La Bourboule

La Bourboule yllättää saapuu sinne oikeastaan mistä suunnasta hyvänsä. Ensin on aivan maaseutua, lampaita, hevosia ja sen sellaista, vihreitä niittyjä ja vuoret siinä vieressä. Sitten yhtäkkiä ollaan pikku kylässä jossa onkin kylpylöitä, suksivuokraamoita, kasino ja kaikenlaista. Kaikki on hiukan rempallaan muttei missään nimessä huonosti.
Olen käynyt La Bourboulessa neljästi. Joka kerta se tuntuu olevan aivan eri vaikka on tietysti sama. Joskus se on aurinkoinen ja hyvin kuuma, toisinaan kolea ja sumuinen kuten nyt kun saavuimme perille. Kaiken päällä oli kostea harso ja tuntui aivan mahdolliselta että olisikin mennyt jonkun aikatunnelin läpi muutama vuosikymmen taaksepäin.


Tässä kaupungissa on samanlainen tunnelma kuin niissä unissa joissa nähdään katuja ja kulmauksia joita ei oikeasti tunne mutta jotka tuntuvat valtavan tutuilta. Sieltä lähteminen tuntuu yhtä vaikealta kuin sateiseen maanantaiaamuun herääminen.

Mainokset

One comment on “La Bourboule

  1. Pariisin Margarita sanoo:

    Ihanan oloinen paikka! Minun täytyi ihan tarkistaa kartasta, missä päin Ranskaa La Bourboule on. Keski-Ranska onkin minulle aivan tuntematonta aluetta. Minulle tuli samanlainen kuin aikamatkalla olisi-tunne Contrèxevillen lähdevesikylässä. Kaikki uinui, hulppea kylpylä oli jo nähnyt loisteliaimmat päivänsä ja lähdevesi pulppusi suihkulähteestä, josta huiveihin ja beigeihin villatakkeihin kietoutuneet mummot kävivät täyttämässä vesipullonsa. Kyllä Ranskasta löytyy niin kiehtovia kyliä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s