Here I go again….osa I

Tässä sitä taas mennään suurin luuloin, en vaan tarkalleen tiedä minne!

Olin eilen kangaskaupassa toisen asialla mutta tulin ostaneeksi itselleni kolme kangasta. Ratikassa paluumatkalla totesin ostaneeni Väriä ja Haastetta ilman mitään käsitystä siitä miten materiaali muutetaan vaatteeksi.

Kotiin päästyäni ostin Etsy:stä tästä liikkeestä kivan kaavan. Printtasin sen äsken aamun hämärässä ja leikkasin ylimääräiset reunta pois.(On ihanaa olla jalkeilla sunnuntaiaamuna kun muut nukkuvat. Ulkona sade ropisee rohkaisevasti kannustaen minua projektissani.) Kohta teippaan kaavan osat yhteen kuten ohjeessa sanotaan ja leikkaan oikean kokoisen kaavapaperin. Sitten pitäisi valita rohkeasti kangas. Mietin pitäisikö valita se josta mieluiten mekkoni haluaisin vai varmuuden vuoksi halvin ja epämieluisin kangas…sillä enhän minä tiedä alkuunkaan miten tässä käy.

Kun olen saanut valittua kankaan pitää uskaltaa leikata se. (Mietin miten se käytännössä tulemaan mahdolllista kun meillä on vain tämä yksi suuri pöytä jonka päällä olen tänään luvannut leipoa korvapuusteja ja jonka ääressä tehdään myös kahden lapsen läksyt ja syödään ruuat ja, ja, ja.)

Käytännön seikkoihin liittyvästä epäröinnistä huolimatta minusta huokuu nyt juuri valtavaa itseluottamusta ja sisu-perkele -asennetta. Se hiukan pelottaa minua itseänikin sillä ainakaan itsevarmuudelle ei tällä aluella ole mitään järjellistä syytä. Toisaalta olen kyllä ennenkin lähtenyt soitellen sotaan ja tullut voittajana maaliin – tai ainakin ehjänä.

Osa kaksi seuraa kunhan sen aika on. Tämä voisi olla sellainen rohkaistus -sarja kaikille aloitteleville ompelijattarille joihin erittäin vahvasti lukeudun itsekin.

Mainokset

8 comments on “Here I go again….osa I

 1. sari sanoo:

  Sanoisin, että leikkaa lattialla. Itse en osaa muualla leikatakaan.

 2. Merja sanoo:

  Minä leikkaan lattialla myös, aina! Lykkyä tykö, hyvin se menee…

 3. Katriina sanoo:

  Siitä vaan!

  Ihana postaus:)

 4. Anu sanoo:

  Kah, ollaan samoissa puuhissa. Minäkin leikkaan aina lattialla.

 5. Suklaasydän sanoo:

  Minulla on hieman samanlainen projekti käynnissä. Kolmea eri kangasta tilasin nettikaupasta, ei ole edes ompelukonetta, kaavat kyllä löytyy, taitoa ei ole yhtään. Äitini avustuksella meinasin yrittää saada jotain aikaan ensi kuussa Suomen lomalla. Harmi vaan ettei äitini ole sen kummoisempi ompelutaidoiltaan. Kankaan leikkaamista jännitän minäkin…

 6. Lattialla leikkaan minäkin. Itselle olisi niin ihana tehdä, jos uskaltaisi ja taitaisi. Minusta olisi ihaninta pukeutua itse keksittyihin vaatteisiin, jos vain eräänä päivänä oppisin niitä toteuttamaan. Onnea matkaan ja kaunista mekkoa!

 7. minjo sanoo:

  Tää on hyvä rohkaisu. Pari viikkoa olen miettinyt itsekin, että voisi kokeilla joskus jotakin tehdä omaankin käyttöön. Tykkäisin jos olis sellanen mallinukke jonka voisi säätää eri kohdista oman mittaiseksi. Lattialla leikkaan minäkin. Se halpakangasidea on varmasti ihan hyvä, mutta kyllä kalliimmastakin onnistuu kun tekee hitaasti ja ajattelee jokaisen vaiheen ennen kuin toimii. Hyvâ kun uskaltauduit, niistä voi tulla vaikka miten hienoja!

 8. ETH sanoo:

  Yritys postata kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s