AntwerpenLähdin eilisaamuna klo 9.18 junalla Antwerpeniin. 40 minuuttia myöhemmin köyhempänä olin siellä. Sitten piti vaan keksiä että mitäs nyt.

Antwerpen on ällistyttä kaupunki mitä tulee kauppojen määrään. Siis ällistyttävä, kun se ei kuitenkaan niin kauhean suuri kaupunki ole. Mutta hyvä ihme, en oikein keksi liikettä mitä siellä ei olisi, paitsi Tampereen Stockmannia siellä ei tietysti ole eikä sen puoleen Helsinginkään. Mutta ei se mitään.

Kävelin viitisen tuntia, ostin syksyksi ja talveksi takin ja mekon, söin arveluttavan piiraan herkullisen juoman kera, totesin taas että Antwerpen on aika kiva, aika hassu ja aika vastakohtainen. Ainakin sen perusteella mitä minä sitä tunnen, eikä se tietysti ole kovin paljon.

Mutta niin lähellä, niin erilainen. Kiitos Antwerpen kun olet! Vain 13.80 € meno-paluu junalla joten ei haittaisi vaikka olisit hiukan tyhmempikin.

Mainokset

11 comments on “Antwerpen

 1. Allu sanoo:

  Minä luulin ennen, että Antwerpen on rähjäinen satamakaupunki, mutta se on tosiaan kaikkea muuta, tosi kiva paikka.

 2. Mirva sanoo:

  Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut täältä sinulle! Toivottavasti juhlapäiväsi jatkui yhtä ihanana kuin alkoi. Toisinaan tekee oikein hyvää huomata, kuinka parasta on olla juuri sitä mitä on.

  Antwerpen kuulostaa hirveän kivalta. Olen pitkään halunnut käydä siellä, nyt vielä enemmän. Melko luksusta saada tuolla tavalla matkustaa päiväksi muihin maailmoihin ja maksaa siitä alle 14 euroa, onnentyttö sinä.

 3. Kati sanoo:

  Minulle tulee aina Antwerpenista ensimmäisenä assosiaationa Antwerpenin työläisolympialaiset. Kaupunki on siis ajatuksissani mustavalkoisen kuvan hiilimurskapäällysteinen urheilukenttä. Urheilutausta tuo kyllä muitakin hupsuja mielleyhtymiä… Mutta hauska nähdä, että Antwerpenissä näyttää olevan ihan väritkin nykyään käytössä. ;)

 4. Violet sanoo:

  Allu: joo siis sehän on se yleisin käsitys Antwerpenistä eikä sekään väärä ole, on se sitäkin. Ja sitten tietty se timanttibisnes ja siihen liittyvät jutut. (Ajatelkaa että 70 prosenttia maailmanmarkkinoilla olevista timanteista kulkevat A:n kautta!)
  Mutta aivan mahtaja ostoskaupunki se on, ja tuntuu olevan kulttuuriakin vaikka mitä.

  Mirva: kiitos Mirva onnitteluista. Kyllä se on kiva kaupunki, ei mulle mikään onnen huipentuma mutta kiva. Se on hyvä sana. Otin vaan nämä muutamat hassut kuvat sieltä kun en ollut sillä mielellä matkassa ollenkaan, mutta kaikkea mukavaa ja kaunista siellä kyllä on. JOs sinulla vaan on mahdollisuus joskus niin sellainen reissuhan olisi kiva jossa näkisi samalla vaikka just Brysselin, Antwerpenin ja vaikka Amsterdamin. Tämä sama juna millä menin jatkaa nimittäin sinne…

 5. Satu sanoo:

  Kuulostaa mainiolta, helpolta ja kivalta. Tykkään tuosta ulkoterassista. Ja onnea sinulle, lämpimästi!

 6. Merja sanoo:

  Mää olen jo jonkin aikaa halunnut Antwerpeniin. Mies siellä jo kävi työmatkalla. Jos joskus vaikka pääsisin, niin tulisitko moikkaamaan junalla?

 7. Kirsi sanoo:

  Jonkin aikaa sitten jossakin lehdessä oli kaupunkiesittelyssä Antwerpen ja siinä kaupunkia kuvailtiin paljolti samoin kuin sinäkin nyt. Kiinnostuin silloin ja nyt kiinnostuin lisää. Joskus on poikettava. Onnekas sinä, kun tuollaisin uusia ulottuvuuksia on lyhyen junamatkan päässä.

 8. Meksikon Margarita sanoo:

  Olipa kiva nähdä ja lukea toisenlaisesta Antwerpenista. Minun ja perheeni mielissä se oli kuuden kesän verran yhtä kuin Euroopan tukkoisin kehätie, jonne aina jämähdimme kesälomamatkalla Suomeen. Nyt täältä uudesta maailmasta katsottuna kaikki Euroopan kaupungit vaikuttavat ihmisen kokoisilta.

 9. Joo, se on kuin menisi ulkomaille ihan. Liikettä, ravintolaa ja kaikenmoista kulkijaa – jokaiselle jotakin, shoppailupaikoista parhaita Belgiassa. Ihanaa syksyn jatkoa sinne!

 10. Violet sanoo:

  Satu: kiitos Satu ja joo, minäkin tykkäsin terassista.

  MErja; tottahan toki. Jos se vaan on ei-työpäivä ja tiedän tarpeeksi ajoissa niin tavataan.

  Kirsi: olen onnekas, ihan totta. Nyt otan enemmän siitä irti kuin silloin kun asuin Hollannissa. Yhtä helposti olisi päässyt, mutta en jaksanut, en ehtinyt, en voinut (en tajunnut, halunnut.)

  MArgarita; juuh, tuotakin se on, tai siis kaupungin ulkopuolella tietysti vaan kehät. En osaa kuvitella Meksikoa.

  Veera: no juuri noin. Ihan jo kielenkin takia. Muutenkin aika erilaista. Hyvät sinnekin!

 11. Riikka sanoo:

  Mustakin se on just semmoinen sopivan kokoinen kaupunki. Kävin siellä muutaman kerran silloin oleskellessani Brysselissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s