Kävin keväässä

2013_03240024

Painoin kotioveni eilisaamuna kiinni klo 7. Matkalla metrolle tarvittiin tumppuja ja pipoa. Asemalla otin kahvin, istuin hetken. Juna lähti 7.37. Pariisissa klo 8.59 sai ottaa pipon ja tumput pois ja laskea hartiat normaaliasentoon. Ah onnea.

2013_03240005

2013_03240006

Kävelin valtavasti. Välillä istuin aukioille tai mihin vain katselemaan. Koko päivän aikana otin vain nämä kahdeksan kuvaa, plus yhden vahingonlaukauksen polvestani. Sillä ei ole paljon uutis- tai muutakaan arvoa.

Saint Germain des Prés:n kirkossa joku piirsi alttarikuvaa. Minä katselin hänen piirtävän alttarikuvaa. Ehkä joku pani merkille että minä katselen miestä piirtämässä. Pidän ketjuista.

2013_03240012

2013_03240019

Ajatukseni oli käydä katsomassa Chagall -näyttely Musée du Luxembourgissa, mutta vaihdoin sen vihreällä tuolilla istuskeluun nähtyäni jonot. Hiukan myöhemmin Marais’ssa sain surrealismia aivan tarpeekseni. Hassu pyöräukko se näköjään suhaa edelleen. Jos ei hymyile on kuollut.

Siinä vihreällä tuolilla Luxembourgin puistossa istuessani klo 14 jotakin kirjoitin vihkoon:

Valtava onni saada istua tässä. Taivas on sellaisessa hyhmässä kuin se usein täällä on mutta aurinko paistaa harson läpi ja lämmittää niin että kaikkien on hyvä olla. En oikein edes tajunnut miten paljon tarvitsin tätä päivää ennen kuin sen nyt sain. Onko pulutkin täällä kauniimpia? Seineä en ole vielä nähnyt, huomaan. En välitä museoon, jono on pitkä. Tässä on paljon parempi. Purjelaivan ovat tallella ja kaikki kuten pitää. Joku poika lappaa vettä suuhunsa vesialtaalta, ei se kai mitään. Tänään kaikki on mennyt hienosti koko ajan. Aika riittää, olen ajoissa, löydän kaikki paikat, en eksy sekunniksikaan, kaikki tuodaan eteeni. Sen täytyy liittyä siihen että olen liikkeellä hyvällä mielellä, avoimena ja rentona. Kaikki menee kuin rasvattu koska miksi se muutenkaan menisi.

2013_03240018

2013_03240011

Seine oli eilen ruskea. En käy Pariisissa katsomatta ainakin kerran mitä väriä se kulloinkin tunnustaa.

2013_03240025

Notre Damen uusia kelloja soitettiin eilen ensimmäistä kertaa klo 17. Jo kolmen jälkeen kirkon ympäristö oli niin tukossa että mietin esiintyykö siellä sittenkin Elvis. Ajattelin jäädä paikalle mutta tulin järkiini. Kellot kuuluvat kauemmaskin.

Nyt kotona. Herätessäni oli lumi maassa. Saa vielä tovin odottaa ennen kuin voi panna uudet Repetto:t jalkaan. Hykertelen vieläkin sitä miten liikkeessä ostokseni kannettiin ovelle ja minulle aukaistiin. En ole tottunut sellaiseen mutta joskus tunnen olevani sellaisen väärtti. Parce que.

Mainokset

10 comments on “Kävin keväässä

 1. jaana sanoo:

  Kiitos ihasta visiitistä Pariisiin, erityisesti pidin puistomuistiinapanoistasi.

 2. Martta sanoo:

  Muhun iski tuo kuva, jossa käsi piirtää. Tai kynä. Siinä on keskiaikainen valo. Pariisi pyrähdys-etäisyydellä, mmh, aika ihanaa sulla.

 3. irwikissi sanoo:

  Kiitos tästä retkestä, kauniista kerronnasta ja kauniista kuvista. Näitä minä tarvitsen, ehkä vielä joku päivä pääsen sinne itsekin. ♥

 4. Riitta sanoo:

  Ihanat kuvat, ihana teksti. Muuta en osaa sanoa. Kiitos niistä!

 5. Pandice sanoo:

  Minäkin olisin jo kevään tarpeessa mutta sekin lohduttaa, että sinä sait nauttia siitä.

  Toisaalta tänään oli huikean kirkas ja aurinkoinen palmusunnuntai, ja toin kotiin paksun puntin pajunoksia.

 6. Anne sanoo:

  Olisin minäkin jo Pariisin pyrähdyksen tarpeessa. Eläydyin kertomukseesi ja sukelsin kuviisi. Kiitos näin kivasta sunnuntai matkasta!

 7. Vilijonkka sanoo:

  Oi kiitos, ihan sydämestäni nyt kiitän tästä matkasta jonka meille tarjoilit! Vihreällä penkillä nauttisin minäkin, museoon en koskaan ole osannut jonottaa, tai yleensä mihinkään. Siksi varmaan näkemättä jäivät Pariisin Disneylandit, Maon jäänteet, Kesäpalatsit ja minet muut ”mustit”.

 8. Riikka sanoo:

  Minäkin nautin pienestä hetkestä kanssasi puistossa, ja kuvittelin sinut ottamassa kuvaa miehestä joka piirtää, ehkä jotakuta turistia katsomassa sinua ottamassa kuvaa miehestä joa piirtää kuvaa alttarista. Tästä kirjoituksesta tuli Pariisin tuoksu nenään. Tuli ikävä sinne.

  Ah Paris.

 9. Kirsi sanoo:

  Komppaan muita; tähän reissuun oli helppo eläytyä. Ihana!

 10. Kirjailijatar sanoo:

  Kiitos kauniista tekstistä, joka kuljetti minutkin Pariisiin vihreälle penkille. Istuin siellä kanssasi ja näin pojan, joka lappoi vettä suuhunsa. Oli hyvä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s