Kauppa


Toisinaan näkee liikkeitä joiden olemassaoloa ei meinaa pystyä ottamaan todesta.

Uteliaisuus ajaa katsomaan lähempää ja pian huomaa painavansa nenää ruutuun. Sortimentti on ällistyttävä ja tuotteiden esillepano vielä enemmän.

Katsoja miettii kuka mahtaa pitää moista puotia. Tulee myös pohtineeksi käykö siellä joskus joku ja – jos pidemmälle mennään – kannaattaako liike todellakin.

Sitten joutuu ehkä korjaamaan omaa käsitystään siitä mitä se kannattavuus ylipäätään on ja kannaattaako sellaista paljon ajatellakaan.

Mainokset

11 comments on “Kauppa

 1. Satu sanoo:

  Ei niin kovin houkuttelevan näköinen, mutta mistäs tietää, mitä aarteita sieltä voisi löytyä…tuli mieleen meiltä täältä liike nimeltä Lukko ja helahoito, mutta se on vähän toisennäköinen. Nimi passaisi. Varmaan jonkun intohimo tuokin.

 2. Karusellissa sanoo:

  Kauppa kuin suoraan Kaurismäen leffasta. Varsinkin ensimmäinen kuva. Tuo on löytö. (Ja eivät kai nuo vain ole hehkulamppuja mitä näyteikkunaan on laitettu – jotenkin sopisi niin :) )

 3. meri sanoo:

  oudot kaupat, oudot asiat, oudot tavat. hienoja keräilykohteita, eivätkö olekin.

  yhdellä jos toisellakin meistä on omituisia tapoja: jokin asia pitää aina tehdä tietyllä tavalla. yksi järjestää levyt ja kirjat paitsi kotona myös kaupassa. toinen ei pysty nukahtamaan ilman korvatulppia, vaikka olisi yksin korvessa. monella on tapana järjestää astiat tiskikoneessa kokonaan uudestaan.

  myös symmetria tuottaa monelle mielihyvää ja sen puute näppylöitä. m.o.t.

  rituaalit ennen nukkumaanmenoa ovat tavallisia, ja ne liittyvät monesti lapsuuden pimeän- tai mörköpelkoon: kaappien pitää olla kiinni, ja kaikki peiton raot pitää tilkitä, jotta mörkö ei nappaa.

 4. minjo sanoo:

  Minä hain viime sunnuntai-iltana karkkia yhdestä ruokakaupasta, joka oli hiukan tuon tyylinen. Ajattelin itsekin, että voiko sellaisella bisneksellä oikeasti elää, mutta sitten huomasin, että asiakaskunta taitaa olla myyjälle tuttua. Eli voihan se olla, että noillakin kaupoilla kannattaa. Ne jotka ostaa ovat uskollista väkeä ja omistajan valikoima on ehkä muokkautunut juuri heidän tarpeisiinsa sopivaksi??? Itse tukehtuisin sellaisessa paikassa päivässä, joten minusta ei olisi sellaiseksi kauppiaaksi. No, ei taitaisi kauppiaaksi olla tosin oikein muutenkaan.

 5. aurinkojakuu sanoo:

  Hienoja nämä sinun tyhjät kaupat ja -asunnot postauksesi… pidän tunnelmasta, jonka onnistut välittämään. Kuuluvat jokaiseen kaupunkikuvaan… Mitä vuotavaan kattoon tulee, niin tiedän tunteen… meillä odotellaan myös yläkerran ikkunankarmien vuotokohdäan vuotoa… rahaa ei ole koko yläkerran katon avaamiseen, kun meidän mielestä virhe on ikkuna-asennuksen ja kyseinen firma ei ole vähääkään kiinnostunut tästä ongelmasta. Pattitilanne. Olen väsynyt taistelemaan aiheesta, vaikka pitäisi, asap. Suututtaa, kun oma koti ei toimi ja siitä seuraa myös eräänlainen tutvattomuuden tunne…

 6. Violet sanoo:

  Satu: Lukko ja helahoito on hieno nimi!

  Karuselllissa: samoja ajattelin. Hehkulamppuja hyvinkin. Ja miten hienosti esillä.

  meri: tykkää kyllä lähes kaikesta jonka kohdatessa huomaa ajattelevansa jotakin uutta. Ja omituiset tavat, heh, omasta mielestämmehän niitä on enimmäkseen muilla!

  minjo: ehkä juuri semmoinen puoti tämäkin että ”aina” ollut tuossa ja on jonkunlainen olohuoneen jatke. Ai kauppiaaksi? Juu, ei olisi minustakaan ikinä.

  aurinko ja kuu: kiva kuulla että tykkäät. Kattojuttu edistyy hiukan, olen tosi iloinen. Omistaja kävi työmiehen kanssa katsomassa ja juuri se työmies sai ukon vakuuttuneeksi että juttu on hoidetta ja vieläpä pikaisesti. Nyt pitää vaan odottaa että sateet lakkaa,ennen ei voi tehdä mitään.
  Hyvin kuvailet. Juuri toi että on olo ettei koti ”toimi”. Mulle tulee olo että se olisi jotenkin ”pilattu”.

 7. Linnea sanoo:

  Tuollaiset puodit ovat kuin aikamatkoja…
  Koskaan ei tiedä, minne päätyy ja mitä sielät lopulta löytää. :-)

 8. serenissima sanoo:

  tämä oli niin mainiota havainnointia ja pohdiskelua, että aloin nauraa ääneen :)
  mukavaa päivänjatkoa!

 9. Pirkko sanoo:

  Olen naimisissa semmoisen miehen kanssa, joka hihkuisi innostuksesta kun pääsisi tuonne. Ehkä hän ei ole ainoa eksemplaari jota tuo vetää puoleensa.

 10. vilijonkka sanoo:

  Tuohan on aivan kopio täkäläisistä romukaupoista, jotka ovat aivan minun lempipuoteja! Vaatekauppoihin ei täällä nimittäin kannata näissä mitoissa(44) mennä, ruokakauppoja inhoan muuten vain (mm. haisevat), mutta romukaupat, ah. Niissä on kiva käydä läpi hylly hyllyltä ”antiikkia”. Siksipä niitä kärpäslätkiäkin on kertynyt jo 200.

 11. Vaikuttaa minun kaupaltani. Tykkään kivijalan romukaupoista, ja niissä samat tavarat saa kolmasosahinnalla rautakaupan hinnoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s