Laivanrakentajien sukua

Miljardöörit maapallon toisella puolen miettivät millainen uudesta Titanicista tulisi kun meillä on täällä jo tarkat piirustukset valmiina.
Potkuri edustaa täysin uutta teknologiaa. Vaikka se ulkoisesti vaikuttaa täysin vanhanaikaiselta, mutta todellisuudessa se on laserpotkuri joka työntää laivaa ennen näkemättömällä voimalla eteenpäin. Laivan kokkaan on sijoitettu jäävuorivaroitin turvallisen matkanteon varmistamiseksi.
Ikkunat ovat suuremmat kuin ensimmäisessä Titanicissa joten jokaisesta hytistä voi seurata maiseman vaihtumista koko matkan ajan.
Hyttejä on kahta eri kokoa; suuria ja valtavia. Valtavat hytit ovat sellaisille kaksinmatkustaville jotka eivät niin välitä keekoilla kannella.
*
Pienempämme on selvästi laivanrakentajien sukua. Pienenä tyttönä pidin puukosta ja puupaloista enemmän kuin nukeista, eikä mielikuvitukseni seisahtunut koskaan. Kun se vaati hankalasti toteutettavia yksityiskohtia tuli Ute -setä aina apuun.

Pieni puulaiva jossa on kankainen purje. Sellaisen pitäisi kuulua jokaiseen lapsuuteen.

Mainokset

6 comments on “Laivanrakentajien sukua

 1. Marjatta sanoo:

  Laivanrakentajien sukua ja tuleva laivanrakennusinsinööri. Selkeät suunnitelmat pienimmälläsi!
  Samaa mieltä tuosta pienestä puulaivasta. Meillä oli lapsena kaarnalaivoja, joita uitettiin purossa. Kotiin saatettiin palata kengät ja vaatteet märkinä.

 2. Violet sanoo:

  Marjatta: Se uittajan vettyminen kyllä kuuluu tiiviisti laivahommiin!

 3. Kiitos tästä. Kirjoituksesi myötä saatan tuntea tuulen hiuksissani ja lokkien kirkunan korvissani. Ei ole toista yhtä rauhoittavaa ja mieltä tyynnyttävää luonnonihmettä kuin meri. Jos jotakin jään nykyisestä kotikaupungistani kaipaamaan opintojen jälkeen, se on meri jos jokin. Teoriasta ja kirjatiedosta sekaiseksi mennyt pää organisoituu ihmeellisellä tavalla pelkän merenrantakävelyn avulla. Voin vaan kuvitella millainen vaikutus olisi pienellä purjeveneilykierroksella! =) Hieno suunnitelma teillä; hihkaisehan kun paatti on valmis niin kutsun itseni kylään!

  Aurinkoa aurinkoa ja iloa ja valoa sinne teille itse kullekin!

 4. Pirkko sanoo:

  Tämä nosti pintaan muistoja. Meidän pojistamme toiseksi vanhin koki viisivuotiaana laivaherätyksen nähtyään ensimmäisen kerran Siljalinen ruotsinlautan. Herätystä seurasi pitkä ja intensiivinen hereilläolo kaikkea Siljalinea koskevaa kohtaan. Lapsi piirsi siljoja kuukausitolkulla ja siljat senkun jalostuivat.
  Tässä ei varmaan löydy laivageeniä, ja minäkin rakastin lapsena hartaasti vain nukkeja.

 5. kirjailijatar sanoo:

  Kerrothan, kun laiva on valmis. Haluan varata hytin, suuri käy hyvin, sillä tykkään keekoilla kannella.

 6. ETH sanoo:

  Tästä ilahduin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s