Moni- ja sekavasanainen tervehdykseni


Kevät oikuttelee meille. Ehkä tässä pitäisi olla kärsivällinen tai jotakin mutta minä olen ollut vain kipeä. Olin neljä päivää sairaslomalla enkä ole oikein hyvä sellaisessa. Oli aikaa ajatella vaikka tautini nimi ei suinkaan ollutkaan ajattelun puute. Mutta oli siis aikaa olla, olla ja olla. Nyt kunnossa.

Tänään on esikoisemme ja Queen Elizabeth II:n syntymäpäivät. Juhlimme ensimmäistä. Ehkä kuningatar saa tahollaan puhaltaa kynttilöihin ja lahjoja joita aukaistessa sanoo ooh, aah vaikka tietää varsin hyvin mitä sieltä tulee. (Nyt takerrun edelliseen lauseeseeni. Siinä on jotakin kummallista. Se on tuo verbi ”saa” joka viittaa niin puhaltamiseen kuin lahjoihinkin. Jotakin kummallista tuosta lauseessa on enkä puhu sisällöstä. Epäilen nykyään kaikkea.)

En ole vähään aikaan kirjoittanut tänne juuri mitään niin nyt kerron vaikka että olen saanut valmiiksi neuletakin 100% rain -blogin Veeran ohjeilla, ehkä sen voisi kuvata kun siitä tuli tosi kiva. Omani on puuvilla-pellavasekoitetta. (Epäilen taas: ei noin voi kirjoittaa. En jaksa tarkistaa vaikka oikeinkirjoitusasiat ovat tavallaan elämän ja kuoleman asioita minulle. Ehkä alan parantua täydellisyystaudista kun en tarkista? Kohta annan kaiken mennä hurlumhei ja kirjoitan Suomenkielen oikein kirjoitus säännöt. (tuon kirjoittaminen teki muuten lähes fyysisesti kipeää.))

Viime lauantaina katsoin mukavan filmin Beginners. Se oli mukava siksi että siinä oli Ewan McGregor (ja Mélanie Laurent mutta hän on silti Ewanin seurassa sulkeissa) ja että hymyilin lähes koko elokuvan ajan. Se ei ole varmaan mikään hieno eikä älykäs elokuva mutta oikeastaan tavallaan onkin, ks. edellisen lauseen viimeinen osa.

Olen lainannut Merimieskirkon kirjastosta Kristina Carlsonin Maan ääreen -kirjan. Tekisi mieli lyödä päätä seinään koska a) se on niin valtavan loistava b) en ole itse kirjoittanut yhtäkään niin hyvää lausetta kuin siellä on toinen toisensa perässä. Tämä tarkoittaa siis että suosittelen kirjaa.

Minulla on mission. Se on niinkuin tehtävä. Pitää etsiä teinin kakkuun 13 kynttilää. Ei meidän taloudessa ole noin montaa. Ei meillä muutenkaan oikein kukaan tajua että meillä on ihan oikeasti nyt noin iso poika kotona.

Mainokset

18 comments on “Moni- ja sekavasanainen tervehdykseni

 1. Nimetön sanoo:

  ONNEA, ILOA JA TERVEYTTÄ KOLMENTOISTA KYNTTILÄN 0L0FILLE !

  Toivovat Mummu ja Vaari

 2. Violet sanoo:

  Vastaan puolestaan että kiitos ja illalla juhlitaan ja puhalletaan ja kilistetään!
  Ja sitten kerron taas siitä päivästä kun O syntyi koska tykkää kuulla uudelleen ja uudelleen sen….että mistä tiesin koska pitää mennä sairaalaan jne.

 3. Liivia sanoo:

  Ai O on myös kevään lapsia. Onnea minunkin puolestani! Kolmetoistavuotiaat pojat ovat täyttäneet minun kevääni, suorastaan pamauttaneet sen pullolleen niin etten muuta ole ehtinyt/kyennyt. Mutta nämä pojat ovat varmasti tapoineen valovuosien päästä sinun pojastasi ja hyvä niin.

 4. irwikissi sanoo:

  Oi Ewan! ♥ Ja leffa meni katselulistalle heti, hyvä kun muistutit! :)

 5. Nimetön sanoo:

  Onnea!

  Laita kuva villatakista. Tykkään kovin (voiko näinkään sanoa, kuulostaa turkulaiselta!) näistä malleista, mutta epäilen, etten osaa kutoa englanniksi.

 6. Merja sanoo:

  Suomenkielen oikein kirjoitus säännöt.. hahaa.. terveisiä toiselta oikeinkirjoitusfriikiltä. Inhoan yhdys sana virheitä! sic

  Ja onnea kovasti esikoiselle!

 7. Nimetön sanoo:

  Nii, se on se puhaltaa se verbi.

 8. maria sanoo:

  Voi kun tykkään täsätä kaikesta !Onnea 13v pojat ovat aarteita.Juu ja kuvia kiitos kaikki ovat hyvä.

 9. maria sanoo:

  siis mä teen yhdyssana virheitä ja sanavirheitä=lukihäiriö kun on..

 10. Riikka sanoo:

  En tiedä tajusinko tota juttua että mikä sua tossa lauseessa hämää, mutta jos tarkoitit että olisko siinä joku kielioppivirhe jota et itse huomaa niin enemmänkin sanotaan että ”puhalletaan kynttilät” kuin että ”puhalletaan kynttilöihin”. Mutta tavallaanhan toi on makuasiakin miten haluaa asiat ilmaista, eli en halua olla besserwisser missään tapauksessa. Omille teksteilleen on usein sokea, itse huomaan omissa kirjoituksissani virheet vasta kun luen ne myöhemmin uudelleen, ja sitten blogissa vaikka on pakko mennä ja korjata ne.

  Meilläkin on juhlittu esikoisen synttäreitä, onneksi vasta 6-vuotis.

  Mulla on tuo Maan ääreen hyllyssä, taidanpa tarttua siihen seuraavaksi kun niin kehuit:)

 11. maijanmaja sanoo:

  Olipa todella hyvä postaus, kuljet hyvinkin Carlsonin ym. jalanjäljissä! Kiitos elokuva/kirjavinkistä, onnittelut isolle pojalle ja kuva neuletakista kiitos.

 12. Violet sanoo:

  Liivia: joo, meillä on kevään poika ja syksyn, alkutalven poika. Meidän kolmetoistavuotias on tuommoinen oman tiensä kulkija jolla on yksi suuri kiinnostuksen kohde ja yksi hyvä ystävä. Olen onnellinen että korottaa äänensä välillä ja räyhääkin – kasvaminen on varmaan hankalaa kun kaikki muuttuu. Olen iloinen että meillä on hyvin avoimet välit ja että suloisista pikkukissoistakin voi vielä jutella ihan hyvin:)

  irwikissa: kyllä se on ihan suositeltava leffa tosiaan. On siinä paikoitellen jo nähdyn tunne mutta siitä huomimatta se on oikein sympaattinen.

  Nimetön: joo, laitan jossakin vaiheessa. Rohkaisen kokeilemaan englanniksi kutomista. Ensimmäisellä kerralla huomasin että kun vaan ennen työn aloittamista selvittää itselleen kaikki termit (ja siihen löytyy hyvin apua netistä) niin kyllä se siitä. Loppujen lopuksi aika pienellä neulesanastolla siinä mennään kuitenkin. Veeran uusin ohje on muuten myös suomeksi, huomasin. Oikein kaunis neuletakki sekin.

  Merja: muistan että on tullut esiin tuo. Ei sille oikein voi mitään. Joku joskus sanoi mulle että miksi annat tuollaisten juttujen häiritä….mutta kun ei se ole ihan valinnan asia!KUn kiusaa niin kiusaa.

  maria: sinä ”saat anteeksi” virheesi:) Totta kai tärkeintä on se mitä kirjoittaa ja sinulla on aina niin mukavaa sanottavaa ja hyviä pohdintoja. En millään muotoa halua moittia tai pilkata muiden kirjoittamista, mutta omastani yritän pitää huolta. 13-vuotias on aika jännä pakkaus. Tuntuu välillä 16-vuotiaalta ja sitten taas 10-vuotiaalta…

  Riikka: en meinannut tuota vaan ihan tahallani pistin puhaltaa kynttilöihin – ihan jo siksi kun minä puhallan niin ei niistä yleensä sammu kuin pari ekaa! Mutta mulla onkin seuraavaksi 45!
  TArkoitin sitä että jotenkin hassulta kuulosti se että käytän yhtä ainutta verbiä ”saa” viittaamaan puhaltamiseen ja sitten lahjoihin…että saa lahjoja. Mietin olisiko pitänyt olla toistamiseen se ”saa” lahjojen edellä.
  Mutta hällä välit, ei ole kuoleman asia tämä vaikka välillä takerrun pohtimaan.
  Se kirja tuntuu olevan ihan jalokivi.

  maijanmaja: kiitos sinulle! Kuva mahd. pian, onnittelut vastaanotettu ja ilolla jaan vinkkejä itseäni koskettaneista kirjoista, leffoista sun muista.

 13. Suvi sanoo:

  Äikän opena on ihanaa havaita, että jollakin on noin hyvä kielikorva! (vaikka on vielä asunut monta vuotta ulkomailla – ymmärrätkö edes itse, että on aika harvinaista, että kieli säilyy noin kuin sinulla?)

  Ihmetyksesi liittyy rinnastamista koskevaan sääntöön: ”Rinnasteisten lauseenosien tulee olla symmetrisiä: sivulauseet voidaan rinnastaa keskenään, lauseenvastikkeet keskenään ja nominit keskenään, mutta ei esim. lauseenvastiketta sivulauseen tai nominin kanssa.” ’

  Sinä olet rinnastanut verbin (puhaltaa) ja nominin (lahjoja). Asiatekstissä se ei ole oikein, vaikka sitä kyllä voi käyttää pakinoissa tuomaan huumoria tai vaikka laulunsanoissa (just jossain iskelmässä noteerasin tällaisen tietoisesti tehdyn aika näppärän rinnastuksen – mutten kyllä mitenkään muista, millainen se oli, vaan ainoastaan sen, että se oli kohtalaisen osuva oivallus.)

  Niissä töissä, joita minä korjailen, useimmiten rinnastetaan väärin sivulauseita ja nomineita tai sivulauseita ja lauseenvastikkeita. (Eikä kyllä yhtään tietoisesti :-)

 14. Violet sanoo:

  Suvi; suomen kieli on intohimoni, oma rakas mussukkani. Se on suuri osa minua, identiteettini pala ja helppo pitää maailmalla mukana. Olen kyllä hyvinkin tietoinen siitä että voi käydä heikosti ellei rakkaastaan pidä huolta. En tee sitä velvollisuudentunnosta vaan ilolla. Luen, kirjoitan, kikkailen kielellä ja sen sellaista.
  Juuri tuota aavistelin minkä hienosti selvitit!
  Tietoiset väärinrinnastukset ja muu sellainen…nautin suunnattomasti kun joku taitavasti rikkoo sääntöjä luodakseen uutta ja mielenkiintoista, hauskaakin. Ensin pitää vaan tietää mitä rikkoo, muuten menee metsikköön:)

 15. Suvi sanoo:

  Nykyisin muistan hitaasti – eli nousi se mieleen: kyse oli Samuli Edelmanin ja Jipun kappaleesta, jossa lauletaan:
  ”Muiden kanssa
  en halua
  mä sopia
  en yhteen enkä riitoja”

 16. Tanja sanoo:

  Tämä postaus toi kovasti iloa flunssapetiini! Ensiksikin ajatus juhlista ja kilistelystä, sellainen saa minut aina hymyilemään. Ja tuo iso freesiakimppu! Mutta sitten paras: Ewan McGregor ja koira!!! Haluan ensi tilassa nähdä tämän elokuvan, joka on mennyt minulta aivan ohi.

 17. Maare sanoo:

  Hauskaa luettavaa tämä ja onnea sinnekin kolmetoistavuotiaalle ja paranemista toipilaalle!
  Minä käytän samoja kakkukynttilöitä vuodesta toiseen. Kun kaksi kertaa vuodessa palavat sen ajan mikä kuluu keittiöstä olohuoneeseen varovasti kakun kanssa kävellessä, riittävät varmasti niin kauan kuin kynttilöitä kakuissa tarvitaan. Paitsi että itselle täytyy ehkä ensikesäksi ostaa maxipakkaus. JOs joka viides vuosi juhlisi kakuin ja kynttilöin :)

 18. Violet sanoo:

  Suvi: hei, kivasti sanoitettu tuo. Kiitos.

  Tanja: flunssapedistä toiseen! Oma flunssani ohi jo, toivon että sinun pian.
  Freesiat tuoksuvat niin ihanasti, nuuhkin koko ajan. Katsohan se filmi, se tekee sinulle hyvää.

  Maare: meillä on varmaan vähän hitaat puhaltajat (vai poltammeko kynttilöitämme molemmista päistä?;)) kun kuluvat niin nopsaan.
  Jes jes, maksipakkaus mullekin tänä vuonna!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s