Altius, altius, altius!

2013_02230015

2013_02220196

2013_02230011

2013_02220205

2013_02220208

Pic Blanc, 3300 metriä, on korkein paikka mistä minä olen tullut suksilla alas. Seuraavaksi korkein on Grand Montets Chamonix:ssa, 3275 metriä. Aiguille du Midillä (3777 m) olen käynyt ilman suksia.

Ylhäällä happi on ohutta, aurinko on hyvin lähellä ja ihmiset kovin tietoisia omasta koostaan. Pic Blancilta lähtee mm. maailman pisin yhtäjaksoinen lasku, 16 kilometriä pitkä Sarenne. Mittasuhteet hämmästyttävät.

Kävin Pic Blancilla kahdesti. Molemmilla kerroilla oli perkeleellinen tuuli. Molemmilla kerroilla paistoi onneksi aurinko. Molemmilla kerroilla seisoin pitkään ja vain katselin ennen kuin lähdin.

Mainokset

3 comments on “Altius, altius, altius!

 1. Meksikon Margarita sanoo:

  Aivan huikeita maisemia! Ja jotenkin täältä käsin hämmentävää, että noilla korkeuksilla on vain lunta, lunta, lunta. Me asumme 2600 metrissä, vieressä on luonnonpuisto, jonka kaunis luostari on kolmen kilometrin korkeudessa. Lunta näkyy vain kaupunkia reunustavien suurten tulivuorten huipuilla yli viiden kilometrin korkeudessa. Rakastan hiihtämistä ja lomailua vuorilla, mutta täytyy sanoa, että asuminen pysyvästi näin korkealla on todella haastavaa. Kun keho on tottunut lähes neljän vuosikymmenen ajan meren pinnan tason happipitoisuuteen, niin riesaksi saa ties mitä vaivoja unettomuudesta ruokahaluttomuuteen. Onneksi karkaamme tulevana viikonloppuna lähemmäksi meren pintaa. Tekisi mieli tuoda sieltä mukanaan pari pullollista ilmaa!

 2. Violet sanoo:

  Margarita: muistan ensimmäisen korkeanpaikan kokemukseni, siis nyt puhun tuosta hapesta. Olin kuullut mitä odottaa mutta kesti aikansa tajuta että on hengitettävä eri tavalla jottei polla sumene. Oli kaiken lisäksi yli kaksikymmentä miinusastetta, ilma oli hyvin kuivaa ja kylmää. Se oli jonkunlainen järkytys, tai sanotaanko että muistan suhtautuneeni siihen uuteen olotilaan suurella kunnioituksella:)

  Sittemmin olen huomannut että noiden laskettelureissujen aikana en enää niin kovasti kiinnitä huomiota tuohon asiaan, ei niin että olisin jotenkin tottunut, ei niin lyhyessä ajassa voi, mutta en ole enää huolestunut siitä miten pystyn vaikka laskemaan (kun siinä kuitenkin hengästyy), miten selviydyn jne. Nyt tiedän että se menee ok.

  Mutta niin, millaista olisi jatkuvasti asua niin korkealla…Olisihan se mielenkiintoinen ”koe”.

 3. MaaMaa sanoo:

  Mahtavaa!!!!!
  Kiitos sille joka on lasketelun keksinyt, ja hiihtohissit asentanut notta tuollaisiin paikkoihin pääsee katsomaan maailmaa ja kokemaan sen pienuutensa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s