ValaistunutSarjakuvapiirtäjän talon terassilla on illalla sisältä valaistu pyramidi. Tai siis on niin kuin olisi.

Minulla on uusi jumilaulu. Toivoisin kuitenkin että sen esittäisi joku muu kuin Rihanna, mieluiten joku täysin tuntematon, uusi kyky. Huomaan että on vaikea myöntää pitävänsä Rihannasta. Että sanoo mieluummin että tykkää (ihan vahingossa) yhdestä hänen laulustaan.

(Kyllä ihminen voi olla älytön. Eikö se nyt kuitenkin ole tärkeintä miltä musiikki tuntuu? Sillä se tuntuu.)
Tänään olen ihastunut kursiiviin.

Mainokset

11 comments on “Valaistunut

 1. maare sanoo:

  Ihanat kuvat!
  Biisiä en uskaltanut avata.

 2. Violet sanoo:

  Maare: heh, jumitartunnan pelossa vai miksi et uskaltanut?

 3. Merruli sanoo:

  Monessa muussakin asiassa menettelee kuvaamallasi tavalla (tai siis minä huomaan menetteleväni) viilaa sanomisiaan lähemmäksi itsestään elättelemäänsä ideaalikuvaa.

 4. Violet sanoo:

  Merruli; niin eikö ole ihan pimeetä? Että olisko se nyt sitten niin vaarallista jos sanoisikin että ”tykkään Rihannasta” (vaikka oikeesti tunnistaisi häneltä yhden kappaleen ja ylipäätään koko naisesta olisi vain epämääräinen kuva).
  On siinä tuota viilausta mutta huomaan että mulla on joissakin asioissa sitäkin etten jotenkin ”kestä” sitä että muut eivät ehkä ymmärtäisi ihan täsmälleen mitä tarkoitan – vaikka sellainenhan on ihan utopiaa ylipäätään!

 5. maijanmaja sanoo:

  No, annetaan anteeks, jos tykkääminen jää yhteen biisiin.. ;)
  Huomaan itsestäni, että on vaikea myöntää pitävänsä kepeistä, turhamaisista asioista. Yrittää vääntää niistäkin jotain hyötynäkökulmaa esiin väkisin..

 6. Violet sanoo:

  maijanmaja; jäähän se kun se on ainut jonka tunnen;-)
  Joo, tunnistan saman myös. Pimeetä sekin.

 7. Tuija sanoo:

  Hahhahh… Olin elokuussa tyttären ja tämän kaverin & äitinsä kanssa Rihannan keikalla Hietalahden uimarannalla. En todellakaan ollut aikaisemmin lotkauttanut korvaani Rihannan suuntaan enempää kuin mitä olin sivukorvalla kuullut tyttären levyiltä, ja menin konserttiin vain ja ainoastaan tyttären takia. Ja mieleni mustui mustumistaan illan pimetessä, odotellessamme myöhässä ollutta tähtöstä 1 h 15 min nauhalta tulevien jumputusbiisien taonnassa. Mutta. Toki Rihanna on tuote ja imastu ahnaasti monella tasolla amerikkalaiseen musateollisuuteen, mutta hyvin pian tajusin, että tuo tytteli pikkupöksyissään on myös aidosti lahjakas. Hän tietää, mitä tekee, hän osaa laulaa ja hän on rytmin käsittelijänä suorastaan suvereeni. Ja bonuksena: levyiltä sitä ei niin selvästi kuule, mutta tykkäsin kovasti siitä, että live-tilanteessa hänestä kuulee etnisen taustan. En tarkoita puheaksenttia, vaan jopa rujoa äänenkäyttöä (joka ennen ärsytti minua) erikoisine heleineen fraasien lopussa ja erityisesti rytmiikkaa, joka venyttelee ja uhmailee peruskomppia herkullisesti. Suurin osa Rihannan kuuntelijoista ei varmaan ajattele tietoisesti mitään tällaista, mutta luulen näiden piirteiden olevan itse asiassa se juttu, joka hänessä kiinnostaa, tekee hänestä erilaisen vaikka Madonnaan verrattuna (huh, miten huono laulaja!).

  Mitä siihen pitämisen myöntämisen vaikeuteen tulee… Olen ollut 10-vuotiaasta asti klassisisen musiikin porukoissa sekä tekijänä että kuuntelijana, ja 1500-1750-lukujen vokaalipolyfonia ja myös ihan uusi musiikki tuntuvat omimmilta laulajana. Klassisella puolella riittää nyrpistelyä kevyen musiikin suuntaan ja kovin moni ei edes vaivaudu ottamaan asioista selvää. No en tiedä, tarvitseeko kaikkien tuntea kaikkea/tykätä kaikesta, mutta minusta pitäisi pystyä ainakin myöntämään, että on olemassa erilaisia musiikkeja erilaisiin tarkoituksiin, erilaisiin tunteisiin, erilaisiin aivoituksiin ja vielä eri kulttuureissa (joka on vielä ihan oma juttunsa – en kuvittele ymmärtäväni vaikka tiibetiläisten munkkien sisäänpäin kääntynyttä pyhää laulua, indonesialaista gamelan-musiikkia tai intialaisen klassisen musiikin eri kausia, vaikka pystyn erittelemään niitä jollakin tasolla). Kaikelle on paikkansa eikä mitään yhtä voi nostaa tärkeämmäksi ja hienommaksi kuin toista.

  Tuli nyt ihan kauhean pitkä juttu – osui sopivaan saumaan ja ollaan tehty sama löytö! Pari korvamatovinkkiä: Raining Men ja Hate That I Love You. :)

 8. Herranterttu sanoo:

  Eikös niitä sanota korvamadoiksi, jotka soi korvissa halusi tai ei ?

 9. Violet sanoo:

  Tuija: sulla on hyvä ja mielenkiintoinen kommentti tässä. Se saa mut ajattelemaan mm. sitä että miten paljon lehdet ja muu media vaikuttaa siihen millaisen kuvan saamme jostakin artistista. Ja sitten siitä eteenpäin johdatellen: mitä helevatun merkitystä ihan lopulta on sillä kaikella, niillä mielikuvilla sun muulla jos musiikki miellyttää. Ei niin mitään.
  Niin sen nyt ajattelen.
  Ja osaisit sitä paitsi hienosti selvittää ihan mun puolestani sen miksi tykkään tuosta ko. biisistä. (en ollut tajunnut mutta nyt kun kerrot niin huomaan että joo, juuri nuo piirteet muhun vetoaa.)

  Herranterttu; joo, niin olen kuullut. Mutta mulla on nyt jumituskappale ja se on vapaaehtoinen valinta toisin kuin korvamato;-)

 10. NiinaK sanoo:

  Ymmärrän tuon Rihanna pontin hyvin. Itsellä on kyseiseen laulajaan vähän sellainen ”jotenkin liian halpaa” fiilis. En ymmärrä miksi hyvä äänistä ja valmiiksi myyvän näköistä nuorta nais laulajaa pitää myydä niin vahvasti seksillä ja halvalla tyylillä.

  Hyvä kappale ja totta melko jumiuttava, mutta toi video, hmm..huono.

 11. Violet sanoo:

  NiinaK: oon tässä miettinyt lisää tätä juttua ja huomaan että jos olisi vain musiikki, jos ei olisi tuommoisia huonoja videoita, jos ei olisi lehtiä ja niissä kuvia ja juttuja, jos ei olisi televisiota…jos olisi vain musiikki ilman muuta moskaa siinä ympÄrillä…niin eiks silloin olisi aika hyvä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s