EmmanuelleMinulla on eräs sitkeä muisto. Tai ei, muistikuva. Mielikuva. Sekoitus seuraavista asioista: elokuvan Emmanuelle -tunnuskappale, äidin popliinitakki, se tuoksu kun hiuksia käherretään raudalla. Koruja.

Jos ajattelen lisää liittyy joukkoon parfyymi, eräät saappaat jotka olisin halunnut, meikit, voiteet ja muu peilikaapissa. Aavistus siitä että aikuiset tietävät asioita joita minä en vielä tiedä. Epäröinti siitä pitääkö olla kuin ei tietäisi mistä puhutaan kun aikuiset puhuvat Emmanuellesta. Ihmetys siitä miksi punastuu kun joku sanoo ettei se noin pienille vielä olekaan.

Kappale on edelleen yksi suurista suosikeistani.

Mainokset

9 comments on “Emmanuelle

 1. Merruli sanoo:

  Kävinkin jo aiemmin tänään ihastelemassa blogisi uutta, seesteistä ilmettä ja lukemassa viime aikojen postauksiasi. Syksy tuntuu aiheuttavan yhtä lailla työhuoneen kuin bloginkin siivousvimmaa, vaikka itsellä työhuone vielä odottelee vuoroaan.

  Kyseinen tunnuskappale on yksi aistillisimmista mitä tiedän. Samaan kategoriaan minulla kuuluu jostain syystä Dean &Brittan Night nurse

 2. Nimetön sanoo:

  Mahdottoman kaunis ulkoasu blogissasi.

  Emilia

 3. Merruli sanoo:

  Oli suuri uutisesi mennyt ohi silmien. Onnea uuteen työarkeen. Upeaa, että otit tilaisuudesta kiinni ja muutit mahdollisuudeksi.

 4. Violet sanoo:

  Merruli: ”Yöhoitsu” oli mulle tuntematon mutta tykkäsin heti.
  Juu, ja meille tulee koko perheelle suuri muutos. Olen ihan valtavan innoissani.

 5. Anne sanoo:

  Arvaa vaan kenet sait tänään rallattelemaan Emmanuellea…..
  kuinkahan mones musiikki kappale jonka minuun olet tartuttanut mutta se hyvä vaan…..

 6. MaaMaa sanoo:

  Tänään juuri puhuimme Emmanuellesta; ranskakielikurssia olisi siinäkin ;)

 7. Birgitta sanoo:

  Emmanuelle sanasta tulee kyllä heti sellainen vähän salaperäinen olo. Kun kirjoitit poplarista, saappaista ja parfyymista niin ei voinut kuin ihmetellä miten asia heräsi omiin tunteisiin ja mieliin. Ja tuo tunnari, miten salamyhkäistä ja kiehtovaa se oli nuorelle naiselle =)

 8. Violet sanoo:

  Anne; tuo on mulla semmoinen kappale että aika ajoin se tulee mieleen ja saatan sitten kuunnella sen sanotaan nyt kymmenisen kertaa liki yhteen menoon…sitten hymisen sitä aikani ja sitten katoaa taas.

  Maamaa; olisi olisi;-)!

  Birgitta; se kuvailemani muisto/mielikuva on todella vahva, kaikille aisteille. Muistan jotenkin aivan täsmälleen sen nuoren naisen, tytön vielä, mikä olin. Miten valtavan kiinnostaaa oli se poplareiden, paplareiden ja muiden maailma, kaikki se salaperäisyys asioista joista ei tajunnut mitään.

 9. Karusellissa sanoo:

  Jännää miten paljon muistikuvia, tunnelmia ja tuoksuja yksi laulu voi herättää. Ihan kokonaisen aikakauden ja elämänvaiheen niin kuin sinulla. Ihmismieli on ihmeellinen kone.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s