Skillpages

Olen saanut ihan lähiaikoina pari kutsua SkillPages -sivustolle. En tunne minut kutsuneita ihmisiä enkä ole varma ymmärränkö SkillPages -juttua oikein. Arvostaisin suuresti jos minut kutsuneet henkilöt laittaisivat minulle sähköpostia (tai huikkaisivat kommenttilootaan) jotta hiffaisin miksi minut on pyydetty mukaan ja mihin.
Sehän voi olla vaikka huippu juttu!

Mainokset

5 comments on “Skillpages

 1. JenniH sanoo:

  Kyseessä on huijaus, johon ei tule reagoida millään tavalla. Tällainen viesti tuli valtion IT-porukalta:

  Kyseessä saattaa olla sosiaaliseen hakkerointiin suuntautunut sivusto, joka pyrkii muodostamaan käyttäjäverkostoja, nk. ”luottamus- ja tuttavaverkostoja” sosiaalisen hakkeroinnin ja mahdollisten sähköpostiosoitelistausten välitystoiminnan tueksi.

  Kyseinen sivusto nykyisen tiedon valossa lähettää käyttäjälle kutsun, jossa on joku hänen lähi- tai kauempi (sähköposti)tuttavansa. Henkilö klikkaa linkkiä, tekee mahdollisesti tunnukset ja antaa luvan oman osoitekirjansa käyttämiseen. Tällöin viesti välittyy jälleen lupaa kysymättä uusille henkilöille.

  AHTi suosittaa että toimit seuraavasti:

  1) poista kaikki Skillpages.com-sivustolta tulevat sähköpostiviestit AVAAMATTA niissä olevaa linkkiä.
  2) Älä luo profiilia ko. sivustolle, nykyisen tiedon valossa se ei ole turvallista.
  3) Jos olet jo vahingossa profiilin luonut, tuhoa se ja yritä myös kumota lupa osoitetietojesi hyödyntämiseen.
  4) Kerro tuttaville joilta mahdollisesti saat viestin tästä varoituksesta

  Sosiaalinen hakkerointi on muoto jossa käytetään työ- ja vapaa-ajan ihmissuhteita hyväksi hakkereiden tavoitteiden saavuttamisessa. Tällä kohdalla ei ole täyttä varmuutta sivuston turvallisuudesta tai turvattomuudesta, hyödyllisyydestä tai hyödyttömyydestä. Kuitenkin tehdyn tutkimustyön pohjalta kyseisen sivuston maine on verrattain kyseenalainen. Lisäksi sivuston sähköpostinvälitys tuntuu kasvavan exponentaalisesti ja lopputuloksena saattaa olla tilanne missä viestintäratkaisumme luotettavuus vaarantuu.

  Osoitetietojen ja yhteystietojen salliminen sivustolle altistaa meidän viestintäosoitteidemme välittymisen ulkopuolisille tahoille ja sitä kautta riski roskapostien lisääntymiseen kasvaa merkittävästi.

 2. Minä olen saanut tuon saman, olipas hyvä,että nostit kissan pöydälle!

 3. Jihuu, tänään näköjään taas saan viestini perille sinulle, et arvaakaan miten paljon tämä kiusallinen seikka on häirinnyt minun visiittejäni. Sen jälkleen kun itse kirjauduin wordpressiin, tuo mokoma ei enää hyväksynyt bloggerin kirjautumistani ja minulla on ollut ongelmia löytää oikea salasana. jotenkin tämä on ollut vielä yhteydessä siihen onko sähköpostini auki vai ei! Kammoksun tälläistä tekniikkaa.

 4. Kirjailijatar sanoo:

  Voi aivan hyvin olla, että olet saanut vaikka minulta kutsun, koska menin jo muutama viikko sitten hölmöyksissäni tutkimaan tuota juttua, kun sain kutsun. Eli ei todellakaan kannata reagoida mitenkään, ihan piinaava sivusto. Eikä siellä edes ole mitään tärkeää, joten mitään et menetä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s