Koulu alkaa, kaikki tasajalkaa
Poikien koulu alkaa huomenna. Sekalaisia tunteita kaikilla. Toivon hiljaa mielessäni että koulumatkat sujuvat edelleen turvallisesti, että kukaan ei kiusaa, että he saavat tuntea osaavansa ja oppivansa. (Sitten toivon vielä että löydämme aamuksi isomman pojan keväällä ostetun repun jostakin.)

Mainokset

7 comments on “Koulu alkaa, kaikki tasajalkaa

 1. Niina Oivi sanoo:

  Tyttöjen koulu alkoi jo. Viitoselle ja seiskalle kurvasivat.
  Siispä sekalaista tunnetta on. Menin puihin.

  Kysyn joka päivä, kuten aina silloinkin, syksyjä sitten, tunneilta tulleilta ”mitäs opeit tänään?”
  Nykyään ihan dorka vastaus tai ei mitään tai jopa DAA! Kiesus. Ma ei jummarra. Tai tahdo. DAA?!
  Mun pienokaiset ovat kasvaneet repuistaankin.
  Kuulemma pienemmät pitää olla.
  Revi nyt siitä sitte.

 2. Mine sanoo:

  Meillä tytöt aloittivat maanantaina, pojat ensi maanantaina. Minä huokaisen aina syvään, kun koulut alkavat. Loma on ollut pitkä ja lapset ovat valmiita kouluun. Minun kaipuuni omiin päiviin on noussut kipeästi tarvitseva- tasolle. Joten olemme kaikki tyytyväisiä? Etenkin kun ensimmäiset viikot paikkailen huonoa omaatuntoani herkuilla, joita teen koululaisiani odottamaan. Koen itseni niin itsekkääksi, kun olen niin silminnähden iloinen saatuani oman aikani takaisin…

  Turvallista koulumatkaa, sitähän me kaikki toivotaan. Oppimisen iloa ja sitä tunnetta, että on hyvä, että osaa…

 3. Martta sanoo:

  Minäkin toivon pojillesi hyvää kouluvuotta, ja kaikille muillekin koululaisille. Ja juuri tuo on niin tärkeää, että saavat tuntea osaavansa ja oppivansa! Puhuin joitain viikkoja sitten huolestuneen kolmasluokkalaisen kanssa jakolaskuista, minä toivon että hän ja kaikki muutkin onnistuvat eivätkä pelkäisi maailmaa ja jakokulmia.

 4. minjo sanoo:

  Toivottavasti reppu löytyi! :) Onneksi poikia on kaksi, niin pitävät kyllä toisistaan huolta. Innostavaa oppimista toivottelen minäkin! Ja sen sietämistä, että aina ei voi oppia kaikkea ihan silmänräpäyksessä. Toivottavasti on mukavat opettajat tulossa, vai vaihtuuko teillä opet vuosittain?

 5. minjo sanoo:

  unohdin sanoa, että tosi upea tuo sun maalaus tuossa ylhäällä. Jäin katsomaan toista kuvaa tosi pitkäksi aikaa, kun mietin, että onko sekin maalauksesta, kun siinä on niin samanlaiset sävyt ja se puukehyskin.

 6. Eläydyin tuohon tunteeseen yksi päivä kauppamatkalla. Kuljin koulunpoikki ja yhtäkkiä tuli pakottava tarve katsoa, että kaikki on mukana leikeissä, Ettei kukaan ole ”tolpan kiertäjänä”. Jouduin oikein pysähtymään. Siinä lähetin toiveita tulevaan, ettei meidänkään lapsesta tule pihamaiden yksinäistä taivaltajaa. Lupasin itselleni, että menen sinne päiväkotiin ja kouluun vaivihkaa katsomaan, että kaikki on hyvin. Stalkkaajaäiti, mikä häpeä, jos jään kiinni! Lupasin msiis myös, etten jää.

 7. Pupu sanoo:

  Ja kannattaa myös toivoa, ettei oma lapsi ole kiusaaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s