Kaksi herkkuaKaksi herkullista juttua juuri nyt:

– Charles Baudelairen kirjoittama Pauvre Belgique, suomennoksena Kurja Belgia. Toimii parhaiten jos on omakohtaista kokemusta Belgiasta mutta muutenkin. Kirja koostuu Baudelairin muistiinpanoista ja kirjeistä siltä (lyhyeksi jääneeltä) ajalta jolloin hän asuin täällä. Hyvin teräviä ja enimmäkseen negatiivisia ja pisteliäitä huomioita tästä maasta ja kansasta. Pakko nyökytellä vähän väliä vaikka suurimmaksi osaksi oloni täällä onkin hyvä.

– Elämäni ensimmäiset itsetehdyt karjalanpiirakat! Ja pannaan vielä muutama huutomerkki!!!!!!
Uuden tekemisessä on parasta tämä: ensin ei ole mitään käsitystä asiasta. Ennen kuin huomaakaan havaitsee kehittäneensä rutiinin. Taas yksi näistä asioista joiden kohdalla voin todeta: toope kun en kokeillut aiemmin. Ei jää tähän! PS. Pastakone toden totta on äärimmäisen kätevä apulainen piirakoiden valmistuksessa.

Mainokset

10 comments on “Kaksi herkkua

 1. Helena Yrjölä sanoo:

  Hienoa että paistoit piirakat – ensimmäisesi. Elämässä aina kannatta heittäytyä uuteen, vaiikka sitten perinnepiirakoiden värkkäämiseen. Seikkailla voi omassa keittiössäänkin.

 2. Tanja sanoo:

  AAAH, että tuollaiset tuoreet itsetehdyt karjalanpiirakat ovat aivan mielettömän hyviä. Minä monesti nuorempana tein, mutta nyt on ollut monen vuoden tauko. Hyvä, että tartuit pulikkaan! Tai siis pastakoneeseen. Tai siis ehkä kumpaankin?

  Tuo Antti Nylén vaikuttaa jännittävältä hepulta.

 3. meri sanoo:

  pelkkää rumuutta, pahuutta ja turmiota siellä teillä. baudelairen mukaan belgiassa ja belgialaisissa ei ollut mitään hyvää. tai no, olihan siinä yksi: se opetti charlesia luopumaan kaikesta.

  tällaisia toisen maan haukkuja maailmankirjallisuudessa harvoin näkee. ei olisi hassumpaa, jos suomikin voisi vaikka postscriptumina saada baudelairelta ansionsa mukaan.

 4. minjo sanoo:

  Heippa taas pitkästä aikaa. Olen kyllä kaikki postaukset lukenut, mutta kommentoinnit on taas jääneet.. Täytynee etsiä tuo kirja jostakin! Vaikka on täällä paljon hyvääkin ja paikallisilla on omat hyvät piirteensä myös. :-)

  Suomalaisista puheen ollen, saksaksi löytyy analyysi suomalaisuudesta, kirja nimeltä Die spinnen die Finnen. Tampereen yliopistossa opettavan saksalaisen professorin kokemuksista suomalaisista ja suomalaiseksi muuttumisesta. Sua Kati varmaan se kiinnostaisi, kun sieltä suunnalta olet. Siinä kirjassa on tamperelaisuus hyvin esillä. :-) En tiedä onko kirjaa käännetty saksasta suomeksi tai millekkään muullekaan kielelle. Siinä on ironiaa myöskin, mutta enimmäkseen hyvässä hengessä tehtyjä teräviä huomioita hyvin kirjoitettuna tekstinä.

 5. Marjatta sanoo:

  Baudelairen kirja kuulostaa mielenkiintoiselta, kiitos vinkistä.

  Itsetehdyt karjalanpiirakat ovat maukkaita. Hyvä Sinä! Teen karjalanpiirakoita muutaman kerran vuodessa ja käytän silloin pastakonetta. Piirakoiden kuoritaikinaan käytän sekä ruis- että vehnäjauhoja. Kannattaa kokeilla.

  Pääsiäisenä tein pitkästä aikaa pashaa ja ensimmäistä kertaa kulitsaa ja ilman muuta koin onnistumisen iloa.

 6. Suklaasydän sanoo:

  Kiitos kirjavinkistä. Varmaan saisin tuosta itsekin irti jotain. :)

 7. thatlight sanoo:

  Oih, hyvännäköisiä nuo piirakat – saispa joskus itsekin aikaiseksi. Ensi jouluna?

 8. Rita sanoo:

  Kaksi suosikkiani, Baudelaire ja karjalanpiirakat :-)

  Tuo Kurja Belgia löytyy myös omasta hyllystäni, ja selailen sitä sateisina päivinä kun kaikki täällä ottaa päähän. Onneksi sitä ei tapahdu usein, eikä varsinkaan tähän vuodenaikaan.

  Karjalanpiirakat sen sijaan maistuu joka vuodenaikaan. Meillä on miehen kanssa piirakkatehdas muutaman kerran vuodessa, ja joka kerta ihmetellään miksei me tehdä niitä useammin.

 9. Violet sanoo:

  Helena: samaa mieltä joka sanasta.

  Tanja: pulikkaa ei ollut eikä tarvittu. Juomalasi ja pastakone riitti!

  meri: lukiessani mietin mahtoiko hän sittenkin olla tuossa hiukan pohjoisemmassa, Hollannissa. No heh, vitsi sikseen ja keskitytään siihen mistä hän ei kirjoittanut.

  minjo: lue ihmeessä. Minä ilokseni viihdyn täällä kyllä hienosti. Mulla on huonoja päiviä ja päähänottoa mutta kun pohdin syitä niin en voi väittää että hyvällä omatunnolla voisin sanoa että syy on Belgiassa tai belgialaisissa. SIis että täällä olisi jotakin sellaista erityistä mitä ei muualla olisi ja mikä pilaisi päivänä. olen kai oppinut vuosien myötä soutamaan ja hiukan huopaamaankin.

  Marjatta: panin taikinaan ehkä 20 prosenttiä vehnää. Sen enempää en suostu!

  Suklaasydän: kirja on hämmästyttävän moderni jotenkin. Hillitöntä sanailua.

  thatlight: tee kuule. Ennen joulua jo. Yllätyt siitä ettei se olekaan mikään vuori jolle on kiivettävä!

  Rita; tää oli sitten ihan two in one -postaus. Huomasin että kimpassa olisi helpompi tehdä. Tai ainakin hauskempaa. MIeskin teki kovasti mutta lähinnä syömisvaiheessa. Pienempi poika rypytti yhden piirakan ja poistui sitten voittajana paikalta.

 10. Pirkko sanoo:

  Tein kerran karjalanpiirakoita mutta niistä ei tullut kummoisiakaan. Joku tietävä sitten selitti, ettei tavallisen sähköuunin lämpö riitä niille. Kiinnostaisi tietää paistoitko omasi sähkö- vai kaasu-uunissa. Näyttävät hienoilta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s