Matkaan


Meidän 13 -vuotiaamme lähti aamulla puoli kuusi Lontooseen. Minun poikani on jo niin iso että menee paikkoihin joissa edes äitinsä ei ole (vielä) käynyt. Olen niin iloinen. Hänkin on, erityisesti kun kuuli että perheellä jossa tulee asumaan on 3 koiraa, 4 kissaa ja kanarianlintu.

Yksi päivä kadulla katselin äitiä pienen poikansa kanssa. Poika keskittyi hyppäämään tasajalkaa kadunreunalta jalkakäytälle ja suojatien yli päästyään toisinpäin. Hänellä oli kujeileva ilme jollaisen muistan molempien omienikin kasvoilla olleen säännöllisesti siinä iässä. Joskus vieläkin, mutta ei enää samalla tavalla.

Tänä aamuna kun halasin reissuunlähtijää huomasin taas että hitto vie, hän on jo tosi iso. Kengät jalassa tuntui ihan aikamieheltä. Uudet lenkkaritkin mahtuvat isälleen. Halasimme oikein kovasti ja olin iloinen kun huomasin ettei se ollut hänelle vain välttämätön paha.

Mainokset

5 comments on “Matkaan

 1. himalainen sanoo:

  … mutta ei enää samalla tavalla. Se on totta, on niin paljon upeaa, kun voi elää yhdessä kasvavien poikien kanssa, nähdä maailmaa heidän silmin, tämäkin vaihe on niin upea, mutta totta, se on aivan erilaista kuin aiemmin, vähän haikeaakin välillä, mutta sitten taas niin paljon iloista.

  Seuraavan kerran te voitte ehkä mennä Lontooseen yhdessä, hän opastaa sinua :)

 2. Violet sanoo:

  himalainen: joskus välähdyksenomaisesti tulee mieleen kun pojat oli pieniä ja tulee jonkunlainen haikeus..liittyy ajan kulumiseen ja kai itsekkäästi omien vuosien karttumiseen, mutta noin voittopuolisesti olen sitä mieltä että jokainen kausi on parasta aikaa juuri sillä hetkellä. Että olen kyllä iloinen noiden kasvusta ja taitojen karttumisesta ja siitä että saan tutustua heihin koko ajan vähän uudesta kantista.

 3. Pandice sanoo:

  Meilläkin esikoinen lähti tänään leirikouluun kolmeksi päiväksi. Oli niin iloinen ja innoissaan etten raaskinut muistutella ikävöiväni :)

 4. vilijonkka sanoo:

  Niin ne kasvaa… ja hyvä niin. Kauniisti taas kerran kirjoitit, herätit ajatukseni.

 5. Violet sanoo:

  Pandice: ei kaikkea kannata sanoa:)

  Vilijonkka; kiitos sulle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s