuu sittenkin olevan nyt toissijainen juttu, mahtavaa että sait haaveilemasi työn! Harmi tietysti, että sitten varmasti kuulemme sinusta harvemmin…)

 17. Kirsi sanoo:

  Onnea ! Tätä blogia on ollut ilo seurata ja toivottavasti jaksat vielä sitäkin jatkaa.

 18. Nina sanoo:

  Onnea! Hienoja muutoksia. Ja aikansa kutakin, tarkoitan että sinulla on ollut aikaa antaa blogille ja nyt on muiden asioiden aika. Hienoa. Kaikkea hyvää! Jeeeeeeeeee!

 19. Violet sanoo:

  junika: juu, alkoi tuntua siltä että nyt on oikein tehdä tällainen siirto. Olen sitä sen verran paljon pohtinut ja punninnut ettei tarvitse katua. Päätin että kun haen työtä niin haen vain sellaista jossa todellakin voin nähdä itseni, jossa voin kuvitella toimivani – ja sitten haen sitä ns. täysillä, tosissani.
  Työtä on hyvin hankala kuvailla sanomatta muutamaa oleellista asiaa, mutta sanon nyt vaikka että se on toimistotyötä. Saa siitä nyt ainakin sen käsityksen mitä se EI ole, esim. opetustyötä tai myyntityötä.
  Olisin todella iloinen jos joku saisi tarvitsemaansa rohkeutta tästä. Itsekin olen saanut vahvistusta uskoa asiaan nimenomaan hienojen esimerkkien avulla.
  Kyllä, arki tulee muttumaan ja olen siitä valtavan innoissani. Uskon että blogissani tulee jatkossa olemaan nimenomaan huomioita juuri tuosta asioiden uudellen järjestäytymisestä, kaikista niistä tunteista joita tilanne tuo jne.

  UusiAamu:hauska kuulla että noin olet tykännyt Piilomajasta. Joo, olen itsekin vuosien mittaan kiinnostuksella seurannut muiden suomalaisten sijoittumista kuka minnekin. Olen miettinyt olisiko minusta tuohon, kannattaisiko yrittää, missähän olen 10 vuoden kuluttua – ja kaikkea sitä muuta jonka ulkosuomalaisena varmaan tiedät.
  Junikalle tuossa ihan hiukan valaisin mihin työ liittyy, sen enempää en oikein välitä sanoa vaikkei siis mistään salaisista asioista ole kyse.

  Mirva: kiitos Mirva! Uskon nimenomaan että kun ilolla tekee niin isoistakin haasteista selviää.

  Kirsi: itseni tuntien…en varmaan osaisi lopettaakaan.

  Nina: aikansa kutakin, kyllä vaan. Olen saanut olla lasteni kanssa kotona koko heidän tähän astisen elämänsä ajan, olen saanut tehdä ”omia juttujani” vaikka ne eivät juuri mitään ole tuottaneetkaan, noin rahallisesti, muuten kyllä ja olen saanut noin ylipäätään
  kokea asioita omaan tahtiini, minulle sopivassa vaiheessa ja järjestyksessä. Olen ollut onnellinen ja nyt se jatkuu mutta vaan hiukan toisella tavalla!

 20. maria sanoo:

  Toi työ on siis ihan huippujuttu!Olen hyvin häpi puolestasi! Ja kesä jatkuu ainakin Teiskossa ihan pian…!

 21. Kirsi sanoo:

  Täällä puhaltavat muutoksen tuulet, huomaan. Onnea! Kuulostaa todella hyvältä, tuntui ihan kutkuttavalta lukea. Innostuin, josko uutta työtä minullekin… ;) Antoisia työpäiviä toivottelen, sitten kun alkavat. Toivottavasti aikaa löytyy kuitenkin myös blogin ylläpitoon.

 22. pia sanoo:

  helkatin hieno homma! onnea! pia spore

 23. Reeta sanoo:

  Kati, wonderful news! Muutoksissa on voimaa. Samoja ajatuksia (jälleen), olen hiljattain alkanut etsimään töitä, mielessä alanvaihto ja ”kotiinpaluu”. Voi että hyvä juttu, tästä saa puhtia omaan rutistukseensa :)

 24. himalainen sanoo:

  Minä aloin ensimmäisten kahden kappaleen kohdalla nyökytellä, samanlaisia havaintoja, kaikki muuttuu, viime kesä oikeastaan oli sellaisen mielialan kesä jo. Tämä kesä ehkä helpompi, ehkä siksikin kun on vain antanut olla, että näin nyt on, elämään kuuluu kaikkea. Mutta en nyt aikonut tästä kuitenkaan kommentoida, koska kun luin eteenpäin, aloin melkein hihkua siitä muutoksesta, josta aloit kirjoittaa. Tosi iloinen olen puolestasi, onnea oikein paljon ja onnea juuri siitä asiasta, että tunnet, että tuo ratkaisu on oikea, että olet ottanut sellaisen askeleen, mikä on siinä tilanteessa tuntunut oikealta, olet ollut rohkea ja uskonut. Se on niin upeaa, oli se sitten mikä asia tahansa. Toiselle se oi olla työ, toiselle jokin muu, tärkeää, että se on juuri se oma asia. Rohkeus heittäytyä ja yrittää. Niin iloinen olen puolestasi!!!

  Toivon myös, ettei blogisi aivan hiljene, ymmärrän, että monia muutoksia ja järjestettäviä asioita on, mutta ehkä sitten pikku hiljaa myös blogillekin löytyy oma aikansa. Toivottavasti :)

 25. Violet sanoo:

  Maria: ilo kuulla, olen häpi myös! Odotan jo miten pannaan ”sauna tuleen” TEiskossa!

  Kirsi: itsekin aina innostun muiden innostuksesta joten ymmârrän tuntemuksesi hyvin;-)

  pia: suoraan sanottu noin! Kiitos Pia!

  Reeta: aa, sielläkin. Tarkoitatko ”kotiinpaluulla” Suomeen muuttoa vai omalle alalle paluuta vai miten?

  himalainen: kiitos oikein mukavasta kommentista, himalainen. Joo, olen tuntenut sellaista ”hiljalleen syvenevää tyytymättömyyttä” jo jonkun aikaa. On pitänyt vaan istua alas useampaan kertaan ja eritellä miksi moinen ja mitä voi tehdä. Kaikki on ollut aivan hyvin – mutta ei siis kuitenkaan koska on ollut toive ”jostakin” jota en alussa osannut eritellä.
  Tosi helppoahan olisi vain jäädâ aloilleen varsinkin kun en mitenkään välttämättä työtä olisi tarvinnut. Tarkoitan että olemmehan me tähänkin asti eläneet vaikka olen ollut kotona.
  Olen iloinen että uskalsin liikkeelle.

 26. mp sanoo:

  Onnittelut!

 27. NiinaK sanoo:

  Jälleen yksi todiste siitä, että aina kannattaa yrittää. Onnea!! :)

 28. Maijja sanoo:

  No voe hittolainen, mahtava homma! Onnenhalaus ja onnenpotku persuksiin. Elä ihan tyystin katoa :-)

 29. Taina sanoo:

  Onnea! Kuulostaa hienolta. Kai sentään edes joskus käyt postittamassa Piilomajaan ihania kuviasi. Toivon!

 30. Pikkujutut sanoo:

  Onnittelut !
  Olen naiivisti aina ajatellut,että kyllähän sitä 40 vuotiaana töitä löytyy,varsinkin 10 kotiäitivuoden jälkeen :).Jostain syystä minulle on hieman naureskeltu mutta nyt voin toden totta suoristaa ryhtiä entistä enemmän ja todeta tottakai saa, kiitos sinun ja erään toisen 40v, joka myös sai juuri töitä ja peräti toimen.
  Onnea vielä kerran.

 31. Violet sanoo:

  mp: kiitos vaan. Mitähän sille dubletillekin nyt tekisi…;-)

  NiinaK: no sa muuta! Kiitos onnitteluista.

  Maijja: kiitos kiitos Maijja! En usko että malttaisin kokonaan kadota.

  Taina: sinä puhut hienoista kuvista vaikka itselläsi on niin upeita;-)
  Mutta joo, kyllä jatkossakin postailen, harvemmin vaan.

  pikkujutut: noin minäkin olen uskonut vaikka aina välillä minulle on vakuutettu ettei se ole mahdollista ”kuin suhteilla”. Onneksi totuus ei ole ihan tuo. On paikkoja joissa sittenkin kaikista tärkeintä on se millainen hakija on, mitä osaa, kaikki sellainen jota VOI saada muualtakin kuin työkokemuksen kautta.

 32. Nimetön sanoo:

  No voi hyvänen aika! Sellaista kuuluu. Jotenkin tulen ajatelleeksi, että rohkeaa. Mutta toisaalta, sekin on sellaista että mitä ne hehkuttelut asioita sen kummemmiksi tekee. Rohkeaa on ollut olla kotonakin tähän saakka. Ja elämä soljuu säineen päivineen niin ja näin, niin se vain menee… Mielenkiintoista. Minä toivon muiden tapaan, ettei kokonaan hiljene Piilomaja. Se on ollut olemassa koko sen ajan, kun olen blogeista mitään tiennyt ja kiitänkin, että on ollut mukavaa olla lukijana. Huokailin ääneen miehelle teidän lomakuvia katsoessa, että noin isoiksi kasvaneet jo nuokin pojat. Ja silti ovat tietenkin vielä lapsia, Violetin ja hänen miehensä lapsia. Ai ketkä pojat, mies kysyy ihan kysymysmerkkinä?? No nuo Violetin pojat. Sitten tajuan, että olen ajatellut ääneen, ja hän on ihan pihalla Violeteistani…
  Onnea uuteen elämäntilanteeseen. Hyvää kesää millainen ikinä siihen saakka ja sen jälkeen. T. Joola

 33. vilijonkka sanoo:

  Mahtavaa! Onnea ja viihtymistä! Olet kyllä täällä blogissakin osoittanut älykkyytesi, etten yhtään ihmettele menestystäsi työmarkkinoilla. Ja toimit tälläkin vedolla taas monelle esimerkkinä: yrittää kannattaa aina.

  Ollaankohan me ns. kotiäidit ainoita jotka avoimesti kertovat työnkuvansa täällä Blogistaniassa. Nyt kun mietin, niin enpä taida tietää ainoankaan blogituttavuuden siviiliammattia, ellei olla muuten oltu tekemisissä. Mielenkiintoinen ilmiö. Ollaanko me näin tasavertaisempia? 

 34. Liivia sanoo:

  Hienoa!
  Olen kovasti iloinen puolestasi.

 35. Violet sanoo:

  Joola; nauratti tuo mitä kerroit miehellesi puhuneesi. Ihan samanlaisia joskus itsekin ja samaan tapaan on ihmetellyt että kestä ihmeestä nyt puhut…
  Niin, rohkeaa ja rohkeaa, mikä nyt kenestäkin on rohkeaa. Tai sen ainakin voin sanoa että jos on joskus jo ehtinyt epäröidä ettei minusta varmaan enää ole siihen tai siihen ja sitten onkin, niin silloin on aika rohkea olo siitä että yritti!

  vilijonkka: sanoitpa paljon, kiitos kovasti. Juu juu, yrittää kannattaa. Muakaan ei sitten kotoa tultu hakemaan;-)
  Eipä niitä ammatteja tai töitä kovin herkästi kerrota. Varmaan monella on ihan sitä ettei halua että työkaverit alkaa lukea blogia. Tai niin luulen.

  Liivia; hauska kuulla, kiitos vaan!

 36. maare sanoo:

  Iloinen, iloinen, iloinen olen!!!!! Ihana muutos ja olen varma että se sopii sinulle ja sinä juuri siihen työhön!!

 37. Tuula sanoo:

  Aivan loistava juttu! Onnea.
  Tämä todellakin rohkaisee. Itse olen sen tilanteen edessä, että töitä olisi tarkoitus hakea vuoden sisään. Eikä se tunnu ihan helpolta, kun en edes ole ihan varma, mitä haluaisin Sitten Isona tehdä…
  Iloa tulevaan työhösi :)

 38. maria sanoo:

  Iiihanaa lukea tälläisestä – sopivasti kohdalle osuneesta tilaisuudesta, rohkeudesta ja onnistumisesta!! Onnittelut ja viihtymistä uuteen työhön ja uuteen elämänmuotoon!!!

  Toinen Maria

 39. minjo sanoo:

  Hei, onnea kovasti!!! Kiva, että uskaltauduit, kun sopiva juttu tuli esiin! Toivon, että tykkäät hommasta kovasti ja saat arjen pyörimään. Kiva, että koko perhe kuulostaa innostuneelta. En tiedä onko sitä ketään, joka ei muutoksia jännittäisi ainakin etukäteen, mutta yleensähän ne onnistuvat hyvin, kun vaan pääsee aloittamaan.

  Luulen, että lopulta työn löytymisessä ikää enemmän vaikuttaa ihmisen ”yleisilme.” En tarkoita ulkonäköä, vaan katsantokantaa elämään ja kehittymishaluisuutta ja -kykyisyyttä. Sitä paitsi neljäkymppinen on paljon itsevarmempi hyvällä tavalla kuin esim. kaksikymppinen.

  Mutta, että et meinaa kohta enää bloggailla päivittäin. Se on kyllä todella huono uutinen, mutta ei blogista kuitenkaan stressaantua kannata tai koko huvitus kääntyy itseään vastaan.

 40. Violet sanoo:

  maare; hauska kuulla, Maare.

  Tuula. hienoa jos saat rohkaisua tästä! Omalla kohdallani olen lakannut miettimästä mitä haluaisin ”isona tehdä”. Sitä on niin paljon kaikkea kiinnostavaa. Sitä paitsi uskon että on tärkeämpää tietää mitä osaa hyvin, mitkä ovat omat vahvuudet, mistä saa hyvän mielen, mikä sujuu paremmin kuin muu – ja toisaalta tietää kaiken tuon kääntöpuolet. Sitten tietää jo todella paljon.

  Maria; kiitos sinullekin. On ollut ilo lukea teidän innostuneita kommenttejanne.

  minjo; tilanne on perheellemme täysin uusi mutta kukaan ei ole sanallakaan kyseenalaistanut asiaa. Ja kyllä, tietysti jännittää moni asia niin työhön liittyen kuin muuhunkin elämään liittyen mutta uskon että ratkaisut löytyvät kaikkeen.
  Jos ajattelen parikymppistä itseäni niin en olisi kuuna päivänä edes uskaltanut hakea tuota työtä;-) En olisi siinä myöskään mitenkään pärjännyt silloin, olen aivan varma.

 41. Elisa sanoo:

  Lämpimät onnittelut ja onnenpotku uudelle uralle!!

 42. Henna sanoo:

  Hei!
  Onneksi olkoon tyostasi ja kaikkea hyvaa uuteen elamantilanteeseen! Muutoksia todellankin ilmassa.
  Minuakin lykasti. Sain juuri tyopaikan alalta, josta olen vain vahan haaveillut, mutta en ole edes uskaltanut ajatella hakevani. Nyt tuttuni puhui oikealle ihmiselle, ilman etta tiesin asiasta mitaan ja mina vain katson sivusta suu auki kun minua pyydetaan yhtakkia haastatteluun ja saan toita.
  Hirvittaa ja hykerryttaa!!! Hyva tasta tulee.

 43. Jaana sanoo:

  Mahtavan isosti onnea!

 44. Violet sanoo:

  Elisa: kiitos Elisa sullekin onnitteluista.

  Henna: non nii! Hienoa sielläkin. Kyllä siitä hyvä tulee, uskon minäkin.

  Jaana: kiitos vaan. Kyllä olette isolla porukalla onnitelleet

 45. barbrostitch sanoo:

  Mäkin tykkään tästä. Tykkään rohkeudesta, päättäväisyydestä. Onnea, mahdottomasti!

 46. Nimetön sanoo:

  Hölmöä. Äskeinen kommentti oli multa, kirjoitin omat tietoni ja äkisti, kun painoin ”lähetä”, se muuttuikin ihan muuksi.
  – b. viuluntarkastaja

 47. Pirkko sanoo:

  Onnittelut!
  Ja kiitokset! Vasta hetki sitten ehdin tehdä opastamanasi kierroksen Bretagnessa.

 48. Violet sanoo:

  b.viuluntarkastaja:minäkin tykkään – vaikka molemmat ovat aina välillä kateissa. Kiitos onnitteluista.

  Pirkko:kiitos kiitos, Pirkko. Mukava kuulla että ehdit vielä kiertäÄ Bretagneakin!

 49. Pilvitarha sanoo:

  Haa, onnea onnea! Etkä arvaakaan miten hyvään väliin tuli rohkaisu: sain eilen juuri tietää että työni loppuvat ja edessä on siis muuttuminen. :)

  Luonnonlaki on että kaikki muuttuu, etenee ja sekin kai että ei aina saman kaavan mukaan. Myötätuulia muutokseen!

 50. Satu sanoo:

  Aivan huisin hieno juttu, onnea rohkeasta yrittämisestä ja valituksi tulemisesta! Uudet tuulet puhaltavat, olkoot ne myötäisiä, onnellisia!

  Ps. Hui. Mä en tajunnut, että pitää olla huolissaan saako tämän ikäinen nainen töitä…ja mulla vielä opinnotkin vasta alulla ennen sitä varsinaista työn hakua…mähän olen ihan mummo kun valmistun tuolta koulusta…hittolainen…luulin kai yhä olevani nuorikin tyttö.
  Höh.

 51. Fine van Brooklyn sanoo:

  Oi kun jännää, paljon onnea!

 52. isoinpapu sanoo:

  Jännittävää! Ja mahtavaa. Ja innostavaa.

  Oot mun sankari.

 53. Martta sanoo:

  Ooh, mahtavaa! Onnea! Olet supernainen. Mullakin pakostakin muutoksia taas edessä mutta mähän olenkin vielä nuor ja notkee.

 54. Nimetön sanoo:

  Kuulostaa tosi mukavalta. Varmaan oikea ajoitus. Tuntuu hyvalta, etta olet saavuttanut toivomasi. Tyoelama on antoisaa, mutta vaativaa. Ala anna niille kaikkea, jata jotain itsellesikin. Ja meille sitten, jos jotain viela jaa!

  t. Tampereentytto

 55. Merja sanoo:

  Onnea! Samanlaisia ajatuksia pyörinyt itsellä mielessä, mutta töihin lähtö on just nyt aika vaikeata kun puoliso käy täällä kahden viikon välein.. Hmm.. ehkä osa-aikahommeli..

  Mutta olen tosi iloinen ja innostunut sun puolestasi! Odottelen tuntemuksiasi kunhan työarki alkaa..

 56. Katja sanoo:

  Onnea isosti! Olen kokenut samoin, kyllä töihin pääsee halutessaan hyvinkin pitkän tauon jälkeen. (Enkä oikein tiedä, haluaisinko itse työpaikkaan, jossa jyrätään kovilla arvoilla tai ajatellaan muuten mustavalkoisesti tai kapeakatseisesti.)

  Palasimme reissulta, jossa enimmäkseen palelimme, oi ihana Suomen helle. Minä vajoan puoliteholle, jos on koleaa. Ihan säiden mukaan käyn.

  Monta Piilomajan tekstiä lukematta ja kuvaa katsomatta. Tästä se alkaa.

 57. aurinko ja kuu sanoo:

  Mahtava juttu!! Juuri noin, intuitiolla asiat menevät eteenpäin elämässä. Niin uskon ja niin olen elämään eteenpäin vienyt. Onnea! Kerrothan kuitenkin jossain vaiheessa mitä teet… kauheasti askarruttaa :)

 58. Riikka sanoo:

  Hienoa, onnittelut! Aika hyvin jos (?) vain yhteen paikkaan ehdit hakea ja sinne sinut otettiin. Tarkoitan siis että harvoin käy niin hyvin ja nopeasti löytää töitä. Varmasti olet juuri sitä mitä he hakivat:) Harmi jos blogisi hiljenee, toivottavasti saamme kuitenkin edelleen lukea tekstejäsi joskus. Varmasti itsekään en ehdi lukea blogeja ja blogata yhtä usein kuin nyt, minäkin palaan töihin elokuun puolessa välissä.

 59. kukkis sanoo:

  Vau, onneksi olkoon!

 60. Pandice sanoo:

  Kovasti onnea, olen iloinen puolestasi! Harmi tietysti että tämä henkireikäni hiljenee ;)

 61. Anne sanoo:

  Voi miten ihanaa, olen iloinen puolestasi mutta surullinen jos blogisi kovasti hiljenee.
  Olen saanut kauttasi niin paljon! Kiitos!

 62. Olina sanoo:

  Hieno uutinen, onnea! Ihan totta, tällaisia esimerkkejä on hyvä kuulla, ja nyt tuntuu, että tämä tuli itselle oleelliseen aikaan vielä. (Miten siinä käykin niin, syyskesän lähetessä mielessä pyörii tulevaisuus haasteineen, ja ihmettelen jo, mitä ihmettä ”sitten kun…” Ja niin avaan koneen pitkästä pitkästä aikaa, ja saan tällaisen rohkaisevan viestin. Tiedän kyllä, että asioilla on tapana järjestyä oikeaan aikaan oikeassa paikassa, mutta toisinaan siitä tarvitsee muistutusta.)

 63. Linnea sanoo:

  Paljon onnea!
  Onnea rohkeudesta astua uuteen ja onnea uuteen!

 64. Kirjailijatar sanoo:

  Täältä tulee nyt todella myöhästyneet onnittelut! Olen tosi iloinen puolestasi. Uusi aika alkaa, se on jännittävää ja ihanaa.

 65. Mei sanoo:

  Mahtavaa! Onnittelut. Juuri tuo asenteesi on ihana: päätät hakea täysillä kiinnostavaa työtä vasta sillä hetkellä, kun sen hetki on. Pitkä aika kotona lasten kanssa (ja/ lasten ollessa koulussa) on itselleni ollut tärkeää muun muassa siksi, että on saanut itse määrätä itsestään ja elää muuttuneiden arvojen mukaisesti. Uskon, että sisäinen vahvuus välittyy työnhakuun, jne. Siitä en tiedä, onko maiden välillä eroja työllistymisessä tai kotona olemisen arvostuksessa. Onnea matkaan, välillä käyn varmasti kurkkimassa ihanaa blogiasi!

 66. MaaMaa sanoo:

  No mutta, tämähän oli iloinen uutinen! Onnea!
  Varmasti kutkuttaa ihanasti uusi jännittävä arki; uudet rutiinit, ja toimet, ja se että tekee jotain ihan itselleen. Työnhakua monet kauhistelee, että ’kun ei kuitenkaan löydy mitään’ ja jos löytyy ’niin en kuitenkaan sitä saa, miksi edes hakea’. Mutta lopulta, eihän siihen tartte kuin yhden ’Kyllä’:n, kun se napsahtaa.
  Toivotan lykkyä työhösi, ja samalla katselen itse jännityksellä mitä löydän, ja milloin, täältä Sveitsistä itselleni :)

 67. Pariisin Margarita sanoo:

  Onnea paljon sinulle!! Kuulostaa aivan loistavalta. Olet oikeassa, tämä on ollut outo kesä, säiden puolesta ja muutenkin. Minulle ja perheelleni se tarkoittaa muuttoa Euroopan ulkopuolelle loppusyksystä. Hyviä uusia tuulia! Olisi ihanaa, jos jaksaisit jatkaa blogia edes kerran viikossa/parissa-periaatteella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s