Lontoo V
Kolme päivää on sittenkin aika pitkä aika kun sen oikein käyttää. Kävelee paljon, istahtaa toisinaan syömäänjuomaanmuutenvaan, loikkaa sitten metroon, ehkä bussin yläkertaan turistipaikalle. Illalla nukahtaa hotellissa paikallisen tv-kanavan ohjelmaan pää täynnä asioita jotka yön aikana menevät oikeisiin lokeroihin. Onhan tässä sulattelemista pitkäksi aikaa. Kuvat auttavat muistamaan ja matkaoppaiden taitellut sivut, vihkojen kummalliset merkinnät.

Mainokset

3 comments on “Lontoo V

 1. Martta sanoo:

  Olet oikeassa, kolme päivää voi olla tosi pitkä aika. Aika venyy. Sait mulle kaupunkiloma-hingun näillä Lontouksilla.

 2. Tuija sanoo:

  Me teimme about samanpituisen matkan ja yllättävän moneen se aika tosiaan venyi. Mutta kun nyt näen tuon ruokakuvasi, tajusin, että unohdin syödä fish n’ chipsiä. Voi pahus! Olisin myös halunnut käydä perusteellisemmin Pohjois-Lontoossa ja Itä-Lontoossa. Lähtöpäivänä saimme yhdeltä Lontoossa asuvalta tutulta ja vielä taksikuskiltakin vinkkejä kivalta kuulostavista lontoolaisten omista paikoista, mutta jäivät sitten hamaan tulevaisuuteen.

  Kirjoitit aikaisemmin vanhan ja uuden sopuisasta rinnakkaiselosta. Kun asuimme 90-luvulla UK:ssa, koin samoja tuntemuksia sekä hyvässä että pahassa. On hienoa, että vanhoja rakennuksia ja vanhoja tapojakin vaalitaan, ja silti eletään tätä päivää, mutta joskus otti pattiin pinttynyt näin on tehty aina, näin tehdään nytkin -asenne. Ja sisäpiireihin kuuluvia suosiva luokkayhteiskunta porskutti vahvana ja taitaa porskuttaa yhäkin. Asuimme Cambridgessa ja siellä oli sitten vielä se kunnianarvoisa yliopisto, joka toi tähän lisäväriä. Asuimme yhdessä collegessa ja olimme sitten tavallaan sisäpiirissä, mutta suomalaisesta ”tasa-arvoisesta” ihmisestä monet asiat tuntuivat erikoisilta. Edes kuoroon ei voinut mennä tuosta vain pyrkimään, vaan oven avaajaksi tarvittiin sisäpiiriin kuuluva suosittelija.

 3. Violet sanoo:

  Martta: Joo ja ainakin jos on seuraa joka jaksaa samaan tapaan kuin itse/jolla on samat mielenkiinnonkohteet niin saa paljon aikaan.

  Tuija: minäkään en syönyt fish n’ shipsejä kun olen kalalle allerginen..pahus sen takia!
  Me oltiin viimeinen päivä melkein kokonaan itäpuolella. Se olikin aika vänkää ja erilaista.
  Ymmärrän tuon kun sanot että otti pattiin. Tuommoista varmaan on. Nuo kaikki suosittelijat sun muut jutut tuovat mieleeni muuten senkin että eikös englantilaisest rakasta kovasti kaikkia seuroja ja yhdistyksiä joihin sitten pääsee jäseneksi – jos pääsee…mutta että ne ovat kai monissa yhteyksissä aika yleisiä (?).

  Muistan puhuneeni yhden ihmisen kanssa aiheesta englantilainen kohteliausuus. Sanoin että minusta tuntuu oikein kivalta kun kaikki ovat niin ’terribly sorry’ koko ajan kaikesta, toisinaan jo ennen kuin mitään on edes tapahtunut. Tämä toinen sanoi ettei voi sietää sellaista ’pokkurointia’ ja ettei se ’mitään tarkoita’. Pidän kantani: minusta Lontoossa tuntui erityisen mukavalta se että jos joku sattui tönäisemään hiukankin niin pyydettiin anteeksi ja ne kaikki muuta tuhannet mahdolliset tavat huomioida toiset ihmiset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s