Vapaapäivä

Eilinen oli vapaa sodan päättymisen kunniaksi. Kävin miehen kanssa elokuvissa klo 11.00 näytöksessä ja jo silloin oli paljon ihmisiä samoilla asioilla. Kun elokuva päättyi näytti siltä että koko kaupunki on lähtenyt leffaan. Ihanaa kun ihmiset eivät kotiin vällyn alle vapaapäivänä!

Lounas kotona, sitten pienempi poika kolmanneksi pyöräksi ja uudelleen ulos. Kävelimme aurinkoisilla kaduilla ja kun alkoi viiletä saimme viimeisen tyhjän pöydän A la mort subite -baarista joka on saman suvun omistuksessa jo neljännessä polvessa. Se aina täynnä eikä ihme sillä paikka on ihana. Puitteet ovat samat kuin vuonna 1928 – luojan kiitos pöytiä ei ole uusittu (toisinaan hiukan lakattu), penkkejä vaihdettu, seiniä ei ole modernisoitu…
Miehen kanssa maistoimme kahta eri olutta (yhteensä siis neljää!) ja poika joi jääteetä ja limua. Yhdessä jaoimme valtavan lautasen juustoa ja suolaisia makkaroita ja suolakurkkuja.
Vohveliauton kautta metrolle ja kotiin kello kuudeksi. Kiva reissu!

Mainokset

7 comments on “Vapaapäivä

 1. outi sanoo:

  Vapaapäivä sodan päättymisen kunniaksi? Kuulostaa hyvältä ja juhlalliselta. Täällä päin ei ensimmäisestä maailmansodasta puhua pukahdeta, siellä teillä päin se taitaa olla jopa enemmän esillä kuin toinen maailmansota – vai onko näin? Mukavaa viikonloppua sinne!

 2. Violet sanoo:

  Outi: kyllä, 11.11 on vapaapäivä täällä ja esim. Ranskassa, käsittääkseni monissa muissakin maissa, tosin ei (sattuneesta syystä) esim. Saksassa…
  En osaa sanoa onko enemmän esillä kuin toinen maailman sota mutta paljon on esillä ja se on minusta hyvä. Jos vaikka auttaisi jatkossa ettei samanlaisia tyhmyyksiä tapahtuisi.

 3. Ansku sanoo:

  Kuulostaa juuri siltä kuin vapaapäivän tulisi kuulostaakin. Nyt kyllä kiinnostaa; mikä on vohveliauto..? Meillä on täällä vain jäätelöauto, ja toisinaan muikkuauto. :)

 4. Suklaasydän sanoo:

  Täällä meillä päin juhlittiin eilen Sint Maartenia eli Martinpäivää. Lapsille herkkuja ja lahjoja. :) Suurimmassa osassa Belgiaa vastaava Sinterklaas on vasta 6.12, mutta jostain syystä osassa maata juhlistetaan jo aiemmin ja eri nimellä.

 5. Marjatta sanoo:

  Olipa mukava lukea vapaapäivästänne ja muistella omia Mort Subitessa käyntejä. Toinenkin paikka Grand Place -aukion kulmassa tuli mieleen. Nimeä en tarkkaan muista, mutta Espanjan kuninkaaseen se liittyy.
  Kiva viikonloppu jatkukoon!

 6. maijanmaja sanoo:

  Meillä oli myös juhlapäivä, kun mieheni sai vuoden ikää lisää tänä maagisena päivänä.. Sain kuin sainkin järkätyksi päivässä pienimuotoiset bileet, ihanat ihmiset tulivat lyhyellä varoitusajalla ja appivanhemmat jäivät yöksi eli päästiin vielä kaksistaan kaupungille syömään. Ja illallinen oli elämäni paras! Söin jokaisen murun lähes tippa linssissä, koska en halunnut ruuan loppuvan (vaikka täysin ravittu olinkin). Turhamaisen ihanaa. (Sitä paitsi en usko, että meille olisi makuaistia luotu jollei sitä olisi lupa käyttää nautiskeluun.)
  Mukavalta kuulosti teidänkin 111111.

 7. maria hyle sanoo:

  Hyvä mieli tuntui täällä asti♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s