Hurmaava ja täydellinen


Myönnän etten olisi saanut epäillä. Tokihan kannattaa kokeilla.

Kyselin säännöllisin väliajoin pääpuutarhurilta milloin hänen mielestään mullan alla olisi valmista. Joko? Joko? Mistä sen sitten tietää koska?

Ensimmäinen itsekasvattamamme valkosipuli on niin hurmaava ja täydellinen että kohta pitää pyyhkiä silmäkulmaa.

Mainokset

6 comments on “Hurmaava ja täydellinen

 1. Kati sanoo:

  Minä olen miettinyt samaa ja antanut valkosipulien uinua maassa pitkälle syksyyn. Jos tänä vuonna vaikka saisin jo oman maan valkosipuleita.

  Onnittelut teille hellän kasvatuksen hedelmistä. ;)

 2. Lempi Sveitsistä sanoo:

  Nätti on! Tulin justiin Suomesta lomailemasta ja siellä sai ihailla söpöjä kanttarelleja. Niitä tuntui olevan tännä vuonna joka niemessä ja notkelmassa. Pienet makeat oman maan perunat (mulla ei ole maita eikä mantuja, mutta onneksi ystävillä on ja viitsivät kaikkea hellästi kasvatella) ja kanttarellikastike, oih ja voih…

  Mun parvekkeella kasvaa kirsikkatomaatti ja basilikapöheikkö. Kovin montaa tomaattia en vaan itse ole ehtinyt maistella. Kypsät menevät yleensä aamuvirkkujen lapsieni suihin. Basilikasta piisaa sitten mullekin asti.

 3. Kirsi sanoo:

  Tiedän tunteen. Koen samanlaisia hetkiä oman kesäkurpitsani kanssa, joka ei kylläkään kuvauksellisuudessaan vedä vertoja valkosipulillesi. Raaskiiko tuota edes syödä?

 4. Kyllä se on vain pakko itsekin ensi vuonna. Olen ymmärtänyt, että jos avomaalla Suomessa kasvattaa, pitää todella pitää kauan maassa. Kasvihuoneoloissa tietenkin puolet nopeampaa. Oi valkosipuli!! IHANA.

 5. Violet sanoo:

  Kati: mies tuuppasi sipulin kynnen maahan joskus toukokuussa. Olisi sattanut olla hyvä antaa hiukan vielä kasvaa mutta on se noinkin valmis.

  LEmpi: kanttarelleja! En ole kovin sienten ystävä mutta ymmärrän innostuksesi. Aamuvirkut saa enemmän, taas tuli todistettua.

  Kirsi: ei raaski ehkä. Kerään vielä rohkeutta.

  Saariston kasvatti: meillä tuli oli maassa toukokuun alusta. Ei siis missään vaiheessa missään suojan alla. En osaa sanoa onko aika lyhyt vai pitkä kun en tiedä mitä siihen yleensä menee. Mutta ensi vuonna paljon enemmän maahan!

 6. Uusi Aamu sanoo:

  Vau! Pitääkin kokeilla! Onkohan Tokion kesä liian kuuma, painellaan siis +34 asteessa tänäänkin, laittaa kynsi maahan jo tänään? Epätoivoisesti koitan saada pientä salaattia parvekkeella kasvamaan ja toivon, ettei paahde vie sitäkin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s